Hae
Kutsu vapauteen

Älä vähättele itseäsi

itsensä vähättelemisen helppous

 

Mä oon niin tyhmä, mä nyt vaan oon tälläinen, musta ei oo mihinkään! Kukapa meistä ei olisi näin ajatellut itsestään koskaan tai jopa viimeaikoina. Miten helppoa itsensä vähätteleminen, sättiminen ja ruoskiminen onkaan  sen sijaan että rakastaisimme ja hyväksyisimme itsemme sellaisena kuin olemme. Miten helposti tuomitsemme ja lyömme itsemme ja toisemme maahan  kannustamisen ja nostamisen sijaan. Sen voi tehdä sanattomasti ja sanoin, pelkällä et ole mitään- katseella. Tai mikä pahinta, täydellisella ignooramisella: et ole edes pahojen sanojen tai ylenkatsomisen arvoinen. Ja mitkä valtavat negatiiviset energiaseuraamaukset tällä kaikella on ja miten paljon se heikentää elämän laatua ja hyvinvointia.

 

 

sinä olet täydellinen juuri tuollaisena kuin olet

 

Sanon sulle rakas lukijani: olet täydellinen juuri tuollaisena persoonana kuin olet<3 Olet täydellinen kaikkine hyvine ja huonoine puolinesi eikä sinun tarvitse muuttaa itsessäsi mitään. Olet kaunis, valloittava ja upea omana itsenäsi. Ihmisarvosi ei ole kiinni kiloista, ulkonäöstä, asemasta, varallisuudesta tai mistään ulkoisesta menestyksestä. Ihmisarvosi on annettu sinulle koska SINÄ OLET. Olet ainutlaatuinen luomus eikä maailmassa ole ketään sinun kaltaistasi. Sormenjälkesi ovat ainutlaatuiset eikä sinua pysty kukaan korvaamaan. Sinulla on oma elämäntehtäväsi ja sillä on suurempi merkitys, miksi juuri sinä olet syntynyt tänne maailmaan. Sillä ei ole edes merkitystä mitä muut sinusta ajattelevat- ainoastaan sillä, mitä itse ajattelet itsestäsi.

 

kutsun sinut matkalle

 

Itse olen kulkenut pitkän tien itseni hyväksymisen kanssa. Olen elänyt suurimman osan elämästäni ajatellen, etten ole riittävän kaunis, fiksu, laiha tai älykäs. Nuorempana kehitin tiedostamattani vahvuuden panssarin, jotta herkkyytteni ei tulisi esiin. Kuin vaan olisin tarpeeksi sitä ja tätä, niin kelpaisin edes muille, itselleni tuskin koskaan. Miten paljon käytinkään aikaani siihen, että suurin voimavarani ja lahjani jäisi ihmisiltä pimentoon. Etteivät ihmiset saisi tietää minkälainen ihminen oikeasti olen. Tänä päivänä voin kuitenkin rehellisesti sanoa rakastavani itseäni, myös niitä huonoja puolia. Voin katsoa suurimman osan ajastani itseäni peilistä ja sanoa itselleni, että olen hyvä tyyppi sellaisena kuin olen. Ja samalle tielle kutsun sinutkin rakas lukijani. En voi kulkea matkaa puolestasi, koska se matka täytyy jokaisen tehdä itse. Mutta voin olla tukena ja apuna, että lähdet tuolle matkalle. Aloita jo tänään, miksi tuhlaisin yhtään sekunttia, tuntia tai päivää itsesi vähättelyyn.

 

miten aloitat

 

Mene peilin eteen ja katso itseäsi peilistä. Hengitä rauhallisesti sisään ja ulos ja ala silittämään/taputtamaan itseäsi hellästi olkapäästä. Kerro itsellesi miten ihanan rakastettava tyyppi olet juuri sellaisena kuin olet ja ajattele itsestäsi kauniita ajatuksia. Toista tämä muutaman kerran päivässä ja katso mitä asioita elämässäsi alkaa tapahtumaan.

Sillä ei ole mitään merkitystä uskotko niihin sanoihin sillä hetkellä vai et.  Todennäköisesti et usko etkä edes haluakaan uskoa, koko asia voi tuntua enemmän naurettavalta kuin toimivalta. Mutta ajan kanssa tilanne tulee muuttumaan. Pikku hiljaa huomaat arvostuksesi itseäsi kohtaan lisääntyvän. Se näkyy ehkä siinä, että uskallat vetää rajoja itsesi ympärille ja uskallat sanoa ei. Uskallat laittaa itsesi ensimmäiseksi ihmiseksi elämässäsi niin pelottavaa ja outoa kuin se onkin. Joku päivä huomaat ymmärtäväsi, että SINÄ OLET täydellinen kaikessa epätäydellisyydessä<3

 

Seuraavan postauksen aihe: Anna itsellesi aikaa.

 

 

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

2 kommenttia

  1. Signe Sokk kirjoitti:

    SINÄ OLET ❤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *