VHH suklaalevy
*Sisältää mainoslinkkejä
Valmistin tämän VHH suklaalevyn jouluksi itselleni, koska haluan syödä jouluna suklaata ilman äklöä oloa. Olen tehnyt tätä suklaata joka joulu viime vuosina, tosin nyt hieman tuunailin ohjetta paremmaksi. Tässä vhh suklaalevyssä on a-i-v-a-n ihana rouhea rakenne ja ulkonäkökin miellyttää ainakin minun silmääni. Levystä tulee 15 isoa suklaapalaa, jotka ovat täyttä ravintoa. Yhdessä palassa on alle gramma hiilaria. Voit käyttää suklaalevyyn mitä tahansa kuivattuja marjoja, esimerkiksi mustikoita tai vadelmia. Kuvan suklaalevyyn on käytetty luomu gojimarjoja, koska niitä sattui löytymään laatikosta. Makrot on laskettu kuivattujen mustikoiden mukaan. En nyt kirjoita tällä kertaa enempää, koska kiire painaa päälle ja tekemistä on tosi paljon. Olen herännyt tänään jo klo 2.30, mutta siitä huolimatta kiirettä pukkaa:) Tämä ei ole kuitenkaan vielä hyvän joulun toivotus, nythän on vasta aaton aatto.
VHH suklaalevy MAKROT 1 pala
r 11,2 g
p 1,3 g
hh 0,9 g
kcal 111
vhh suklaalevy Ohje 15 palaa
Pohja
0,5 dl kuivattuja marjoja (ei sokeroituja)
1 dl mantelijauhoja
1,5 dl pekaanipähkinöitä
1 rkl sokeritonta kaakaojauhetta
1 dl kaakaovoita
20 tippaa tai enemmän hyvälaatuista nestemäistä steviaa
Kuorrute
50 g tummaa suklaata (80 %)
1rkl kaakaovoita
nestemäistä steviaa tarvittaessa
Pohjan valmistus
Sulata kaakaovoi vesihauteessa miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä kunnolla. Murskaa pähkinät pieniksi paloiksi. Sekoita lusikalla isossa kulhossa kaikki raaka-aineet keskenään. Tarkista makeus ja lisää tarvittaessa steviaa varovasti tippa kerrallaan. Lusikoi massa noin 8 millimetrin korkuiseksi tiiviiksi levyksi suorakaiteen tai neliön muotoiseen muottiin tai vaikkapa jonkin astian pohjalle. Kuvan suklaa on tehty 11 x 19 cm:n kokoisen juustokuvun pohjaan. Laita pohja jähmettymään kuorrutteen valmistumisen ja jäähtymisen ajaksi pakastimeen.
Kuorrutteen valmistus
Sulata tummasuklaa ja kaakaovoi vesihauteessa miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä. Tarkista makeus ja lisää tarvittaessa steviaa tippa kerrallaan. Kaada seos pohjan päälle ja tasoita lusikalla. Laita suklaalevy pakastimeen kohmettumaan vähintään tunniksi. Leikkaa suklaalevystä terävällä veitsellä haluamasi kokoisia palasia. Suklaa säilytetään jääkaapissa, koska itsetehty suklaa sulaa helposti huoneenlämmössä.
OHJEESSA ESIINTYVISTÄ TUOTTEISTA
Ohjeessa esiintyviä tuotteita voi tilata edullisesti *täältä. Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta FitnessFirstin tuotteista.
Lue myös:
Takuu varma ja helppo porkkanalaatikko- kaksi ohjetta (EI VHH)
Konjakkisinappi vähän terveellisemmin (EI VHH)
Imellytetty perunalaatikko- gluteeniton ja normi (EI VHH)
KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ