Hae
Kutsu vapauteen

Keto tietopaketti ja keto ruokapäiväkirjat

Olen koonnut tähän postaukseen tietopaketin ketosta ja blogista löytyvät ketopäiväkirjat. Kolme ruokapäiväkirjaa ovat sellaisia, joissa hiilarit vaihtelevat 20-30 gramman välillä ja sen lisäksi löytyy neljän päivän ruokapäiväkirjat, joissa hiilarimäärä on noin 50 grammaa. Aloittaessani ketoruokavalion pidin hiilarit tiukasti 20-30 grammassa puolen vuoden ajan, jonka jälkeen nostin hiilarimäärää noin 50 grammaan. Nykyään hiilarit vaihtelevat 20-50 gramman välillä, tarkkaa lukua en osaa sanoa koska en enää aktiivisesti laske makroja. En koe siihen mitään tarvetta, koska olo on hyvä, en laihduta ja olen terve.

Välillä pidän hiilaripäivän, jolloin syön enemmän hiilareita, mutta niitäkin pidän silloin kuin hyvältä tuntuu eli ehkä noin kerran kahdessa viikossa. Hiilaripäivä on siis eri asia kuin hiilariöverit, nämä kaksi asiaa tuntuvat menevät iloisesti sekaisin eri keskusteluissa. Liikun erittäin paljon, olen aina liikkunut ja minulle onkin tärkeää, että jaksan liikkua eli muokkaan ruokavaliotani suuntaan ja toiseen paljolti liikunnan ehdoilla. Lenkkeilen päivittäin, käyn salilla, joogaan vinyasa tyyppisesti, venyttelen, uin ja vesijuoksen. Mielestäni keho ei voi toimia optimaalisesti ilman liikuntaa- ihminen on tarkoitettu liikkumaan. Liikunta ei tarvitse kuitenkaan olla rääkkiä, jossa treenataan veren maku suussa.

keto tietopaketti ja yli 200 vhh ohjetta

Löydät ruokapäiväkirjat alla olevista linkeistä. Noista linkeistä löytyy paljon muutakin tärkeää tietoa, joten ne kannattaa lukea. Lisäksi postauksen lopussa on keto tietopaketti, joka koostuu blogin ketoaiheisista postauksista.  Mikäli olet aloittamassa ketoruokavaliota, niin lue  postaus ketoruokavalion aloittaminen turvallisesti.  Lisäksi postauksista saat tietoa treenaamisesta ketolla,  makrojen laskemisesta, ruokavalion vaikutuksista veriarvoihini, virallisen ravitsemustieteilijän kommentit ruokavaliostani, hiilaripäivän pitämisestä, keto rashista ja mm. siitä, miksi ketoruokavalion noudattaminen on minulle ainoastaan ruokavalio eikä uskonto jne. Tämän lisäksi blogista löytyy yli 200 vhh ruoka- ja herkkuohjetta, jotka löytyvät kootusti yhdeltä sivustolta, linkki ohjeisiin löytyy postauksen lopusta. Syksyllä minulta ilmestyy ketokirja, jossa on blogin suosituimmat vhh ohjeet ja paljon sellaisia ohjeita, joita ei blogista löydy.

Ketoruokavalion noudattaminen voi olla monipuolista ja hauskaa

keto ruokapäiväkirjat

Ensimmäisen päivän ketoruokapäiväkirjan löydät täältä.

Toisen päivän ketoruokapäiväkirjan löydät täältä.

Kolmannen päivän ketoruokapäiväkirjan löydät täältä.

4. päivän ruokapäiväkirjat, joissa hiilareiden määrä on noin 50 g vuorokaudessa  löydät täältä.

Vhh kanapiirakka

ketoaiheiset postauksia

Laitan tähän muutaman suosituimman ketopostauksen, niiden lisäksi löydät ketoaiheisia postauksia lisää täältä.

Ketoruokavalion aloittaminen  turvallisesti

Ketogeeninen ruokavalio- plussat ja miinukset

Laihdutus: vertailussa ketogeeninen ja normi dieetti

Ketogeeninen ruokavalio voi oleellisesti parantaa tai heikentää ruokavaliotasi

Ketoruokavalion vaikutus veriarvoihin

Pilaako hiilaripäivä ketoruokavalion

Miksi ketoruokavalio on minulle ainoastaan työkalu- avoin tilitys menneisyydestä

lisää postauksia ketosta:

Neljän päivän ketoruokapäiväkirja- ravitsemustieteen opiskelija kommentoi virallisen ravitsemustieteen

näkökulmasta

Virtsatiet oireilevat ketoruokavaliolla

Mehustus VHH ruokavaliolla

Ketoruokavalion noudattaminen reissussa

Repsahdus ruokavaliossa- uusi alku vai romahdus?

Laihdutus- milloin ja miksi kaloreita kannattaa laskea?

Ketoosin vaikutus voimaharjoitteluun- haastattelussa penkkipunnerruksen Euroopan mestari

Ahdistava ketokeskustelu

Ketomaailma kohtaa virallisen ravitsemustieteen

Ketogeeninen ruokavalio- kuulumisia ja ihon kutina eli keto rash

Neljäntenä päivänä ketoosiin

Täältä löydät postauksia painonhallinnasta ja laihdutuksesta.

 

KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

4 kommenttia

 1. Tarja Karhu kirjoitti:

  Voi kiitos tästä ❣️
  Onko mahdollista saada sähköpostiin noita linkkejä?
  Kaikki olisivat mielenkiintoisia, ruokaohjeet selkeitä jne.
  Reumaa itsekin sairastavan tekis mieli aloittaa selkeästi erilainen ruokavalio, jospa sen myötä saisi lääkkeitäkin vähennettyä ja olo helpottuisi… Käyn aika harvoin facessa ja haluaisin tallentaa blogisi ja nämä tiedot ja ohjeet.
  Tosi hyvää uutta vuotta ja kiitos ❣️
  Ystävällisesti Tarja Karhu

 2. Mia kirjoitti:

  Mulla on paha kala- ja äyriäis allergia. Lisäksi vatsa ei oikein siedä punaista lihaa. Nautaa vähän possua paremmin. Miten turvaisin riittävän proteiinin saannin? Ns. Vege versiot ovat vieraita, enkä ole niitä uskaltanut kokeilla..

 3. Kritiina kirjoitti:

  Kiitos blogista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.