Hae
Kutsu vapauteen

Puhdistava ja luonnonmukainen ihonkuorinta

Keksin tämän ihonkuorinnan paaston aikana kun halusin tehostaa kehon ja mielen puhdistumista. En olisi kuitenkaan uskonut miten hyvin se toimii, sillä kuorinnan jälkeen iho tuntuu pehmeältä ja olo on puhdistuneelta. Miksi ostaa kalliita ja lisäaineita sisältäviä synteettisiä ihonkuorintatuotteita, kun voi kuoria ihon luonnon omilla tuotteilla? Ja mikä ihaninta: ei tarvitse pelätä tuotteen joutumista silmiin tai suuhun, tuotetta ei ole testattu eläimillä eikä hintakaan päätä huimaa… 

Ihon puhdistamiseen ja kuorintaan tarvitset neitsyt kookosöljyä, puhdistamatonta merisuolaa ja hieman aikaa. Sytytä itsesi kunniaksi kaunis kynttilä ja tee kuorinta hitaan rauhallisesti ja meditatiivisesti, niin mielikin rentoutuu ja saa lepohetken.

Kannattaa avata kookosöljyn ja merisuola purkin kannet ihan ensimmäiseksi, sillä öljyisillä sormilla on hankalaa avata yhtikäs mitään.

Ota kookosöljyä käsiisi ja pehmitä sitä hetki käsien välissä hieroen käsiä yhteen. Levitä öljyä koko keholle hitain pyörivin liikkein. Itse hieron sitä myös päänahkaan ja hiuksiin (jos on aikaa pestä hiukset) ja ehdottomasti myös jalkapohjiin.


Ota käsiisi hieman merisuolaa (jos otat paljon, niin suurin osa on
lattialla) ja hiero käsiä yhteen. Sen jälkeen ala hieromaan suolaa öljytylle iholle. Käy koko keho läpi hitailla pyörivillä liikkeillä.

Lopuksi tietenkin pitää huuhdella öljy ja suola ihosta pois lämpimällä vedellä. Iho jää hieman öljyisen tuntuiseksi, mutta minua se ei ainakaan haittaa koska kookosöljy imeytyy nopeasti ihoon. En siis pese öljyä pois millään pesuaineella, mutta toki niin voi tehdä halutessaan. Mikäli merisuola tuntuu iholla liian rakeiselta, niin sen voi korvata esimerkiksi kahvinporoilla.

Kuorinnan jälkeen istahdan takan eteen ja otan kupillisen kuumaa pakuriteetä tai kahvia. Olo on taivaallisen rentoutunut ja puhdistunut:) Tulossa on myös muita postauksia luonnonmukaisesta ihon- ja hiusten hoidosta ja meikeistä, joten olkaahan kuulolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *