Kukkakaali-lihanyytit ja 14 muuta vähähiilarista suolaista ohjetta
Postaus sisältää kukkakaali-lihanyyttien ohjeen lisäksi 14 muuta vähähiilarista, gluteenitonta, viljatonta ja usein myös maidotonta ohjetta.
Halusin kehitellä juhannukseksi jotakin suolaista hyvää perinteisten grilliruokien lisäksi. Koska pöydällä pönötti iso kukkakaali, päätin että siitä sitten jotakin. Ja se jotakin pitäisi olla vähähiilarista ja tietty gluteenitonta, viljatonta ja maidottomillekin sen pitäisi sopia. Kollegani kysyi minulta, että miten ihmeessä jaksan vääntää muille ihmisille ohjeita. Menin sanattomaksi enkä osannut sanoa yhtään mitään. Ehkä itsekin ihmettelin asiaa ja kysymyshän oli erittäin hyvä. Ehkä joku aamu herään ja tulen siihen tulokseen, etten enää jaksakaan. Muutaman päivän mietittyäni tulin siihen tulokseen, että päivitän blogiani sen vuoksi, koska se on minun harrastus tällä hetkellä. Ja ehkä tämä harrastus johtaa joku päivä sellaiseen lopputulokseen, jota en vielä näe.
Paperisesta muffinivuoasta nyytti on helpompi irroittaa kuin kuvan vastaavasta |
Näistä nyyteistä tuli hurjan hyviä. Olen niistä todella ylpeä. Jauhoiksi valitsin mantelijauhon, mutta voit korvata sen lupiini- tai kookosjauholla tai oikeastaan millä tahansa jauholla oman ruokavaliosi reunaehtoja mukaillen. Kukkakaalin määrä on laskettu keitettynä, ei muussattuna, joten tuo määrä on ohjeellinen. Keitettyä kukkakaalia on vaikea ihan tarkasti mitata kun se ei asetu mittaan ihan tasaisesti. Eli jos taikina on liian paksua, lisää nesteen määrää. Psyllium tuo nyytteihin kuitupitoisuutta ja sitoo ”taikinaa” hieman, että pysyy paremmin kasassa. Varsinaisesta taikinastahan tässä ei ole kyse, mutta muutakaan nimeä en tuolle kukkakaali-muna-mössölle keksi.
Olen saanut palautetta siitä, että kirjoitan gluteeniton sanan väärin eli gluteiiniton. Yritän olla jatkossa huolellisempi ja pahoittelen aiheuttamaani ahdistusta. Itse asiassa kun tarkastelin asiaa, olen kirjoittanut tuon sanan välillä oikein ja välillä väärin. Ja syytä en osaa sanoa, muuta kuin toivottaa Sinut Rakas Lukijani epätäydelliseen maailmaani ja blogiini. Myös muita kieliopillisia virheitä tekstistäni löytyy aivan varmasti ja yllätyksekseni minua ei vaivaa se kovinkaan paljoa vaikka en tietenkään tahallaan kirjoita sanoja väärin. Tämä tekee erittäin hyvää egolleni, joka pyristelee eroon perfektionismista- tuosta erittäin elämänalaatua alentavasta taipumuksesta.
Aivan täydellisen ihanaa juhannusta kaikille<3
Postauksessa käytettyjä tuotteita voit tilata Fitnessfirstin nettikaupasta edullisesti. Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista.
Täältä pääset Fitnessfirtin nettikauppaan.
Täältä voit lukea blogissa käytettävistä tuotteista.
Ohje (12
kpl)
kpl)
”Taikina”
4 munaa
Noin 5 dl keitettyä kukkakaalia (ei muussattua)
0,75 dl manteli– tai lupiinijauhoa
1 dl juustoraastetta
1 rkl psylliumia
0,75 dl kasvi- tai muuta maitoa/kermaa
Ripaus suolaa ja mustapippuria
Maidottomat käyttävät maidotonta juustoa ja kasvi-, riisi- tai soijamaitoa
Sekoita kaikki aineet kulhossa keskenään sauvasekoittimella.
Täyte
400 g jauhelihaa
2 kokonaista punasipulia varsineen
Suolaa, mustapippuria ja paprikamaustetta maun mukaan
Juustoraastetta haluamasi määrä
Paista jauheliha ja mausta. Pilko sipulit. Sekoita ”taikina” ja maustettu jauheliha ja sipuli keskenään. Lusikoi ”mössöä” muffinivuokiin niin paljon, että vuoka on melkein täynnä. Paista 175 asteessa noin 25-30 minuuttia. Lisää lopussa hieman juustoraastetta ja anna paistua vielä hetki.
Muita vähähiilarisia suolasia ruokaohjeita:
Suolainen piirakka- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2017/05/suolainen-piirakka-vhh-gluteeniton.html
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2017/05/suolainen-piirakka-vhh-gluteeniton.html
Proteiinipizza- VHH, gluteeniton ja viljaton:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2017/04/proteiinipizza-vhh-gluteeniton-ja_10.html
Lihapiirakka- VHH, gluteeniton ja viljaton:
Tortillat itsetehdyllä avokado- ja juustokastikkeella- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton:
Vähähiilihydraattinen ”jauheliha-nacho-vuoka”- VHH, gluteeniton, viljaton, maidoton ja munaton:
Lihataskut- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton:
Suolainen jauhelihapiirakka- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton:
Villiyrttifeta piirakka:
Täytetty avokado rapukastikkeella- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton:
Kesäkurpitsa ”blinit”- VHH, gluteeniton, maidoton, viljaton:
Hampurilainen vähähiilihydraattisesti:
Vähähiilihydraattinen pizza:
Karppirulla (2 erilaista ohjetta):
Coctailpalat vähähiilihydraattisesti:
Lisää blogista löytyviä ohjeita löydät täältä.
Ihania ruokaohjeita.
Kiitos❤️
Toimisikohan nuo kukkis-lihanyytit murekkeena?
Kukkis-lihanyytit: minulla tuli 1,5 kertainen annos. Eli ihan reippaasti ohjetta enemmän. Punasipulia kahdesta sipulista oli aika rutkasti, eikä niissä tähän aikaan vuodesta ole varsia. Eli onkohan kesäsipulit on pienempiä…?
Puolesta litrasta keitettyä kukkakaalia tuli minulla 3 dl muussattua kukkakaalia. Olikohan se likaa? Aika tönkköä taikina oli, ja sitä oli paljon.
Maku ja koostumus ovat hyvät. Suolaa pitää laittaa ihan reilusti. Vaikka laitoin kukkisten keitinveteen, jauhelihaan ja vielä taikinaankin, niin silti suolaa olisin kaivannut lisää.
Kesäsipulit on kyllä tosi pieniä:) Joo mäkin tykkään aika suolaisesta ja sitä kannattaa lisätä oman maun mukaan:)
Kiitos viestistä:)
Harmikseni muutamien ohjeiden linkistä kun klikkasi, ei mennyt ollenkaan ohjeeseen ?
Joo alusta on muuttunut ja kaikki vanhat linkit ei enää toimi. Kaikki ohjeet löydät
blogin etusivulta kootusti täältä: https://kutsuvapauteen.vaikuttajamedia.fi/ruoka-ja-herkkuohjeet/