Hae
Kutsu vapauteen

Vähähiilihydraattinen raparperipiirakka

On juhannusaatto. Tultiin äsken Tuton kanssa esineruutu- ja jälkitreenistä läpi märkinä. Pitkästä aikaa on satanut vettä oikein kunnolla ja hyvä niin. Meidän piti lähteä mieheni kanssa juhannustansseihin, mutta hetken mietittyämme päätimmekin jäädä kotiin: vesisateella lavatanssit eivät nyt oikein houkuttele. Joten mitäpäs minä muutakaan sitten juhannusaattona tekisin kun postaisin:) Tein juhannukseksi kuvan raparperipiirakan, johon sain idean ystävältäni Hämäläisen Raunilta, joka tarjoili tätä piirakkaa viime viikonloppuna koiratreeneissä. Toki muokkasin piirakkaa vähähiilariseksi, gluteenittomaksi, viljattomaksi ja maidottomaksi. Näen sieluni silmissä miten Raunia nyt hymyilyttää?? Piirakka sopii erinomaisesti itsetehdyn jäätelön (blogissa ohjeita), vaniljakastikkeen tai kermavahdon kanssa nautittavaksi.
Millä voin korvata?

 Mantelijauhon voit korvata esimerkiksi vähähiilarisella lupiini- tai kookosjauholla. Jos et välttele hiilareita, niin voit korvata jauhon esimerkiksi gluteenittomalla jauhoseoksella, riisijauholla tai speltillä. Muista kuitenkin, että speltti on alkuvehnä, joka sisältää gluteenia. Mikäli et halua käyttää hiilaritonta koivusokeria (myös karppisokeri on vhh), niin voit korvata ne esimerkiksi kookos- tai täysraakaruokosokerilla, jotka sopivat tähän ohjeeseen erinomaisesti. Mikäli käytät vähähiilarista sokeria, muistathan blendata sokerin ensin blenderissä sileästi ettei se narsku ärsyttävästi hampaissa. Maistele myös taikinaa välillä ja lisää sokeria tarvittaessa. Mielestäni kuitenkin ohjeen sokerimäärä on aika maksimissaan, sitä voisi jopa vähentää. Maidottomat valitsevat kookos- tai kaurajogurtin ja viljattomat muistavat vältellä kaurajogurttia.

TUOTTEITA EDULLISESTI FITNESSFIRSTISTÄ
Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista. Täältä pääset Fitnessfirtin nettikauppaan.

vhh raparperipiirakka ohje

Muruseos
 

 

Pohjataikina
 

 • noin 2/3 muruseoksesta
 • 1 dl kookos- tai kaurajogurttia tai maitorahkaa
 • 1 kananmuna

Täyte
 

 • Noin 150-200 g raparperia
 • 250 g kookos- tai kaurajogurttia tai maitorahkaa
 • 0,75 dl koivusokeria 
 • 1 kananmunaa
 • 0,5 tl aitoa vaniljaa
 

Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi sulatettu voi. Jaa seos kahteen osaan. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan ja jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi. Lisää pohjataikinaan jogurtti tai maitorahka ja kananmuna. Taputtele seos voideltuun piirakkavuokaan.

Ripottele pohjataikinan päälle pieneksi paloitellut raparperit. Sekoita täytteen aineet keskenään. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa itse tehdyn vaniljajäätelön (ohjeita blogissa) tai vaahdotetun kaurakerman kanssa.

 

 
Vuosi sitten jussina tekaistiin Tuton kanssa maailman paras VHH mansikkajuustokakku. Ohjeen löydät blogista.

Mitä ihaninta juhannusta kaikille?

2 kommenttia

 1. Lea Jakama kirjoitti:

  Hei,
  Kiitos hyvistä reseptiohjeista! Sun mustikkapiirakkaa nautittu kuukauden ajan joka viikko!
  On ihanaa että karppaajana uskaltaa jotakin herkkua pistää suuhunsa ja on lisäksi
  tosi hyvää! Mieheni joka ei karppaa, tykkää piirakasta kovasti! Kiitos Sinulle!
  Tänään meni raparperipiirakka uuniin, satuin saamaan raparperejä ystävältäni
  ja tutkin ohjeitasi ja sieltähän taas löytyi apu!
  On hienoa että jaat näitä ohjeita!
  Hyvää ja toivottavasti super lämmintä kesää!
  Yt Lea

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Voi kun ihana kuulla, iso kiitos viestäsi ihana Lea<3 Kaikkea hyvää myös sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.