Hae
Kutsu vapauteen

Vähähiilihydraattiset rieskat

Tulimme kotiin reissusta ja jääkaapissa ei ollut juurikaan muuta kun keitettyä kukkakaalia ja muutama kananmuna. Kokeilin niiden pohjalta tehdä vhh rieskoja, jotka onnistuivat yllättävän hyvin. Blogissahan on yli 30 erikoisruokavalioihin sopivaa leipäohjetta eli jos tämä ei nappaa, niin löydät lisää leipäohjeita täältä. Mikäli inhoat kukkakaalia, niin tämä EI ole sinun ohjeesi, sillä kyllä tuo kukkakaali vähän tässä ohjeessa maistuu. Mieheni tykkäsi näistä rieskoista todella paljon, minunkin mielestäni ne olivat ihan ok, mutta vähän minua häiritsi tuo kukkakaalin maku? Mieheni ei maistanut sitä ollenkaan joten se mikä on hyvää ja loistavaa on ihan makuasia.

Nämä reiskat ovat tosi helppoja ja nopeita valmistaa. Et tarvitse vatkaimia etkä yleiskoneita vaan sekoittaminen onnistuu ihan käsin lusikalla kulhossa. Eikä niitä käsiä tarvitse sotkea leipomisvaiheessa, koska sitä ei ole: rieskat lusikoidaan pellille ja painellaan littanaksi lusikalla. Helppoa ja nopeaa!

 

Millä voin korvata?
Rieskat ovat vähähiilarisia. Sen lisäksi ne ovat myös maidottomia, gluteenittomia ja viljattomia. Maidottomat käyttävät maidotonta juustoraastetta, juustoraaste ei muutoinkaan ole pakollinen. Voit korvata mantelijauhon lupiini- tai kookosjauholla. Jos et välttele hiilareita, niin voit korvata jauhon esimerkiksi gluteenittomalla jauhoseoksella, riisijauholla tai speltillä. Muista kuitenkin, että speltti on alkuvehnä, joka sisältää gluteenia.
Tuotteita edullisesti FitnessFirstin nettikaupasta
Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista. Täältä pääset Fitnessfirtin nettikauppaan.


Ohje (10 rieskaa):

3 dl soseutettua keitettyä kukkakaalia
2 munaa
3 dl mantelijauhoa
1 rkl karkeaa psylliumia
0,5 tl hyvälaatuista suolaa
juustoraastetta ja sormisuolaa paistamisen jälkeen (ei pakollinen)

Keitä kukkakaali ja soseuta se. Riko munien rakenne kulhossa ja lisää sosetettu kukkakaali ja sekoita. Lisää muut aineosat ja sekoita hyvin. Lusikoi taikinaa ruokalusikallisen verran leivinpaperilla vuoratullu uunipellille ja muotoile/painele lusikalla rieskan muotoiseksi. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia. Ripottele kuumien rieskojen päälle hieman juustoraastetta tai sormisuolaa (ei pakollinen).

OHJEESSA ESIINTYVISTÄ TUOTTEISTA

Ohjeessa esiintyviä tuotteita voi tilata edullisesti *täältä.  Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta FitnessFirstin tuotteista.

KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

3 kommenttia

  1. Anonyymi kirjoitti:

    Paljonko kukkakaalia tarvitaan tuohon 3 dl soseutettuna? Miten kauan rieskat säilyvät?

  2. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Keitä vähän reilummin sitä kukkakaalia kun kutistuu kun sen soseuttaa. Mittasin ainoastaan soseen määrän.

  3. Eeva kirjoitti:

    Mitkähän makrot tulee yhteen rieskaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *