Hae
Kutsu vapauteen

VHH villiyrttifeta piirakka

Vedin uunista ulos ensimmäisen suolaisen villiyrttipiirakkani- olen ihan käsittämättömän yllättynyt miten voikaan ollaan niin hyvää! Nyt kaikki kynnelle kykenevät metsään mars ja villiyrttejä keräämään. Metsät ja niityt on täynnä ilmaista ruokaa, joiden ravintoarvot ovat tajunnan räjäyttävän korkeita. Piirakka on vähähiilihydraattinen ja viljaton, mutta ei sovi maidotonta ruokavaliota noudattaville.

By the way pohjan reunat valahtavat herkästi pohjan taikinan kanssa samalle tasolle. Minua se ei ainakaan haittaa, toivottavasti ei sinuakaan. Jauhothan voi korvata vaikka vähähiilarisella lupiinijauhoilla.Kuvan piirakaan on laitettu voikukan lehtiä, maitohorsmaa, pihlajanlehtiä ja suolaheinää. Villiyrtit ”kutistuvat” melkoisesti kun niitä paistaa, joten niitä saa olla monta kourallista. Voit käyttää tietenkin vain yhtä villiyrttiä piirakassa esimerkiksi voikukkaa. HUOM! Mikäli käytät piirakassa suolaheinää, niin muistathan että ne sisältävät runsaasti oksaalihappoa joka on vahingollista munuaisille suurina määrinä nautittuna. Kalsium saostaa oksaalihapon haitattomaan muotoon ja sen vuoksi suolaheinää nautittaessa olisi hyvä nauttia maitotuotteita.
Pohja:
2 dl mantelijauhoa 
100 g voita
1 dl emmental juustoraastetta
1 tl leivinjauhetta
1-2 rkl vettä

Täyte:
villiyrttejä maun mukaan
punasipulia/purjoa
fetaa
2 munaa
2 dl creme fraichea/kasvimaitoa/vispikermaa 
1 dl juustoraastetta
0,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria

Sulata voi ja sekoita pohjan aineet keskenään kulhossa. Levitä voilla vuorattuun piirakkavuokaan. Paista pohjaa 200 asteessa ensin 15 minuuttia. Pilko sillä aikaa villiyrtit ja paista voissa pehmeäksi. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää muut täytteen aineet (myös villiyrtit) ja kaada pohjan päälle. Paista vielä noin 20-30 minuuttia kunnes piirakka on saanut kauniin värin.
TILAA OHJEESSA TUMMENNETULLA TEKSTILLÄ OLEVIA TUOTTEITA EDULLISESTI FITNESSFIRSTISTIN NETTIKAUPASTA
Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista.*Täältä pääset Fitnessfirtin nettikauppaan. Täältä löydät lisää blogin ruokaohjeita.

HUOM! Olen päivittänyt taas instaani uusia ketoruokakuvia ja syvien selkä- ja vatsalihasten harjoitusvideoita. Käypä kurkkaamassa, insta löytyy nimellä satusjoholm.
Seuraa ketogeenistä matkaani facebookissa ja instagramissa
Päivitän myös säännöllisesti blogin uusimpia ketogeenisiä ruokakuvia instagramiin, jonka löydät klikkaamalla tätä linkkiä.
Blogin terveellisiä ruokaohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.
Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.
Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä. 
*Postaus sisältää mainoslinkkejä

4 kommenttia

 1. Sointu kirjoitti:

  Kiitos taas superhoukuttelevasta ja herkullisen kuuloisesta ohjeesta! Tätä tekisi mieli pian kokeilla. Huomaan vaan vähän arastelevani noiden villiyrttien kanssa. Oon varma, että onnistun myrkyttämään jonkun jollain väärällä kukkasella tai pakokaasujen saastuttamilla voikukilla 😀

 2. Satu Sjöholm kirjoitti:

  ? Saa nähdä pysynkö minä hengissä! Jos blogiin ei tule päivityksiä, niin olen sitten pistänyt suuhuni jotakin sopimatonta ja kuollut?

 3. Aurinkokujalla kirjoitti:

  Hyvän ja mehevän näköinen on kyllä.
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

 4. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Kiitti? Pitääpä käydä kurkkaamassa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.