Hae
Kutsu vapauteen

VHH kuivakakku, joka maistuu pähkinältä ja konjakilta

Tämä konjakilta maistuva rouheinen pähkinä-kuivakakku on todella vähähiilarinen, melkeinpä voisi sanoa hiilariton eikä tulisi paljoa valehdeltua. Kakku on myös viljaton, gluteeniton ja maidoton. Minun piti kuorruttaa tämä kakku vaalealla kuorrutteella ja ripotella kuorrutteen päälle pähkinöitä, mutta jälleen kerran teinkin suklaakuorrutteen, koska proteiini-suklaa-konvehteista jäi sulatettua suklaata jäljelle niin paljon. Ei sillä, etteikö suklaakuorrute tähän sopisi- kaikkeenhan se melkein sopii. Sitä paitsi tämä kakku ei tarvitse kuorrutetta lainkaan ellei sitä välttämättä halua siihen lisätä.
Tämä ohje on siinä mielessä erilainen verrattuna muihin blogin kakkuohjeisiin, että rakenteen vuoksi kakun täytyy vetäytyä jääkaapissa vähintään vuorokauden ennen nauttimista! Jos olet samanlainen hätähousu kuin minä, ettet malta tehdä kyseistä juttua, niin varaudu sitten siihen, että rakenne ei ole heti kakun valmistuttua parhaimmillaan. Itse tein sen mokan, etten voidellut kakkuvuokaa tarpeeksi hyvin ja vuoan yläosasta kahdesta kohtaa kakku jäi hieman vuokaan kiinni ja halkesi. Tämähän ei muuten haitannut, mutta vaikutti jonkin verran ulkonäköön. Ja tietty harmitti kun pitää aina söhliä?

Millä voin korvata?

Joskus törmään väitteeseen, että tämä kakku ei ole vähähiilarinen koska tässä on karppisokeria. Väite ei pidä paikkaansa, koska viimeksi mainitussa sokereissa ei ole hiilareita. Se saattaa (tämä ei ole tieto) sopia myös hiivasyndroomasta kärsiville. Karppisokeri kannattaa aina blendata ennen käyttöä, muutoin se narskuu hampaissa tosi ärsyttävästi. Voit korvata edellä mainitun sokerin vaikkapa kookos- tai täysraakaruokosokerilla, toki hiilarimäärä tällöin nousee. Itse makeutin kuvan kakun karppisokerilla ja käytin sitä 2 dl. Minun mielestäni makeus oli juuri sopiva, mieheni mielestä olisi saanut olla hieman makeampaa. Makuasioita. Maista taikinaa tekovaiheessa, joten tiedät kuinka paljon sokeria laitat taikinaan.
 
Jauhot voit toki korvata melkein millä tahansa muilla jauhoilla. Vähähiilarisista tulee mieleen lupiinijauho ja kookosjauho ja runsashiilarisimmista speltti (sisältää alkuvehnää) ja gluteeniton jauhoseos. Voit käyttää myös pelkästään manteli- tai lupiinijauhoja. Vaniljauutejauheen voit korvata ihan tavallisella vaniljalla. Kakun voi koristella sulatetulla raakasuklaamassalla tai vähemmän hiilareita sisältävällä sulatetulla  tummalla suklaalla tai jättää koristelematta. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päiväna ja siitä eteenpäin eli se ikäänkuin tekeytyy jääkaapissa yön yli.

Rakenteesta

 
Rakenne on hyvä mikäli annat kakun vetäytyä jääkaapissa vähintään vuorokauden. Ainut huono puoli näissä vähähiilarisissa kakuissa on se, että ne murenevat hieman helpommin kuin vehnäjauhokakut. Pysyy siis hyvin kasassa, ei tarvitse lusikalla syödä, mutta kuitenkin on niissä jonkun verran eroa. Mitään muuta negatiivista en sitten keksikkään. 

 

Alennusta Fitnessfirstin verkkokaupasta

Postauksessa käytettyjä tuotteita voit tilata Fitnessfirstin nettikaupasta edullisesti. Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista. Täältä pääset Fitnessfirtin nettikauppaan.

makrot 1 annos

 

r 11,1

p 3,7

h 0,8

kcal 118

Ohje 25 annosta

 

3 munaa
100 g saksanpähkinöitä
100 g hasselpähkinöitä
2-3 dl blendattua karppisokeria
200 g voita tai maidotonta margariinia
2 dl mantelijauhoja
2 dl lupiinijauhoja
0,5 dl konjakkia tai appelsiinimehua
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa

1 tl bourbon vaniljauutejauhetta

* Blendaus= laita sokeri blenderiin ja sekoita jonkin aikaa kunnes sokeri on ihan hienoa jauhoa

Voitele kakkuvuoka huolellisesti. Murskaa pähkinät mahdollisimman pieneksi muruksi. Sulata rasva varovasti vesihauteessa. Vatkaa jäähtynyt rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Lisää konjakki tai applesiinimehu sekä rouhitut pähkinät.  Sekoita kuivat aineet keskenään ja ripottele ne sihdin läpi taikinaan. Paista 150 asteisessa uunin alaosassa 1,5 tuntia. Kaada varovasti leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä siten, että vuoka on päällä kunnolla. Anna jäähtyneen kakun vetäytyä jääkaapissa vähintään vuorokausi ennen koristelua/kuorruttamista. Kuorruttaminen ei ole pakollista vaan voit nauttia kakkua sellaisenaan. Säilytä kakkua jääkaapissa.

Lue myös: Jouluiset vhh piparminttu-suklaa leivokset

OHJEESSA ESIINTYVISTÄ TUOTTEISTA

Ohjeessa esiintyviä tuotteita voi tilata edullisesti *täältä.  Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta FitnessFirstin tuotteista.

KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

4 kommenttia

 1. Anonyymi kirjoitti:

  Onko tää suklaakuorrute se 1dl kermaa ja 140g suklaata? .. Kakku on tehty ja jääkaapissa 😀 -Maarit

 2. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Esimerkiksi noin. Voit laittaa suklaata enemmänkin, vaikkapa 200 g.

 3. Päivi kirjoitti:

  Millä voi lupiinijauhon korvata?

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Voit kokeilla kookosjauhoa, mutta laita vähemmän. Hiilarit vähän nousee ja rakenne saattaa hieman muuttua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.