Hae
Kutsu vapauteen

VHH suklaakeksit

Miten olisi suklaakeksit huomenna aamukahvin kanssa? Keksit on tosi nopeita ja helppoja valmistaa ja terveellisempiä kuin kaupan keksit, koska vehnäjauhot on korvattu mantelijauhoilla, sokeri ei ole valkoista sokeria ja ravinnerikasta raakakaakaotakin on lisätty taikinaan. Ja mikä mukavinta, keksit ovat lisäaineettomia:)! Toki sokeri on aina sokeria ja mikäli ruokavalioosi ei sokeri missään muodossa eikä missään tilanteessa kuulu, niin tämä ei ohje ei ole sitten Sinua varten:)
Löysin punnitse ja säästä kaupasta aivan ihanan näköisiä tummasuklaatippoja ja päätin, että haluan kehitellä jonkun ohjeen mihin niitä voi käyttää. Tipat ovat pieniä suklaa murusia ja muistuttavat ulkonäöltään kaakaonibsejä (100 % rouhittuja kaakaopapuja). Harmi kun unohdin ottaa suklaatipoista kuvan! Suklaatipat voit korvata tietenkin normi tummalla suklaalla tai mikäli haluat korvata ne kaakaonibseillä, niin tarkista onko taikinassa riittävästi sokeria sinun makuusi. Kaakaonibsit eivät nimittäin sisällä sokeria toisin kuin suklaa tipat tai tumma suklaa.
Ohje:
1,5 dl kookosöljyä/voita*
1 dl täysraakaruoko-, karppi- tai kookossokeria**
2 dl mantelijauhoa***
1 dl raastettua tummaa suklaata tai tumma suklaa tippoja****
1 muna
2 rkl raakakaakaota
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria tai aitoa vaniljaa
ripaus suolaa
*Maidotonta ruokavaliota noudattavat käyttävät kookosöljyä
**Vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavat valitsevat karppisokerin
***Voit korvata mantelijauhon vaikkapa spelttijauhoilla, kookosjauhoilla, gluteenittomalla jauhoseoksella, mutta tällöin hiilihydraattimäärä nousee
****Maidotonta ruokavaliota noudattavat käyttävät maidonta tummaa suklaata
Sulata kookosöljy/voi kattilassa. Vatkaa öljy/voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne rasvasokeriseokseen. Lisää lopuksi kananmuna. Lusikoi lusikalla taikinaa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Taikina leviää, joten varaa tarpeeksi tilaa yhden keksin ympärille. Muotoile lusikalla taikinasta pyöreän muotoisia keksejä. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoilemista.
Huom! Jos haluat tehdä jättikeksejä (halkaisija 11-12 cm), niin laita taikinaa ruokalusikallisen verran pellille. Mikäli haluat tehdä kekseistä pienempiä, lusikoi taikinaa ainoastaan 0,5 ruokalusikallista.

KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *