Hae
Kutsu vapauteen

Suolistopuuro

Olen ihan hurahtanut tähän hyvänmielen puuroon, joka hellii kehoa ja mieltä. Mieltä se hellii jo tekovaiheessa mikäli jaksaa koristella puuron värikkäillä hedelmillä ja marjoilla tai muilla hyvyyksillä. Laitan illalla puuron ainekset tekeytymään suoraan kattilaan ja aamulla ei tarvitse kuin laittaa levy päälle ja kiehauttaa muutama minuutti, niin ravitseva aamupala on valmis. Tänään söin puuroa ekan kerran ennen aamulenkkiä ja toisen kerran salitreenin jälkeen. Minun on saatava ennen aamulenkkiä ja salitreenin jälkeen hieman hitaasti liukenevaa hiilaria, joten tämä on aivan ihanteellinen tähän tarkoitukseen. 

Puuro on varsinaista suolistoruokaa: gluteenittoman kauran liukeneva kuitu sopii useimmille herkkävatsaisille ja psyllium tai pellavansiemenrouhe ovat loistavia kuitulisiä, jotka voivat auttaa ummetuksessa. Toki täytyy muistaa juoda paljon vettä, ei viiniä:) Chiansiemenistä tai kuorituista hampunsiemenistä saat kuitujen lisäksi hyviä rasvahappoja, joista myös aivot tykkäävät.  Ja mitä enemmän lisäät puuron sekaan terveellisiä ja vatsaystävällisiä marjoja (mustikka, vadelma, mansikka esimerkiksi) ja hedelmiä, sitä ravinnetiheämpi puurosta tulee. Voit lisätä puuron sekaan marjojen lisäksi banaania, avokadoa, siemeniä, pähkinöitä, granaattiomenan siemeniä tai vaikkapa kaakaonibsejä. Vain mielikuvitus on rajana.

Itse huomasin puuron hyvää tekevän vaikutuksen suolistolle hyvin nopeasti. Tietenkin riippuu siitä, miten terveellinen ruokavalio yleensä on, sillä mitä epäterveellisempää ja epäsuolistoystävällisempää (no huh mikä sana, onkohan suomea) ruokavaliota noudattaa, niin sitä nopeammin ja voimakkaammin vaikutuksen huomaa, ainakin yleensä. Näissä ravintojutuissa kannattaa olla laukomatta ihan ehdottomia totuuksia, koska jokainen olemme ihania upeita yksilöitä ja se mikä toimii toiselle, ei välttämättä toimi kaikille…

Alennusta Fitnessfirstin verkkokaupasta

Postauksessa käytettyjä tuotteita voit tilata Fitnessfirstin nettikaupasta edullisesti. Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista.

Täältä pääset Fitnessfirtin nettikauppaan.

Täältä voit lukea blogissa käytettävistä tuotteista.

Ohje:

3 dl tai enemmän vettä
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita tai muita hiutaleita
1 rkl kuorittuja hampunsiemeniä tai chiansiemeniä
1 tl psylliumia tai luomu pellavansiemenrouhetta
ripaus himalajan kristallisuolaa tai muuta hyvänlaatuista suolaa

Laita kaikki aineosat edellisenä iltana tai muutamaa tuntia aiemmin kattilaan tekeytymään. Keitä puuroa muutama minuutti. Koristele marjoilla, avokadolla, pähkinöillä, granaattinomenan siemenillä, kaakaonibseillä, siemenillä, banaanilla tai millä nyt ikinä keksitkään. Lisää tilkka kasvimaitoa ja nauti:)

Meikän suolisto on nyt ihan huippukunnossa Essential Estate Livingin lammas peuralla. Ruoan lisäksi Mamma tunkee mun ruokaan jos jonkinlaista lisäravinnetta- voitte varmaan kuvitella:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *