Hae
Kutsu vapauteen

VHH mansikka-macadamia raakasuklaa

*Postaus sisältää mainoslinkkejä
Lähes jokaiseen päivääni kuuluu laadukas suklaa- mielestäni elämässäni pitää olla ripaus luksusta oli ruokavalio mikä tahansa. En syö paljoa kerralla, muutama pala riittää. Teen itse suklaata hyvin paljon ja jos en jaksa tehdä, niin siinä tapauksessa syön kaupasta ostettua raakasuklaata tai todella tummaa suklaata. Blogissani on paljon ihania vhh raakasuklaa ohjeita. En jaksa kikkailla suklaan tekemisen kanssa vaan käytän sen valmistamiseen muutaman minuutin. Joskus olen lukenut ohjeita, joissa raakasuklaata kiillotetaan ja kuullotetaan eli prosessi muistuttaa jo ihan meditaatiota. Minä meditoin metsässä ja muutoin vaan hiljentymällä, mutta suklaan valmistus on minulle arkista puuhaa, vaikkakin mukavaa sellaista.

Suklaa on vähähiilarista, mutta voit halutessasi lisätä hiilareiden määrää makeuttamalla suklaan hunajalla. Suklaa soveltuu myös maidotonta ruokavaliota noudattaville, koska se ei sisällä maitotuotteita. Itse saan tästä suklaasta tosi kivasti hyviä rasvoja ja se on myös yksi syy miksi haluan syödä suklaata lähes päivittäin- tietenkin hyvän maun lisäksi.

Makeutuksesta muutama sananen
Raakasuklaan terveysvaikutuksista olen kirjoittanut niin paljon, että voitte lukea niistä aikaisemmista postauksista. Sen sijaan kirjoitan nyt hieman enemmän makeutuksesta. Yleensä makeutan raakasuklaan hunajalla tai blendatulla koivusokerilla. Ketoruokavalion takia en nyt käyttänyt hunajaa, mutta mikäli et välttele hiilareita, niin käytä ihmeessä- hunaja on mielestäni paras raakasuklaan makeuttaja ikinä! Tällä kertaa makeutin suklaan stevialla ja laitoin sitä 0,5 tl ja suklaasta tuli ihan liian makeaa ja stevian pistävä maku tuli läpi- yök!! Eli mikäli käytät ketoruokavaliossa suositeltavaa steviaa, niin joudut itse miettimään kuinka paljon sitä käytät. Minulla on edelleen opettelussa stevian käyttäminen ja tähän mennessä siitä on ainoastaan huonoja kokemuksia tuon ällön pistävän maun takia. Toiset tykkää, minä en. Sen sijaan koivusokeri toimii aina, tosin blendattuna. Siitäkään en tykkää sellaisenaan. Aion kyllä vielä opetella stevialla makeuttamisen, mutta en vaan voi ymmärtää miten se voikaan olla näin vaikeaa. Käytin tässä ohjeessa laadukasta Foodinin stevia uutetta. Tuotetta voi tilata *täältä.

Ohje:
1,5 dl *kaakaovoita
3/4 dl *raakakaakaota
2 rkl kylmäpuristettua *kookosöljyä
0,5 dl blendattua *koivusokeria tai ripaus *steviaa
0,5 dl *macadamia pähkinää
2 dl pikottuja tuoreita mansikoita
ripaus suolaa

Pilko mansikat pieniksi paloiksi ja murskaa pähkinät. Sulata miedolla lämmöllä vesihauteessa kaakaovoi ja kookosöljy. Sekoita jäähtyneen kaakaovoi-öljyn seoksen joukkoon kaikki muut aineosat paitsi mansikat. Sekoita hyvin. Lado mansikat muottiin (10×15 cm) tai vaikkapa jonkun suorakulmion muotoisen kulhon pohjalle samansuuntaisesti. Kaada seos mansikoiden päälle ja laita pakastimeen pakastumaan vähintään pariksi tunniksi. Säilytä raakasuklaata pakastimessa tai jääkaapissa sillä se sulaa helposti.

OHJEESSA ESIINTYVISTÄ TUOTTEISTA

Ohjeessa esiintyviä tuotteita voi tilata edullisesti *täältä.  Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta FitnessFirstin tuotteista.

KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

 

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *