Hae
Kutsu vapauteen

Korona kaatoi petiin- se siitä rautaisesta immuniteetista!!

nyt se korona sitten iski!

 

Meillä on Karin kanssa molemmilla korona. Minulla oireet alkoivat eilen iltana ja koronan kotitesti näytti tånåån kahta viivaa. Olimme molemmat kipeinä toukokuun alussa ja olin jo tuolloin ihan varma koronatartunnasta, mutta testit näyttivät negatiivista. Oireet olivat tuolloin lähinnä väsymystä, huimausta ja lihassärkyä eli meillä ei ollut lainkaan hengitystieoireita. Minulle on muutenkin tyypillistä, että mikäli sairastun flunssaan, niin en saa hengitystieoireita, vaan flunssa oireilee lihas- ja päänsärkynä ja väsymyksenä. Kuumetta minulla on ollut ainoastaan muutaman kerran aikuisikäni aikana, viimeksi sikainfluessassa ja tuolloinkin kuume kesti ainoastaan tunnin. Mulla on nykyyän myös rautainen immuniteetti, olen hoikka, syön todella terveellisesti, harrastan liikuntaa enkä ole kokenut olevani stressaantunutkaan viime aikoina. Sen vuoksi nämä koronaoireet kyllä rehellisesti sanottuna yllättivät…

 

mitä korona oireita meillä on?

 

Minulla korona oireet alkoivat eilen iltana päänsäryllä, kuivalla yskällä ja paineen tunteella keuhkoissa. Karilla myöhemmin. Sen jälkeen alkoi todella voimakas lihas- ja luukipu eli meillä molemmilla särkee ihan jokaikistä lihasta ja myös luita. Yöllä oli vaikea nukkua juurikin noiden kipujen vuoksi. Minulla särkee eniten yläselkää (koskaan aikaisemmin en ole kokenut vastaavaa) ja Karilla käsiä kyynärpäiden kohdalta. Kipu on sen verran kovaa, että buranaa on kulunut ihan huolella. Karilla nousi nyt illasta kuume, minulla on nyt klo 18.30 kuumetta 38.7!! Siis mullehan ei ikinä nouse kuume. Tällä hetkellä minulla on lievää yskää edelleen, mutta ei nuhaa eikä kurkkukipua. Ruokahalu ei voisi olla huonompi enkä pysty oikein syömään mitään.  Yleisolotila on tosi heikko eli en jaksa nyt edeS kunnolla kävellä edes täällä sisällä. Tämän postauksen kirjoittaminen oli todella kovan työn takana klo 16 jälkeen  enkä pystysi nyt enää tätä edes kirjoittamaan.

 

Lue myös: Elämäntapamuutos tuntuu ja näkyy

 

 

onko meillä koronarokote?

 

Kirjoitan nyt myös koronarokotteesta, koska siitä tulee kuitenkin kysymyksiä koska aiheesta nyt kirjoitan. Minut tunnetaan ketovaikuttajana ja yleisesti on tiedossa, että ”ketopiireissä” on melko paljon rokotevastaisuutta ja erityisesti koronarokote vastaisuutta. Tämä ei tietenkään päde kaikkiin ketoilijoihin eikä edes kaikkiin ketovaikuttajiin (en ole selvittänyt asiaa sen tarkemmin, mutta olettaisin asian olevan näin). Itse en ole rokotevastainen enkä oikeastaan edes rokotekriittinen. Tosin mietin aina tapauskohtaisesti jokaisen rokotteen hyöty- ja haittasuhdetta omalla kohdallani. Näin tein myös koronarokotteen kohdalla eli pohdin asiaa normaalia huolellisemmin, koska haittavaikutuksista kirjoiteltiin niin paljon ja asia tuntui jakavan ihmiset kahteen leiriin enemmän kuin ehkä mikään rokote ever! Tein tämän pohdinnan ihan omassa päässäni enkä täällä somessa.

 

Kari ei miettinyt hetkeäkään, vaan oli ensimmäisten joukossa ottamassa kaikki 3 rokotetta. Minäkin päädyin lopulta koronarokotteen ottamiseen. Kummallekaan meistä ei tullut rokotteista mitään sivuvaikutuksia. Minulla oli rokotteen ottamisen jälkeen myös todella helpottunut olo sen vuoksi, että sain päätöksen tehtyä: kahden vailla oleminen vei minusta selvästikin energiaa. Päätökseeni ottaa rokote ei vaikuttanut niinkään pelko, vaan ”maassa maan tavalla” ajattelu. Pelon puuttumiseen tässä asiassa vaikutti fatalistinen maailmankatsomukseni: jos sairastun vakavasti joko koronasta tai rokotteesta, niin näin on sitten tarkoitettu tapahtuvan enkä pysty kohtaloani estämään. Rokotteen ottamista puolsi myös halu toimia ”yhteisen edun hyväksi”1. Minussa on 2 puolta: tiedenainen ja yksilön omaa kokemusta kunnioittava puoli. Korona asiassa tiedenainen minussa otti vallan:) Mielestäni elämä muodostuisi hyvin raskaaksi mikäli en pystyisi luottamaan tieteeseen. Tiede ei tietenkään ole aukotonta vaan korjaa itse itseään jatkuvasti sitä mukaan, kun uutta tietoa on saatavilla. Tämä on siis minun ajattelutapani ja toivon, että viestikentät eivät täyty vihapostista tämän vuoksi. Kyse on henkilökohtaisesta asiasta ja olen nyt kantani kertonut. Itse en tuomitse ketään ottaako hän rokotteen tai ei- samaa toivon omalle kohdallenikin.

 

korona päiväkirja

 

Kirjoitan tänne blogiin päivittäin korona päiväkirjaa eli kuulumisia. Siis jos jaksan ja pystyn. Toivotaan, että tilanne ei kuitenkaan tästä enää huonone ja selvitään tästä taudista pelkällä kotihoidolla. Koronan sairastaminen olisi ollut edessä jossakin vaiheessa joka tapauksessa eli nyt on meidän vuoro. Virheitä ei tapahdu enkä asiaa halua voivotella. Sen haluan kuitenkin sanoa, että niin usein esitetty väite ”korona on normiflunssa” ei kyllä meidän kohdalla pitänyt lainkaan paikkansa. Toiset sairastavat sen lievänä, toiset eivät saa oireita ollenkaan, toiset kuolevat, toiset joutuvat teholle, toiset ”vaan” sairaalaan ja toiset pärjäävät kotona. Korona on ennen kaikkea ÄÄRIMMÄISEN ARVAAMATON: on kuin venäläistä rulettia kehen se iskee kovana. Näin siis ajattelisin jos en olisi fatalisti.

 

Olen myös altistanut muita ihmisiä koronalle ja heille kaikille on ilmoitettu ketkä ovat nyt tartuntavaarassa. Tuo altistus on tapahtunut ennen kuin sain oireita eli kun tunsin oloni terveeksi. Oletko Sinä sairastanut jo koronan ja jos olet, niin olisi kiva kuulla minkälainen tauti oli juuri Sinun kohdallasi?

 

Insta storeissa aiheesta enemmän @satusjoholm.

46 kommenttia

 1. Ninni kirjoitti:

  Ostin juurikin sun valmennuksen ja seuraan juuri sua somessa, koska a) tiede bäst ja b) hallintotiede seuraavaksi eniten bäst ja somessa tosiaan keto = foliohattu. (Vaikkakin Kutsu vapauteen kuulostaa vähän sit juuri siltä, että hörhölevel on suht korkea. Luin aika tarkkaan sun taustoja ja kirjoituksia ennen kuin uskalsin luottaa siihen, että et ole ihan pimeässä.)

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   On mussa vähän hörhöäkin tasapainottamassa kokonaisuutta. Kiitos luottamuksesta❤️ Mäkin olen HTM ja liikuntatieteilijä akateemiselta koulutukseltani.

 2. Katri Hartikainen kirjoitti:

  Toivottavasti paranette pian ja tauti ei tuon pahemmaksi mene. Voimaa ja tsemppiä molemmille! Itse sairastin koronan helmikuussa vuorokauden oli kovakuume, 38.8 ja ristiselkä särki. Pari viikkoa ihan lötkö olo, ei muuta. Kummallista kun ei ollut edes nuhaa tai yskää, vähän kurkkukipua. Niin ja minua ei ole rokotettu. En minäkään tuomitse ketään rokotteiden suhteen! Hyvää jatkoa teille molemmille toivon, ja tietenkin koiruleille!!

 3. J kirjoitti:

  Sairastettu on.Ei piikkejä,ylipainoa reilusti.Oireena 3pvän kova reisikipu johon oli pakko ottaa buranaa,tukkoisuutta ja maha sekaisin. Ne loppui ja iski yskä,yskää on vähän vieläkin,melkein 3kk sairastumisesta.
  Muutkin perheessä sairasti lievänä.
  Pikaisia paranemisia sinne!❤️

 4. Mia kirjoitti:

  Hei. Rohkea postaus. Vaikea valinta. En tuomitse. Mutta etsi tietoa suomen ulkopuolelta. Itse en ottanut piikkejä heti ja kun ehdin tutustua aiheeseen, en enää halunnutkaan ottaa. Enkä työnnä puikkoa nenään jos flussan saan koska sekään ei ole terveellistä, minun mielestäni. 1 influenssa 10v sitten kovan kuumeen kera, muutoin ei kuumetta ikinä. Viime talvena nuha ja kuume joka nousi illaksi yli 39 mutta laski aamuksi, jatkui pari päivää. Joidenkin lähteiden mukaan 5.6. julistetaan hätätila, toivottavasti olen väärässä, toisten lähteiden mukaan vuoden loppuun mennessä moni kuolee, koska piikit tuhoavat ihmisten oman immuunipuolustuksen. Toivon teille ja meille kaikille vain hyvää tulevaisuutta kuitenkin. Me kaikki olemme, vielä, vapaita valitsemaan, mitä itsellemme teemme. Tosin kukaan ei korvaa piikkihaittoja…

 5. Maija kirjoitti:

  Kuulostaapa oireet tutulta. Tuo lihassärky oli itselläkin ihan valtavan kovaa, olin välillä todella tuskissani ja voimat tauti kyllä vei. Meni noin kuusi viikkoa ennen kuin lihaksiin palasi voima ja pystyin vähän treenaamaan. Väsymys kesti lähes yhtä kauan, mutta luojan kiitos kunnossa ollaan taas eikä mitään pysyvää haittaa jäänyt.
  Voimia ja tsemppiä sekä malttia paranemisen kanssa <3

 6. Seija kirjoitti:

  Korona sairastettu ihan normaaliflunssan oireilla, mulla on ollut aina hyvä vastustuskyky. Ei rokotteita.

 7. Elviira kirjoitti:

  Minusta hyvin perusteltu rokotekanta. Yhteinen hyvä ja ajatus luottamuksesta tieteeseen (sekä sen jatkuvan kyseenalaistamisen raskaudesta – hyvin sanottu.

 8. Kommo kirjoitti:

  Empä ole vielä sairastanut,mutta pari päivää kolmannen piikin jälkeen iski paha keuhkokuume(syy,seuraus vai sattumaa)Mulle kun ei yleensä kuume iske,ja normilämpö melkeinpä alilämmön puolella,niin olimpa kipee liki neljänkympin kuumeessa.Toivottavasti tuleva korona(siis tuleehan se jossain vaiheessa)ei olis ihan yhtä ärhäkkä !
  Toipumisia teille molemmille T;Kommo

 9. Helena kirjoitti:

  Heips.
  Olen sairastanut. Parisen viikkoa kaikkineen kesti. Kuumetta oli +- 38 tuo parisen viikkoa. Ei mitään hengitystieoireita, mutta särkyä oli pakaroissa, aika kumma juttu. Myös lapaluitten kohdalla oli, mutta toki kumpikin saattoi johtua myös liiasta makaamisesta, selkäni kun on herkkä sille.

  Pahin vaiva mikä minulla oli aivan järkyttävä nälkä, mutta mikään ei silti juurikaan maistunut. Yöksikin oli varattava jotain pientä suuhunlaitettavaa. Ajattelen sen nälän johtuvan just siitä kuumeesta, lisäsi varmaan aineenvaihduntaa merkittävästi, nimittäin normilämpö on alle 36.
  Myös haju- ja makuaisti hävisi, mutta palautuivat melkein heti kun tervehdyin. Loppupuolella tuli kuiva yskä joka kesti viikon verran, mitään hengitystietuntemuksia ei kuitenkaan siitä huolimatta edelleenkään tullut. Ei päänsärkyä tms.
  Niin enkä oo ottanut rokotteita.

  Kaikkea hyvää teille❣

 10. Terhi kirjoitti:

  Toivottavasti alatte pian toipumaan.
  Asua on juuri niknkuin sanot, ona päätös ottaa tai olla ottamatta korona-rokote.
  Itse otin kaksi ja kaduin, sain siis oireita piikeistä. Kolmatta en ottanut, vaikka sairaanhoitajana se olisi ollut suotavaa. Luotin omaan arviooni. Sairastin koronan yhtöaikaa meidän perheen kanssa. Oireet oli todella lieviä, samoin miehelläni jolla on kaikki kolme rokotetta.
  Outo tauti, oudot oireet.
  Tsemppiä teille ❤️

 11. Pia kirjoitti:

  Omalla kohdalla korona oli aika kova, 2 rokotteesta huolimatta. Kuumetta, särkyä, väsymystä ja järkyttävän kova nuha. Kurkku kipeä hetken ajan, yskää ja ahdistuksen tunnetta keuhkoissa. Ensimmäinen Viikko todella kipeänä ja toinen viikko puolikuntoisena ja yskäisenä.
  Paranemista teille Karin kanssa ❤️

 12. Sari Lammi kirjoitti:

  Hei Satu! Oli mielenkiintoista lukea ajatuksiasi ja kokemuksiasi kiistellystä koronasta ja koronarokotteesta. Itse elämäni terveydenhuoltoalalla työskennelleenä, olen aina ollut vastaan jo aienpia influenssarokotteita niin olin myös koronarokotetta vastaan. Tämä ei tee minusta rokotevastaista sillä olen ottanut aiemmin kehitetyt pitkään tutkitut turvalliset rokotteet. Viruksia on luonnollisesti ollut aina ja niitä tulee aina olemaan. Ihmiset ovat sairastaneet aina ja tulevat aina sairastamaan. Se miten sairastamme on myös paljon itsestämme kiinni. Immuniteettiin pystymme jokainen Itse vaikuttamaan suuresti. Itse ajattelen että meillä jokaisella tulisi olla vastuu myös omasta terveydestämme.
  Olen tehnyt töitä infektioiden kanssa koko elämäni ajan. Uskon myös että sillä on ollut suuri merkitys omaan vahvaan immuunijärjestelmääni. En ole koskaan potenut edes vatsatautia vaikka ripuloivia lapsia olen hoitanut veikkaanpa tuhansia.
  Sairastin ilmeisesti koronan jo 1/2021 erittäin lievänä. Minulla oli vain päänsärky illalla ja aamulla ei muuta. Viikon päästä menetin haju ja makuaistini. Ne eivät ole edelleenkään palautuneet normaaliksi. Se että aistit voivat hävitä ilman yleisiä virustaudin oireita ei minusta kuulosta normaalilta. En ikinä myöskään urani aikana ole kuullut moista. Se että aistit häviävät hetkellisesti tukkoisuuden ja limaisuuden vuoksi on yleistä. Mutta luonnollista ei ole se että ne häviävät käytännössä näinkin pitkäksi aikaa.
  Valitettavasti rokottamattomuudesta on tehty järkyttävä numero, mutta ehkäpä sillä on ollut tarkoituksensa. Kaikessa järkyttävyydessään vielä se että rokotetut ikävä kyllä lähes kaikki ovat sairastuneet ja vielä kovemmin, ei tue rokotteen merkitystä eikä tehoa.
  Pikaista paranemista teille ja aurinkoista kesää 😊

 13. Pamela Fingerroos kirjoitti:

  Hei Satu ja Kari 😍
  Aika samalla ajatusmaailmalla täällä myös ajateltu koronasta. 3 rokotusta on otettu mutta pitää sanoa että kyllä mietityttää se neljäs jos se tulee ajan kohtaiseksi mut katsotaan, ei voi vielä tietää.
  Jokaisen pitää hyväksyä se, että ottaako joku rokotteen vai ei.
  Koronan tuli sairastettua toukokuun ekalla viikolla.
  Keuhkoihinhan se meni, ääntä ei kunnolla jaksanut tuottaa joten meidän Kari oli tyytyväinen kun emäntä oli hiljaa 😂. Päätä kyllä särki mut kuumetta ei ollut eikä jäseniä särkenyt.
  Mulla menee normi flunssakin aina keuhkoihin ja olekin kerran joutunut keuhkosairaalaan viideksi päiväksi.

  Toipumisia teille ❤️

 14. Tirppana kirjoitti:

  4 rokotetta otettu oman perussairauden vuoksi. Koronan sairastanut; oireina pelkkä kurkkukipu kolmena yönä. Hengissä siis vielä rokotteidenkin jälkeen.
  Immuunipuolustus synnynnäisesti olematon.

 15. Ailee kirjoitti:

  Kahdesti sairastettu ilman piikkejä. Ensimmäisen kerran heti epidemian alussa hyvin vähäisin oirein ja sen perusteella en nähnyt tarpelliseksi myöhemmin rokottautuakaan. Toisen kerran sairastin tasan kaksi vuotta edellisestä vielä lievemmin oirein, oikeastaan muutaman tunnin päänsäryllä. Tsemppiä sinne paranemiseen!

 16. Ansku kirjoitti:

  Harmillista kuulla sairastumisista edelleen, niin kovasti toivoisin koronapiinan olevan jo ohitse maailmalla.
  Voimia kovasti, sairaus voi olla hankala ja vakava kenelle tahansa. Hyvin kirjoitit, aikamoista venäläistä rulettia todellakin.
  Itse olen erittäin ylipainoinen astmaatikko ja kriittisen 11 pvän kohdalla sairaalasta ambulanssilla erikoissairaanhoitoon happivajauksen takia. Sairaus iski myös koko elimistöön, maksa-arvot kohosivat pilviin, kalium romahti ym. Ja kaikki kuulemma lähes normaalia koronassa. Tuli sydämen seudun kipua ja kramppaava kylki, vieläkin hetkittäin, 5 kk tartunnasta. Muuten sain ns.puhtaat paperit keuhkotutkimuksista hiljattain, joka huojensi mieltä todella paljon. Muutokset keuhkoissani olivat dramaattiset sairaalassa.
  Hiukset alkoivat pudota 3 kk sairastamisen jälkeen ja enää on päässä haiveroiset tupsut. Senkin kestin, koska niin onnellinen olo, että selvisin tuosta kaikesta.
  Selvisin, koska puolestani rukoiltiin lähes yötäpäivää ja itsekin käännyin Herran puoleen. Jeesus parantaa tänäkin päivänä ihmisiä, HalleluJah. Voikaa hyvin ja parantumisia molemmille!
  P.s. Parasetamolia suosittelevat koronassa kuumeen hoitoon, itse mietin kyllä vaikuttiko sekin maksa-arvojen nousuun.

 17. Satu kirjoitti:

  Heippa! En ole sairastanut, 3 rokotetta olen ottanut, niinkuin koko perheeni, olemme kaikki pysyneet terveinä. Olin altistunut ja läheisessä kontaktissa korona sairaaseen (hänen tietämättä sairastumisesta), mutta vastustuskykyni ei sit vaan pettänyt 😊 luotan tieteeseen ja seuraan sinua mielenkiinnolla, etenkin näin viiskymppisenä kun painonhallinta vaikeutuu iän myötä 😅

 18. Suski kirjoitti:

  Meillä kävi deltavariantti viimevuonna. Tytär oli nuhassa päivän, ei kuumetta ja vihainen kuin ampiainen kun joutui terveenä kököttämään karanteenissa. Isäntä oli yhtä aikaa norossa ja koronassa ja oli noron takia (tuli ensin) hieman vetämätön eli meistä sairain mutta ei mitenkään kuoleman kielissä. Korona oireili hänellä nuhana vajaan viikon. Itselläni korona kesti kolme päivää. Ei kuumetta, kaksi päivää oli pää kipeä ja nuhaa kolme päivää. Hoidin koko ajan tallihommat ym eli edes kunnon flunssa.
  Meillä ei siis yhtään rokotetta.

 19. Katja kirjoitti:

  Sairastin koronan joulukuun alussa 2021.
  Minulla oli ”eka” päivänä nenän tukkoisuutta, jolloin sain tietää olevani altistunut. Tein testin, joka oli positiivinen. Se varmistettiin myös virallisella testillä. 2. päivänä kamala päänsärky. Yleisesti alilämpöä, korkea syke ja silmien kuivumista. Olin saanut 2. rokotteen 4 kk aikaisemmin.
  Tällä hetkellä tutkitaan astmaa, koska koronan sairastamisen jälkeen tuli hengenahdistusta. Edelleen olen todella väsynyt.

 20. Paula kirjoitti:

  Hei. Tsemppiä . Itse sairastin Koronan pelkällä kovalla päänsäryllä ja oksensin 3 päivää. Luulin migreeniksi kun on taipumus siihen . Hoksasin testata vasta kun mieheni sairastui flunssaan . Hänellä viikossa ohi mutta ei mikään tyyppi flunssa , koska kova väsymys ja raskas olo koko kehossa ja paineen tunne rinnassa. Viikossa ohi. Mielestäni rokotukset ei vaikuta siihen sairastuuko vakavasti . Kyse on jostain muusta mitä emme vielä tiedä . Tämä on melkein arpapeliä kuka saa vaikean Koronan jälkitautineen ja kuka pääsee helpolla. Yksi ihme oire minulla oli päänsäryn lisäksi . Ohimo oli turvoksissa ja suoni siinä pullotti hyvinkin isona . Toisaalta pelottavaa kun oireet on arvaamattomia .

 21. Suvi kirjoitti:

  Meillä koko perhe (6hlöä) sairasti koronan tammikuussa. Lapsilla lievempi kuin meillä aikuisilla mutta ihan ns. perusflunssa, ei kuumetta. Flunssa kesti reilu viikon mutta sen jälkeen alkoi monen viikon järkyttävä väsymys. Päiväunille oli pakko mennä ja sitä putosi kyllä niin syvälle, että kun herätys soi, oli kuin olisi haudasta noussut, pää ihan pihalla. Ja yleensä en ole päiväunia saanut nukuttua vaikka olisi halunnutkin. Meillä 3 rokotetta.
  Pikaista paranemista teille!

 22. Annika kirjoitti:

  3 rokotetta lihassa. Viime viikolla positiivinen tulossa ma:na. Lapsi sai tartunnan koulusta ja tartutti. En muista milloin olisi viimeksi ollut kuumetta 39. Pääkipu tosi kova. Tein ja join välillä 0,9% suolaliuosta muun juomisen ohessa. Istuin auringossa kun jaksoin. Ja alkoi olo vähän helpottaa. Nyt alkaa olla jo suht normaali olo muuten, mutta edelleen väsyttää ja pienikin ylimääräinen ponnistus tuntuu vievän voimat nopeasti. Toipumisen tiellä. Ystävälläni kesti 3 viikkoa toipua. Muistutteli minua ottamaan rauhassa.

 23. Olli Hartikainen kirjoitti:

  Ilman rokotteita tauti kesti 2vrk,kurkkukipua,nuhaa,lievää lihaskipua,yhtenä iltana kuumetta 38.3.päivänä jo energiat ennallaan,kävin pyörälenkilläkin.Ei jälkioireita.Tutuilla rokotetuilla aika pahat taudit ollu,sattumaako?Itsellä vuosia ollut terveelliset elintavat,joustavaa vhh-ruokavaliota noudatan.

 24. Erika kirjoitti:

  Korona tuntui kauhealta. Uupumusbja voimattomuus oli pahinta. Kuumetta ei ollut, vain lämpöä, mutta varmaan 5päivää meni aivan maatessa ja varmaan 2 viikkoa ennenkuin oli suhteellisen normaali olo. Onneksi ei ollut keuhko- oireita. Poskiontelot oli kovasti tukossa.

 25. Maria kirjoitti:

  Jouluna koko perheellä korona (6 hlö), ei oltu kovin kipeitä, ei rokotuksia

 26. Aurora kirjoitti:

  Sairastin perheeni kanssa marraskuussa. Kaikilla lievä flunssa; ei edes lämpöä. Ei rokotteita kenelläkään.

 27. Eva kirjoitti:

  23-vuotias poikani sai koronan vuoden vaihteessa, mutta oireita ei juurikaan ollut lievää kurkkukipua lukuun ottamatta. Testasi siis vaan varmuuden vuoksi, kun oli ollut juhlimassa vuodenvaihdetta isossa kaveriporukassa ja hämmästys oli melkoinen, kun testi näyttikin positiivista. Koko juhlaporukka sai silloin tartunnan. Poikani oli saanut kaksi rokotusta. Minä ja parikymppinen tyttäreni saimme koronan nyt maaliskuun alussa. Tyttärelläni oli lievää kurkkukipua eikä mitään muuta. Minulla kahtena iltana lämpöä alle 38 astetta, pieni nuha ja myöhemmin lievä yskä. Kummallakin meillä oli makuaistimuutoksia. Minulla oli kolme rokotusta ja tyttärelläni kaksi. Nyt huhtikuun lopussa saimme tavallisen flunssan, jossa kovemmat oireet kuin koronassa. Uskon että nuo koronarokotukset auttoi siihen, että korona tuli meille kaikille niin lievänä.

 28. eakoo kirjoitti:

  Sairastettiin koko perhe helmikuussa tämä, ihan selkeästi oltiin sairaana, paitsi yhdellä lapsista oli vain vähän pääkipua. Kuitenkin nopeasti meni ohi. Meillä miehen kanssa kesti kuumetta pari-kolme päivää. Oireina perheessämme oli kuume/lämpö, lihaskipua jaloissa, pääkipu ja väsymys. Lapsella yskä. Ei ole otettu rokotteita.
  Samaa mieltä olen kanssasi siitä, että pitäisi olla jokaisen oma valinta haluaako ottaa rokotteita vai ei. Koska jokainen on kuitenkin vastuussa omasta kehostaan, niin painostus kumpaan suuntaan vain tuntuu minusta erittäin väärältä. Itse en pysty luottamaan näin nopeasti tehtyihin rokotteisiin, siksi en ole ottanut niitä. Jos rokotteet olisi tehnyt sen, että tauti todella olisi niillä hävitetty, niin silloin olisin puntaroinut yhteisen hyvän ja mahdollisen rokotehaittariskin välillä. Tiedossani on sekä koronakuolemia että vakavia rokotehaittoja.

 29. Anu Turunen kirjoitti:

  Hei,kiitos jakamisesta:)
  Itse tein päätöksen etten rokotuksia ota koska lähipiirissä niistä tuli haittavaikutuksia, ketään en tuomitse, mielestäni vapaus valita on jokaisen oikeus. Minulla 1 tyypin diabetes ja kilpirauhasen vajaatoiminta.
  Sairastin koronan helmikuussa 2022, oireet: kuume 38, kovat jalkasäryt, kurkkukipu, väsymys, maku- ja hajuaistin menetys muutamaksi päiväksi.
  Verensokerit olivat epätasapainossa jonkin aikaa vielä sairastelun jälkeen.Oireet kestivät n.viikon ja toinen viikko piti ottaa rauhassa koska väsymys edelleen oli kova.

 30. Terhi kirjoitti:

  Pikaista paranemista.
  Koronan sairastin itse ilman rokotteita joulukuussa, tosin selkeästi pienemmillä oireilla. Ainoa asia mikä erotti flunssasta oli hajuaistin menetys.
  Itse en kyllä missään vaiheessa kokenut, että rokote tulisi ottaa muita varten, etenkin kun alusta asti oli paljon kirjoituksia ettei rokote suojaa kuin ottajaansa, joten se muita varten kuulosti enemmänkkin mainospuheelta (mainospuheelta kovin tuottoisassa bisneksessä).
  Omat yli 80 vuotiaat vanhemmat eivät ole ottaneet rokotteita saati käyttänyt maskeja tai käsidesejä koko aikana, mutta eipä ole kyllä tauti iskenyt vaikka normaalisti liikkuneet ja toisella vieläpä yleikunto ei hyvä.
  Lisäksi varmasti sattumaa, mutta omassa lähipiirissä kolmesti roketettuja, joilla korona ollut jo kaksi kertaa, että välillä miettinyt mihin se rokote on, kun ei suojaa ottajaa, eikä ulkopuolisia…
  Mutta onneksi tässä maailmassa vielä edes vähän järkeä ja jokainen voi itse päättää mitä kehoonsa laittaa.
  Aurinkoista kesää ☀️

 31. Marianne Lillback kirjoitti:

  Hei, pikaista paranemista teille!
  En ole vielä sairastanut koronaan ja tällä hetkellä Irlannissa töissä.
  Terv. Marianne

 32. Jari Heinonen kirjoitti:

  Moikka. Itse sairastin koronan tammikuussa -22. Se oli todella lievä omalla kohdalla. Pari päivää kuumetta, korkeimmillaan 37.7. Jälkioireina makuaisti sekaisin muutaman viikon. Rokotteita en ole ottanut. Perussairautena dilatoiva kardiomyopathia. (Kammiolaajentuma sydämmessä.) Joka todettiin -07. Ikää nyt 55v. Peruskunto huono. Pikaista paranemista teille.

 33. Marika kirjoitti:

  Pikaista paranemista teille. Meidän perheessä ainoastaan pojallani 2 piikkiä, jotka sai armeijassa oltuaan. Sairastettiin maalis- huhtikuun vaihteessa. Minä olin ensimmäinen joka sairastuin. Oli kurkku kipeä ja vilutti, lihakset myös kipeenä, mutta helpotti kun otti särkylääkkeen.kotitesti näytti positiivista. 6pv sairaslomalla. Muutaman päivän päästä tuntui keuhkossa painetta, joka jatkui muutaman viikon ajan. Nuoriso selvis 3-4 pv kuumeilulla. Miehelläni oli kovempi kuume 5pv ajan, maku- ja hajuaisti poissa.

 34. Marja Liekkala kirjoitti:

  Olemme molemmat mieheni kanssa hotellissa töissä, ja luulimme jo päässeemme helpolla, eli ei koronaa. Nyt muutama kuukausi sitten se iski, molemmilla kolme rokotetta. Meillä oli nuhaa, kovaa yskää, päänsärkyä mutta ei kuumetta. Minulla oli pitkään ennen tätä ihmeellistä lihassärkyä, joka valvotti yölläkin. Välillä särki lonkkaa, välillä jalkaa. Astmaatikkoja ollaan molemmat, ja yskä vaivaa vieläkin. Lisäksi mies valittaa kovaa väsymystä. Ollaan yli 60v. mutta työelämässä kuitenkin vielä. Viikon olimme töistä pois, mies taisi olla pari päivää enemmänkin. Äitienpäivän aikaan sairastettiin ja vieläkin tuntuu, varsinkin keuhkoissa. Varovasti kannattaa ottaa palautuminen liikuntaan ym. Paranemista molemmille, paljon lepoa.

 35. Camilla Schütt kirjoitti:

  Sairastin koronaa huhtikuun lopulla, en ole ottanut piikkejä, enkä otakaan. K alkoi kovalla päänsäryllä ja lihaskupuiluna. Ja kova mahasärky. Luulin että oli noi divertikkelit. Otettiin K testi samana päivänä jopa kaksi kertaa. Molemmat positiivisia. Minulla oli onni saada Ivermektiiniä, jota söin 5 kpl 5tenä pvänä. Kallista, mutta tehokasta. Ja Panadoolia kipuihin. Muuten olen ruokkinut itseni D, C vitamiineilla, kunnolla 50-100 välillä D:tä + K vitamiinia., C tosi paljonmyös, magnesiumia NAC:ia. Ymv. Ole ylipainoinen 76v. Väsymystä jäi ,vieläkin väsyn nopeasti. Muuten ok.

 36. Heidi kirjoitti:

  Sairastettu on. Ei ole rokotteita meidän perheellä. Itselläni korona alkoi kovana päänsärkynä aamuyöstä. Aamulla söin normaalisti, kunnon aamupalan mutta se potkaisi pihalle tunti syömisen jälkeen. Sitten sitä oksentelinkin puoleen päivään.

  Kolme päivää olin vaihtelevassa kuumeessa, päänsärkyä, lihaskipua ja etenkin säärien ja nilkkojen luita tuntui särkevän. Alaselkä oli myös kipeä. Silmiä särki niin, etten pystynyt käyttämään yhtään puhelinta tai katsomaan telkkaria. Maku-ja hajuaisti häipyi sen kolmen päivän jälkeen ja palautui pari viikkoa taudin jälkeen. Panadol auttoi hyvin kipuihin.

 37. Jelena kirjoitti:

  En ole saanut koronaa enkä ole ollut edes flunssassa 3 vuoteen. Ei ole näitä piikkejä eikä tule. Normaalisti olen ollut, ilman maskeja ja käsidesejä, on paha migreeni ja astma joten en niitä käyttänyt. Syön vitamiineja ja liikun.

 38. Lumia kirjoitti:

  Eikös tää koronajuttu ole jo menneen talven lumia?
  Eikös rokotteen pitänyt alunperin estää sairastumasta? Sitten kun ei estänytkäön, niin muutettiin, että sairastaa lievänä.
  Paljonko maksettiin jutusta?
  Nyt ei ole enää mitään perustetta ottaa yhtä ainoaa koronarokotetta lisää!!
  Kun niitä ei ihmiset enää ota, niin sitten pitääkin keksiä seuraava tauti ja rokote….

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   En ole ollut kehittämässä rokotetta, niin en osaa vastata sun kysymykseen.

 39. Hanna kirjoitti:

  Koko perhe sairasti maaliskuussa. Lievä lämpö ekana iltana, 37,4. Parina päivänä alaselkää pakotti, siihen panadolia. Toisilla oli myös vaihdellen lämpöä, vähän yskää ja lihaskipua. Eli lievät oireet. Kukaan ei ole ottanut rokotteita.

 40. Stella M kirjoitti:

  Mietin vahvasti, että lakkaanko seuraamasta. Ei putoa tälläinen lääke-rokote-koronamainos.
  Toivon kuitenkin, että paranette hyvin.

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Kiitos! Ei tämä ole mikään mainos vaan kerron meidän korona tartunnasta.

 41. Sofia kirjoitti:

  Itse sairastin koronan huhtikuussa omasta mielestän lievin oirein. Tauti alkoi oudolla tunteella kurkussa ja väsymyksellä sunnuntaina, kotitesti oli nega. Maanantaina jäin töistä kotiin ja nukuin lähes koko päivän, lämpöä oli 37,5 korkeimmillaan ensimmäiset päivät. Kolmantena päivänä nousi iltapäivällä 38,6 ja se olikin sitten ainut kerta, kun kävi niin korkeella, muuten pysyi siellä 37-37,5. Kolmantena päivänä kotitesti näytti positiivista ja neljäntenä kävin pcr testissä ja sekin oli positiivinen. Pahin oire oli 2 päivän ristiselän särky sekä samaan aikaan silmä-/pääsärky (ei pystynyt telkkaria katsomaan, vain kuuntelemaan). Särkylääkkeillä onneksi sai selkäsäryn pois kokonaan edes hetkeksi. Mitään hengitystieoireita ei ollut, ei mennyt maku- eikä hajuaisti, ei ollut nuhaa ei yskää. Väsymystä kesti 11 päivää ja sitten yhtäkkiä aamusta aivan virkeänä. Jälkitautina tuli pientä nuhaa 3 viikkoa sairastamisen jälkeen ja väsymys palasi pariksi päiväksi.
  Olen perusterve, keto/vhh elämäntapaa noudattava, lievästi vielä ylipainoinen 35 vuotta vanha, ei rokotteita. Jokaisen pitää saada nyt ja aina tehdä itse omat valintansa lääketieteellisissä toimenpiteittä, joihin myös rokotteet kuuluvat.
  Paheksun vain kahtiajakoa ja syrjintää, jota on tapahtunut viimeisen vuoden aikana ympäri maailmaa ja hoitajien pakkorokotuksia.
  En tuomitse ketään, joka itse kokee sen haluavansa ottaa. Koen kuitenkin, että nuorena ja perusterveenä ihmisenä en itse olisi hyötynyt siitä mitenkään verrattuna haittoihin, joita siitä mahdollisesti voisi koitua.

 42. Johanna kirjoitti:

  Moi! Sairastettu n. 3 vkoa sitten. Turboräkätauti ja yskä, kuumetta 5pv, enimmillään 38,2. Voimat meni, en edelleenkään jaksa kauheasti puuhailla huilaamatta, puhumattakaan treenaamisesta. Yskin edelleen ja niistän. Tsemppiä teille! Toivottavasti olo kohenee pian!

 43. Tiikku kirjoitti:

  Hei, sairastin koronan kolme viikkoa sitten. Pari päivää kuumetta, ei mitään särkyjä. Armoton väsymys pari viikkoa. Edelleen yskittää. Mieheni sairasti samoilla oireilla. Otimme päivittäin c-vit 3000mg, D-vit varmaan 8×100, kuusenkerkkäteetä, mustakuminaöljyä, sinkkiä, kversetiiniä, ym. Emme ole ottaneet rokotteita, kun lähipiirissä haittavaikutuksia. Paranemista teille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.