Hae
Kutsu vapauteen

Floridan Miami Beach ja Naples

Postauksissa on ollut pieni tauko johtuen perheemme lomamatkasta Floridan Miamiin. Laitan tähän postaukseen muutamia kuvia Miamiasta ja Naplesista, joka on yleensä meidän suosikkikohde ja sijaitsee Floridan länsirannikolla. Pahoittelen joidenkin kuvien laatua, koska en jaksanut koko aikaa kantaa järkkäriä mukanani, niin tuli napsittua kuvia puhelimella.
Parasta Miamissa on ehdottomasti ranta, jota riittää silmänkantamattomiin. Merivesi on turkoosin vihreää ja rannalla on ihanan värikkäitä hengenpelastuskoppeja.
Tuulisella säällä oli mahtavaa katsella taitavia surfareita, jotka saattoivat lentää ilmassa jopa kymmeniä metrejä.
Beachin ja hotellien välissä menee laudoista rakennettu kävelytie, josta on pääsy rannalle. Täällä tehtiin aamulenkki päivittäin ja yleensäkin lenkkeilijöitä näki lomalla todella paljon. Koiranomistajat kävelyttivät koiriaan rannalla ja yleistä oli se, että koirat oli puettu vaatteisiin. Koirat olivat myös iltaisin mukana ravintolassa kun perhe oli syömässä ja ravintolat toivat koirille heti oman juomakupin. Ei ollut lainkaan epätavallista, että koira saattoi istua ravintolan tuolilla. Lincoln Roudilla, jossa kävimme iltaisin syömässä, näki usein myös vapaana olevia koiria, jotka pysyttelivät omistajiensa lähettyvillä, mutta kävivät myös haistelemassa ohi kulkevia koiria. Eli Miami on todella koiraystävällinen kaupunki, jossa koiria pidetään selvästi perheenjäsenininä.

Kävelytiellä näki paljon kodittomia kissoja ja eläinsuojelujärjestöjen mukaan niitä on tuhansia pelkästään Miami Beachillä. Floridassa ei ole lakia kulkukissojen osalta ja sen vuoksi niitä ei kerätä talteen vaan ne saavat olla vapaana. Lisääntymistä yritetään kuitenkin ehkäistä erilaisilla sterilointiohjelmilla, jotka ovat kuitenkin vapaaehtoistoiminnan varassa.

Matkalla Naplesiin Alligator Alley:tä pitkin.

 
Matka Miamista Naplesiin menee Alligator Alley tietä pitkin, jonka varrella voi nähdä alligaattoreita. Tälläkin reissulla näimme useita ja joskus aikaisemmin olemme nähneet alligaattoreita kivien päällä ottamassa aurinkoa. Tien reunassa on verkkoaita, etteivät alligaattorit pääse tielle aiheuttamaan hämminkiä. Ennen aidan rakentamista ei ollut lainkaan tavallista, että alligaattori ylitti tietä tai jopa makoili tiellä aiheuttaen vaaratilanteita. Mieheni on kerran golfkentällä nähnyt alligaattorin eikä ne ole lainkaan harvinaisia näkyjä Floridassa.

Kuva Naplesin beachiltä, joka riittää myös silmänkantamattomiin. Hiekka on uskomattoman pehmeää ja valkoista, pehmeämpää kuin Miamissa. Keskelle merta on rakennettu pitkä laituri, jossa on ihana istuskella ja katsella maisemia.

Naples on Miamiin verrattuna huomattavasti siistimpi, pienempi ja rauhallisempi. Miamissa on satoja golfkenttiä ja se onkin syy, miksi olemme sinne useita kertoja matkustaneet. Tulevaisuudessa meillä on suunnitelmissa alkaa viettää pidempiä aikoja Naplesissa tai sen läheisyydessä.

Suosikki ruokapaikka Naplesissa on Red Lobster, josta saa Suomen hintoihin verrattuna edullisesti hummeria. Annokseen sisältyy myös mantelileipää ja salaatti ja hinta n. 20-33 euroa/annos. Paikka on hyvin nostalginen, vanhan ladon tyyppinen. Suosittelen!
Noppa ja Allu Red Lobsterissa odottamassa annostaan.

Tämä on takuuvarmasti ainut kerta, kun julkaisen blogissani kuvan pojistani. En vieläkään ymmärrä, miten sain luvan laittaa tämän kuvan, varmaan johtuu jet lagista. Joten katsokaa tarkasti, tämä ei tule toistumaan:)

 

Yleensä kun matkustamme Yhdysvaltoihin, vuokraamme talon tai kerrostaloasunnon. Tällä kertaa yövyimme RIU Hotel Miami Beach hotellissa, joka oli siisti ja laadukas, mutta palvelutason ja rahastuksen takia sitä en voi suositella. Henkilökunta ei puhunut kunnolla englantia ja suhtautuminen turisteihin oli erittäin töykeää. Hintataso yleensäkin Miami beachillä on erittäin korkea ja sitä se oli myös meidän hotellissa: aamupala maksoi neljältä hengeltä veron kanssa n. 115 euroa ja auton säilytys hotellin parkkipaikalla yli 30 euroa/yö. Ja jenkeissä kun tarvitset aina autoa jos meinaat lähteä esimerkiksi ostoskeskuksiin shoppailemaan. Shoppailusta sen verran, että Miamissa on kyllä ostoskeskuksia, mutta emme ostaneet sieltä juuri mitään vaan teimme ostokset yhdessä maailman suurimmassa ostoskeskuksessa Sawgrass Mills:ssä. Sieltä löytyy jokaiselle jotakin ja aikaa kannattaa varata runsaasti, sillä ostoskeskus on yli 3 kilometriä pitkä.
Hotellin uima-altaalta

Hotellimme alueella oli yksi koditon kissa, joka aina ruokailujen aikana ilmestyi ravintolan läheisyyteen. Ruokin kissaa joka aamu tonnikalalla ja meistä tuli hyvät kamut. Olisi tehnyt mieli pakata tämä ihanuus matkalaukkuun ja tuoda Suomeen. Kissa oli aikamoinen persoona, teki omia temppujaan selvästi huomiosta nauttien ja rakasti kölliä auringonottotuoleilla/ravintolan tuoleilla myös.

 

 

Milloinhan Suomessa saadaan nähdä tämän tyyppistä mainontaa?

 

Tietenkin kun jenkeissä ollaan, piti edes yksi matsi käydä katsomassa. Tällä kertaa kävimme katsomassa NBA korista Miami Heat vastaan Phoenix Suns. Tunnelma pelissä ja yleensäkin peleissä on aivan omaa luokkaa ja se on pelkästään kokemisen arvoista. Ihmiset tanssii, hilluu ja huutaa peleissä siihen malliin, että kyllä siinä on suomalaisella ihmettelemistä.
Lincoln Roudin kävelykatu, jossa paljon ravintoloita ja kauppoja.

Iltaisin kävimme syömässä Lincoln Roudilla sijaitsevissa ravintoloissa, jotka sijaitsivat kävelykadulla. Ruokapaikkoja oli paljon ja jokaiseen makuun löytyy varmasti jotakin. Kävelimme kerran (ja se riitti) myös Ocean Drivella joka on enemmänkin bilepaikka: musiikki soi täysillä ja meno oli villiä ja vapaata.

Loma oli sellainen kun olin etukäteen ajatellutkin: paljon yhdessäoloa, hyvää ruokaa ja liikuntaa. Sää suosi ja Miami Beach oli kokemisen arvoinen. Jatkossa suuntaamme kuitenkin Naplesiin ja länsirannikolle. Äitini hoiti Tutoa ja kotona oli mennyt kaikki hienosti: Tuto oli pitänyt hyvää huolta äidistäni ja hänen ystävästään, lenkityttänyt äitiä monta kertaa päivässä sekä vahtinut taloamme murtovarkailta: antoi niiden murtautua sisään yöllä, mutta sen jälkeen antoi kunnon lähdöt. Mahtoi neito nauttia:)! Mutta siitä sitten oma postaus myöhemmin kun toivun tästä jet lagista…

Mä annoin murtovarkaille kunnon lähdöt: pidin suuni kiinni kun tiirikoivat oven auki, mutta sen jälkeen pistin täyden rähinän päälle ja hyökkäsin niiden tollojen kimppuun! Odotan innolla millon ne tulee uudelleen.

4 kommenttia

  1. Eija Raiski kirjoitti:

    Kun Tuto teki työt , me oltiin hiljaa ku hiiret yläkerrassa, vasta seuraavana päivänä soitettiin poliisi partiot paikalle, seuraavana aamuna rikospoliisi kävi, ja Tuto sai osakseen kunnon ihailut hyvästä toiminnasta, Tutohan on Mummun halma, joka väliajat vaan pelailee palloilla terassilla:)

  2. Kari sjöholm kirjoitti:

    Tuto on rautaa näissä hommissa 🙂

  3. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Todella:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *