Hae
Kutsu vapauteen

Korkkarit kattoon ja laseissa kuohuvaa

Meillä oli eilen juhlat nimittäin Tuto eli Wanda vom Pfälzer-Hof BH, TK1, AVO3, JK3 ja FH2 täytti pyöreät 10 vuotta! Jos ihmettelet tuota kirjain/numerosarja rimpsua nimen perässä, niin ne on palveluskoira kokeissa saatuja tunnuksia. Tuto on varsinainen super akka, joka Kaija Koon laulun sanoin jaksaa tanssia aamuun asti ja  uskaltaa sukeltaa kylmään veteen ja sinne syvään päähän. Olenkin aina sanonut, että tuo koira menee asenteella loppuun saakka ja lähtee saappaat jalassa. Jos se saisi itse päättää, niin pelaisi palloa aamusta iltaan, varastaisi kaikkien kaikki ruoat, pöllyttäisi jokaisen vastaan tulevan koiran, haukkuisi häntä tötteröllä 24/7 ja pelastaisi meidät kuvitelluilta tai oikeilta murtovarkailta joka ikinen päivä. Tuto on yhtäaikaa uudelleen inkarnoitunut Adolf Hitler, kaulinta heiluttava Justiina ja Margaret Thatcher- ehdottomasti universiumin älykkäin koira!

 

 

Lue myös: Äijämäistä ärinää, kanankanan syöntiä ja peltohommia

 

 

 

 

kovakuntoinen rauta rouva

 

 

Tuto on myös maailman rakkain olento ja olemme liikuttavan onnellisia siitä, että olemme saaneet pitää sen näin pitkään. Ja toivomme, että meidän yhteinen matka jatkuisi vielä monta vuotta. Rauta rouva on erittäin kovassa ja ketterässä kunnossa, joten mitään estettä vielä pidemmälle elämälle ei ole näköpiirissä. Tuto tekee pitkiä lenkkejä 2 kertaa päivässä ja painii Oven kanssa riehakkaasti. Nivelrikko on hallinnassa ja vatsa- ja suolisto-ongelmat ovat pelkkä kaukainen muisto. Vatsa ei mene enää mistään sekaisin, ei siis yhtään mistään! Oliko suolisto-ongelmien takana sittenkin hormonaaliset syyt, joista kasvattaja mainitsi usein vuosien varrella, mutta minä jääräpää en uskonut. Ne nimittäin katosivat kuin tuhka tuuleen kun meille tuli 2 pentua, Kara ja Oven. Tosin poikani koira Kara oli meillä vaan yhden syksyn Allun jalkaleikkauksen takia. Pentujen saapumisen jälkeen Tuton jalka on noussut yhtä kepeästi kuin nuorena tyttönä. No ymmärtäähän tuon nuortumisen toki kun nuori uros saapui saman katon alle- kukapa sitä ei nuortuisi moisesta:)

 

 

Lue myös: IFH2 kokeessa tänään Uuraisilla- miten Mummukka pärjäsi?

 

edelleen perheen leikkisin ja villein

 

 

Eilen juhlittiin Nopan ja Jennin kanssa kuoharia juomalla ja täytekakkua syöden Tuton juhlapäivää! Ja juhlat jatkuu kun Allu ja Moona tulee sunnuntaina Jyväskylään Kuopiosta. Päivän sankari on saanut tietenkin runsaasti herkkuja ja Ove myös siinä sivussa. Tuto sai lahjaksi uuden pallon ja ja pari treenilelua, jota saa testata tänään halli treeneissä. Mummukka nimittäin ymmärtää lelujen päälle: on edelleen perheen leikkisin ja villein koira ja treeneissä kentän aktiivisin tyyppi:) Ei siis ole juurikaan rauhoittunut nuoruus ajoista- 9 kk vanha Ovekin aina pyörittelee silmiään kun seuraa Tuton  vauhtia. Yksi lause kuvastaa Tutoa kaikkein parhaiten: siltä ei ole yksikään asia elämässä jäänyt tekemättä vain sen takia että se on koira. Tekee asioita myös muille kuin itselleen: availee mm.  Ovelle roskiksen ovet, että Uupu pääsee niitä tonkimaan ja kantaa omat kakka pussinsa. Puhumattakaan abloy lukoista sun muista. Pari viikkoa sitten aiheutti meille melkein sydänkohtauksen hyppäämällä meidän pihan aidan yli naapurin tontille, jonne oli yli 3 metrin pudotus!!! Se kävi pistämässä naapurin koiran järjestykseen.  Koiralle ei käynyt kuinkaan- ei Mummukka pure eikä revi, se vaan alistaa. Ja sanomattakin selvää, ettei Mummukalle käynyt kuinkaan. Ei sille käy koskaan- se on super muija!!!

 

Tuto pitää virallisen vastaanoton kaikille faneilleen myöhemmin. Siitä ilmoitetaan tarkemmin Helsingin Sanomien etusivulla tai MTV3:n uutisissa. Sitä odotellessa voitte lähetellä lahjat suoraan päivänsankarille- kuulemma mielellään syötävässä muodossa:) Seuraa Tuton ja Oven elämää instassa: 2blackgsd ja satusjoholm

 

 

Lue myös: Tuleeko meille toinen saksanpaimenkoira- tuponeuvottelujen lopputulos:)

 

 

 

 

6 kommenttia

 1. Pia Nihtilä kirjoitti:

  Moikka ? ja onnea kauniille super mummulle ❤ olisin kysynyt sellaista kun joskus kauan aikaa sitten luin blogistasi että Tutolta löytyi heliko bakteeri vatsasta , niin pitikö se häätää jotenkin antibiooteilla kuten trikozyl tms ? Oma koirani närästää kovasti ja kun sisarella heliko löydös, niin onkohan se kaikilla pennuilla jos yhdellä sisarella löydetty? Se voisi olla syynä se heliko meillä myös närästykselle sekä toki pikku pentu ajan madot vaikutti suoli nukkaan ehkä ikuisesti ? olen noudattanut kaikkia vähärasvaisia ruokavalioita, sekä saa boulardiita ja neufraun etikkaa. Kiitos jos jaksat vastata, on mieli matalalla kun koira oireilee mutta nämä postaukset antavat uutta energiaa kun ei ole yksin ??

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Kiitos ja paljon voimia teille. Se on todella väsyttävää ja masentavaa kun koira ei ole
   kunnossa. Tutolla ei koskaan häädetty helikoa. Kaikki lääkkeet oli haettu jo apteekista varalle.
   Ne oli varalla odottamassa, että mikäli koiran tila ei olisi helpottanut, niin oltaisiin ne käytetty.
   Eläinlääkärit olivat eri mieltä häädöstä eli toinen puolsi ja toinen kielsi. Jäin vähän yksin asian
   kanssa. Pitkään Tuto käytti närästyslääkkeitä. Nyt ei ole käyttänyt enää vuosiin. Semmoinen valmiste
   kun Animal 4legs kävi Tutolle hyvin ja se myös auttoi kun löydettiin viimein sopiva kuivamuona. Golden
   Eagle Lammas riisi on ollut tosi hyvä, sen kanssa saa raakaa lihaa. Ja kuten kirjoitin, niin pentujen
   tulojen jälkeen ei ole maha mennyt enää mistään sekaisin. Toivoittavasti saat koiran kuntoon<3

 2. Heli kirjoitti:

  Hei,
  ja ensiksi kiitos hyvästä blogistasi, se on mielestäni todella monipuolinen ja usein sitä lukiessani minut valtaa todella hyvä lämmin tunne ja rauhallinen olo.

  Paljon onnea Tutolle. Hän on tosi kaunis.
  Olisin kysynyt, miten nivelrikkoa on hoidettu, onko sinulla esimerkiksi joku hyväksi todettu ravintolisä? Syökö Tuto ravintolisiä?

  Minulla on 11-vuotias nivelrikkoinen rakas, joka saa Carthrophen pistoshoidon kerran vuodessa ja lisäksi Flexadin ravintolisää (ja tarvittaessa kipulääkettä),mutta haluaisin auttaa mahdollisimman paljon jotta meillä olisi vielä pidempään yhteistä laatuaikaa.

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Kiitos paljon<3 Tuto ei käytä mitään nivelravinnetta. Carthrophenta käytti nuorempana,
   mutta nykyään saa pienen määrää kortisonia päivittäin tai joka 2. päivä nivelrikkoon.
   Välillä pidetään taukoa. Kortisonista on tullut paras vaste nivelrikon hoidossa ja hyvin
   pienellä määrällä mennään. Kaikkea hyvää teille<3

 3. Johanna Jaakola kirjoitti:

  Hei, alkoi kiinnostamaan tuo kortisoni, että minkä verran saa sitä? Oma koirani saa iho vaivoihin prednisolonia 2,5mg päivässä, nyt on vähän aikaa mennyt tuo annos joka toinen päivä. Käyttö aloitettiin kohta vuosi sitten ja annos on tosi pieni, koira on yli 40kg painava. Turkki on ohentunut kortisonin johdosta paljon. Aluksi oli paljon isompi annostus,mutta sen on voinut vähentää tuohon. Koiralla myös nivelet vaivaa ja saa useampaa eri nivelravinnetta. Ei meillä ainakaan ole auttanut niveliin kortisoni, olen harkinnut niveleen injektoitavaa kortisonia, jos siitä olisi jotain apua. Eikös Tuto saanut jossain vaiheessa Neurontinia, millaiset kokemukset siitä on? Minun koiralle se ei sopinut, alkoi kävelemään selkä köyryssä, ehkäpä haima ei siitä tykännyt. Onnea ja menestystä toivotan Tutolle tulevaisuudessakin!

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Kiitos viestistä! Tuto saa kortisonia 2-4 mg päivässä. Välillä riittää 2 mg joka 2. päivä.
   Nyt kun on liukkaat kelit, niin saa 4 mg päivittäin, mutta voitaisiin vähemmälläkin pärjätä.
   Kun maa on sula, niin vähennän sitä eli alan antamaan 4 mg joka 2. päivä ja kokeilen jos pärjätään
   2 mg joka 2. päivä. Tutolla kylmät ilmat on aina olleet niitä pahimpia. Neurontinia on saanut ja se
   sopi hyvin. Annostus on ollut 150-600 mg päivässä. Sitä saa jos alkaa kipuilemaan. Lisäksi jos tilanne
   on ollut oikein paha, niin olen antanut Tramalia 2-3 päivää. Nyt on kyllä tosi hyvä tilanne mikä
   sinänsä on paradoksaalista, koska koira vanhenee koko ajan:) Teille kanssa hyviä vointeja ja kaikkea
   hyvää:) Niin ja on Tutonkin turkki ohentunut, mutta en tiedä johtuuko vanhuudesta vai kortisonista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *