Hae
Kutsu vapauteen

Marjainen raakajäätelö

Marjainen raakajäätelö on raikkaan makuinen herkku, jota voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamu- väli- tai iltapalaksi. Syö jäätelöä marjojen tai hedelmien kanssa ja erityisen hyvää se on nokkoslettujen kanssa, ohjeen löydät täältä. Rakastan itsetehtyä raakajäätelöä, koska se on lisäaineetonta (useat valmis jäätelöt ovat varsinaisia lisäaine pommeja), itse pystyy säätelemään sokerin määrällä makeutta ja marjoista saa paljon  kivennäis- ja hivenaineita sekä terveydelle hyödyllisiä polyfenoleja. Marjajäätelö sopii vähähiilihydraattista, gluteenitonta, viljatonta ja maidotonta ruokavaliota noudattaville. 

Mikäli seoksesta tulee liian paksua, lisää nesteen määrää. Mikäli haluat kermaisen koostumuksen, käytä vispikermaa. Kookoskerman ja mantelimaidon hiilihydraattimäärä en merkinnyt, koska molempia on saatavana hiilarittomana. Eli jos käytät mantelimaitoa ja haluat välttää hiilareita, kannattaa valita maustamaton vaihtoehto. Vispikermassakaan hiilareita ei ole kuin n. 3 g/100 ml. Maidotonta ruokavaliota noudattavat valitsevat kookoskerman tai mantelimaidon. Sokereista karppisokeri ja stevia tipat (itse käytän nutramedixin steviaa, joka on kuulemma yksi parhaista) eivät sisällä lainkaan hiilareita.

Mitä tahansa marjoja voi käyttää, mutta mielestäni vadelma-mustikka-mansikka seoksesta tulee parhaimman makuista. Kuvan raakajäätelö on valmistettu mustikasta ja mansikasta. Olen kokeillut kerran valmistaa jäätelöä tällä ohjeella lakoista enkä pitänyt mausta. Tosin cashewpähkinöitä saattoi olla myös liikaa suhteessa marjoihin.

Blogissa on runsaasti muitakin jäätelöohjeita. Ne löytyvät täältä.

Ohje:

1 dl cashew pähkinöitä
2-3 dl marjoja HH 10-15
2-3 dl kookoskermaa/vispikermaa/mantelimaitoa*
2-4 rkl täysraakaruokosokeria/karppisokeria/kookossokeria/steviatippoja*

* Maidottomat käyttävät kookoskermaa tai mantelimaitoa
** Vähähiilariset käyttävät karppisokeria tai steviatippoja

Liota pähkinöitä muutama tunti vedessä. Huuhtele pähkinät ja kaada vesi pois. Blendaa marjat, pähkinät, makeuttaja ja neste sileäksi blenderissä. Kaada kulhoon ja jäädytä  pakastimessa. Sekoita muutaman kerran jäädytyksen aikana.

2 kommenttia

  1. Erkku kirjoitti:

    Vautsi, Miten herkullisen näköisiä ruokia. Taidanpa mennä hakemaan nokkosia heti tänään…. ja sitten lettuja värkkäämään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *