Hae
Kutsu vapauteen

Raikas marjainen raakajäätelö

Marjainen raakajäätelö- terveellinen herkku sopii vaikkapa aamu- tai välipalaksi

Marjainen raakajäätelö on raikkaan makuinen herkku, jota voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamu-, väli- tai iltapalaksi. Syö jäätelöä marjojen kanssa ja erityisen hyvää se on nokkoslettujen kanssa, ohjeen löydät täältä. Rakastan itsetehtyä raakajäätelöä, koska se on lisäaineetonta (useat valmis jäätelöt ovat varsinaisia lisäaine pommeja), makeutta pystyy säätelemään itse sokerin määrällä ja marjoista saa paljon  kivennäis- ja hivenaineita sekä terveydelle hyödyllisiä polyfenoleja. Marjainen raakajäätelö sopii erikoisruokavaliota (maidoton, viljaton) noudattaville.

Marjainen raakajäätelö- valmistus ja millä voin korvata

Pähkinöitä en alkaisi korvaamaan yhtään millään tässä ohjeessa, koska ne tuovat tähän ohjeeseen ihanaa kermaisuutta ja myös makua.  Voit makeuttaa marjaisen raakajäätelön myös neste- tai jauhemaisella stevialla, jota laitetaan huomattavasti vähemmän kuin karppi- tai kookossokeria. Maidotonta ruokavaliota noudattavat valitsevat kookosmaidon. Kermaisin koostumus tulee kuitenkin kuohukermalla. Voit käyttää mitä tahansa marjoja jäätelön valmistukseen, mutta mielestäni vadelma-mustikka-mansikka seoksesta tulee parhaimman makuista. Kuvan raakajäätelö on valmistettu mustikasta ja vadelmasta. Olen kokeillut kerran valmistaa jäätelöä tällä ohjeella lakoista enkä pitänyt mausta. Tosin cashewpähkinöitä saattoi olla myös liikaa suhteessa marjoihin. Valmistuksesta sen verran, että mikäli seoksesta tulee liian paksua, lisää nesteen määrää.  Blogissa on runsaasti muitakin jäätelöohjeita, ne löytyvät kootusti täältä.

marjainen raakajäätelö Ohje (2-3 annosta)

 
  • 1 dl cashew pähkinöitä
  • 2-3 dl mustikoita tai vadelmia
  • 2-3 dl kookosmaidon kovaa osaa tai kuohukermaa
  • 2-4 rkl karppi- tai kookossokeria

 

 

marjainen raakajäätelö valmistus

 

Liota pähkinöitä muutama tunti vedessä. Huuhtele pähkinät ja kaada vesi pois. Blendaa marjat, pähkinät, makeuttaja ja kerma sileäksi blenderissä. Kaada kulhoon ja jäädytä  pakastimessa. Sekoita muutaman kerran jäädytyksen aikana.

2 kommenttia

  1. Erkku kirjoitti:

    Vautsi, Miten herkullisen näköisiä ruokia. Taidanpa mennä hakemaan nokkosia heti tänään…. ja sitten lettuja värkkäämään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *