VHH proteiinipatukka
Kaupallinen yhteistyö: https://www.fitnessfirst.fi/
*Sisältää mainoslinkkejä
vhh proteiinipatukka- hiilaria ainoastaan 1,5 g
Aina sillöin tällöin teen tätä VHH proteiinipatukkaa, paloittelen sen pieniksi paloiksi ja nautin pari palasta kahvin kanssa. Valmistaminen on tosi nopeaa ja vaivatonta. Massan tekemiseen menee pari minuttia, samoin kuorrutteen. Mielestäni riisiproteiini on ihan ylivoimainen näiden itsetehtyjen protskupatukoiden suhteen, sen sijaan heraprotskusta en saa oikein toimivaa rakennetta vaikka seisoisin päälläni. Varmaan on tekijässä vika 😎 Hiilareita on käyttämässäni FitnessFirstin riisiprotskussa ainoastaan 1,0 g/100 g ja huomaathan, että mikäli käytät jonkun muun brändin vastaavaa tuotetta, niin hiilarimäärä saattaa nousta. Tällä ohjeella tehtynä tulee 2 noin 8 senttimetrin pituista proteiinipatukkaa ja yhdessä patukassa on hiilaria ainoastaan 1,5 g.
vhh proteiinipatukka- millä voin korvata
Riisiproteiinia en lähtisi korvaamaan yhtään millään. Sen sijaan hampunsiemenrouheen voit korvata mantelijauholla. Makeutukseen voit käyttää karppi- tai koivusokeria tai hyvälaatuista steviaa ja mikäli et noudata ketoruokavaliota, niin nehän voi korvata vaikkapa kookossokerilla. Muistathan blendata aina sekä karppi- että koivusokerin ettei se narsku hampaissa. Mielestäni karppisokerilla makeutettuna proteiinipatukoista tulee paremman makuisia tai sitten en vaan osannut annostella stevian määrää oikein. Molemmat makeutustavat on kuitenkin testattu. Kuorrutteeksi sopii myös vallan hyvin sulatettu tumma suklaa (vähintään 80 %), jonka sekaan voit lisätä hieman kuohukermaa.
vhh proteiinipatukka makrot 1 patukka
r 36 g
p 14 g
hh 1,5 g
kcal 378
ohje vhh proteiinipatukka 2 patukkaa
0,5 dl riisiproteiinijauhetta
0,5 dl kookosöljyä
1 rkl raakakaakaota
1 rkl mantelijauhoa
0,5 dl karppisokeria tai 10 tippaa tai enemmän nestemäistä steviaa
ripaus suolaa
Sulata kookosöljy miedolla lämmöllä. Sekoita jäähtyneen kookosöljyn sekaan muut raaka-aineet. Jaa massa kahtia ja muotoile taikinasta veteen kostutetuin käsin kaksi patukkaa. Paras tekniikka muotoilemiseen on painella massaa molemmilla sivuilta yhtä aikaa. Mikäli massa on liian löysää, niin lisää riisiproteiinin määrää. Laita patukat pakastimeen jähmettymään puoleksi tunniksi.
vhh proteiinipatukka kuorrute
1 rkl kaakaovoita
1,5 rkl raakakaakaota
1,5 rkl karppisokeria tai 5 tippaa tai enemmän nestemäistä steviaa
Sulata kaakaovoi vesihyöryssä. Sekoita voin sekaan kaakao ja makeuttaja. Mikäli makeutat stevialla, tarkista itse makeus. Kun seos on jäähtynyt, kuorruta patukat suklaaseoksella ja laita ne vielä hetkeksi pakastimeen jähmettymään. Säilytä proteiinipatukoita jääkaapissa.
OHJEESSA ESIINTYVISTÄ TUOTTEISTA
Ohjeessa esiintyviä tuotteita voi tilata edullisesti *täältä. Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta FitnessFirstin tuotteista.