Hae
Kutsu vapauteen

VHH suklaalevy

*Sisältää mainoslinkkejä

Valmistin tämän VHH suklaalevyn jouluksi itselleni, koska haluan syödä jouluna suklaata ilman äklöä oloa. Olen tehnyt tätä suklaata joka joulu viime vuosina, tosin nyt hieman tuunailin ohjetta paremmaksi. Tässä vhh suklaalevyssä on a-i-v-a-n ihana rouhea rakenne ja ulkonäkökin miellyttää ainakin minun silmääni. Levystä tulee 15 isoa suklaapalaa, jotka ovat täyttä ravintoa.  Yhdessä palassa on alle gramma hiilaria. Voit käyttää suklaalevyyn mitä tahansa kuivattuja marjoja, esimerkiksi mustikoita tai vadelmia. Kuvan suklaalevyyn on käytetty luomu gojimarjoja, koska niitä sattui löytymään laatikosta. Makrot on laskettu kuivattujen mustikoiden mukaan. En nyt kirjoita tällä kertaa enempää, koska kiire painaa päälle ja tekemistä on tosi paljon. Olen herännyt tänään jo klo 2.30, mutta siitä huolimatta kiirettä pukkaa:) Tämä ei ole kuitenkaan vielä hyvän joulun toivotus, nythän on vasta aaton aatto.

 

VHH suklaalevy MAKROT 1 pala

r 11,2 g

p 1,3 g

hh 0,9 g

kcal 111

vhh suklaalevy Ohje 15 palaa

Pohja

0,5 dl kuivattuja marjoja (ei sokeroituja)

1 dl mantelijauhoja

1,5 dl pekaanipähkinöitä

1 rkl sokeritonta kaakaojauhetta

1 dl kaakaovoita 

20 tippaa tai enemmän hyvälaatuista nestemäistä steviaa

Kuorrute

50 g tummaa suklaata (80 %)

1rkl kaakaovoita

nestemäistä steviaa tarvittaessa

Pohjan valmistus

 

Sulata kaakaovoi vesihauteessa miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä kunnolla. Murskaa pähkinät pieniksi paloiksi. Sekoita lusikalla isossa kulhossa kaikki raaka-aineet keskenään. Tarkista makeus ja lisää tarvittaessa steviaa varovasti tippa kerrallaan. Lusikoi massa noin 8 millimetrin korkuiseksi tiiviiksi levyksi suorakaiteen tai neliön muotoiseen muottiin tai vaikkapa jonkin astian pohjalle. Kuvan suklaa on tehty 11 x 19 cm:n kokoisen juustokuvun pohjaan. Laita pohja jähmettymään kuorrutteen valmistumisen ja jäähtymisen ajaksi pakastimeen.

 

Kuorrutteen valmistus

Sulata tummasuklaa ja kaakaovoi vesihauteessa miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä. Tarkista makeus ja lisää tarvittaessa steviaa tippa kerrallaan. Kaada seos  pohjan päälle ja tasoita lusikalla. Laita suklaalevy pakastimeen kohmettumaan vähintään tunniksi. Leikkaa suklaalevystä terävällä veitsellä haluamasi kokoisia palasia. Suklaa säilytetään jääkaapissa, koska itsetehty suklaa sulaa helposti huoneenlämmössä.

 

OHJEESSA ESIINTYVISTÄ TUOTTEISTA

Ohjeessa esiintyviä tuotteita voi tilata edullisesti *täältä.  Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta FitnessFirstin tuotteista.

 

Lue myös:

Takuu varma ja helppo porkkanalaatikko- kaksi ohjetta (EI VHH)

VHH herkkuja jouluksi

Konjakkisinappi vähän terveellisemmin (EI VHH)

Imellytetty perunalaatikko- gluteeniton ja normi (EI VHH)

 

KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *