Hae
Kutsu vapauteen

VHH suolainen piirakka- 20 g hiilaria koko piirakassa!

”Tää on ihan h****tin hyvää, tästä teet kyllä postauksen!” totesi blogin virallinen laadun varmistaja, Mamman Mussukka poikani Noppa. Hyvää tämä piirakka todellakin on ja tällä voi hyvinkin korvata lounaan tai päivällisen koska se on niin täyttävää. Piirakka on helppo valmistaa ja sopii täydellisesti ketogeeniseen, vähähiilariseen, gluteenittomaan, viljattomaan ja maidottomaan ruokavalioon. Piirakan hyvän maun salaisuus on mascarpone tuorejuusto, toki maidotonta ruokavaliota noudattavat joutuvat sen korvaamaan. Ilman mascarponeakin piirakasta tulee hyvää. Pohjan rakenne riippuu siitä mitä jauhoja käytät: lupiinijauhoilla rakenne on tosi napakka kunhan annan piirakan vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin ennen syömistä. Mantelijauholla tehtynä pohja taas on murumaisempi. Mikäli et halua käyttää lupiinijauhoja ja satut pitämään hieman kiinteämmästä pohjasta voit kokeilla tätä ohjetta pohjan suhteen. Kuvan piirakoissa olen käyttänyt lupiinijauhoa.

valmistuksesta ja millä voin korvata?

Jauhot voi korvata kookosjauholla (laita sitä hieman vähemmän), spelttijauholla tai vaikkapa gluteenittomalla jauhoseoksella. Tämä tietenkin vaikuttaa hiilihydraattien määrään niitä lisäävästi. Maidotonta ruokavaliota noudattavat käyttävät gheetä, maidotonta tuorejuustoa ja juustoraastetta. Koko piirakan hiiliarimäärä on mantelijauhosta riippuen noin 20 g eli kyseessä on erittäin vähähiilarinen piirakka koska yhtä palaa kohti hiilareita on ainoastaan muutama gramma. HUOM! Kuvan toinen piirakka on tehty ihan normisti piirakkavuokaan ja toinen irtopohjavuokaan, mikä selittää piirakan erilaisen ulkonäön.Mitä sitten on mascarpone? Se on Italian Lombardian alueelta kotoisin oleva tuorejuusto, jonka maku on pehmeä ja täyteläinen. Kerma juoksetetaan lämmön ja sitruunahapon avulla ja menetelmä poikkeaakin muista tuorejuustoista, jotka valmistetaan yleensä hapatteen sekä mahdollisten sakeuttamis- ja stabilointiaineiden avulla. Myös mascarponen korkea rasvapitoisuus tekee mausta täyteläisen.

vhh suolainen piirakka ohje, 12 annosta

TILAA ohjeessa *tummennetulla esiintyviä tuotteita edullisesti *täältä.  Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta FitnessFirstin tuotteista.

Sulata rasva ja sekoita pohjan aineet keskenään kulhossa. Painele taikina kelmun avulla voidellun piirakkavuoan pohjalle (pohjan halkaisija n. 24 cm).  Aluksi tuntuu, että taikinaa on ihan liian vähän, mutta yllättäen se riittää koko vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 200 asteessa ensin 15 minuuttia.
TÄYTE
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl mascarponea tai maidotonta tuorejuustoa
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria, graillausmaustetta, paprikamaustetta tai muuta haluamaasi maustetta
Paista jauheliha paistinpannulla ja mausta se.  Levitä varovasti (ettei pohja lähde mukaan) esipaistelun pohjan päälle paistettu jauheliha ja sipulit. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää tuorejuusto. Kaada pohjan päälle ja levitä seos esimerkiksi puisella voiveitsellä. Paista vielä noin 30 minuuttia kunnes piirakka on saanut kauniin värin. Anna piirakan jäähtyä ja laita se jääkaappiin vetäytymään muutamaksi tunniksi ennen syömistä. Parhaimmillaan piirakka on seuraavana päivänä kun se on saanut tarpeeksi vetäytyä.

TULE MUKAAN VERKKOKURSSEILLE

KETO RISE UP verkkokurssi on sertifioidun ketovalmentajan laatima kokonaisvaltainen 6 viikon verkkokurssi, jossa opetellaan noudattamaan ketoruokavaliota terveellisesti ja turvallisesti koulutetun valmentajan ohjauksessa. Verkkokurssin tavoitteita ovat pysyvä painonhallinta, energiatasojen kohottaminen ja hermoston tasapainottaminen. Verkkokurssi on laadittu siten, että sen noudattaminen on osallistujalle mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Verkkokurssi sisältää runsaasti reseptejä, valmiit ateriakokonaisuudet 21 päiväksi, hermostoa tasapainottavia harjoituksia, tietoa kokonaisvaltaisesta terveydestä ja laajan painohallintaosion. Verkkokurssia voi suorittaa monella eri tavalla ja omassa tahdissa. Lue lisää verkkokurssista TÄÄLTÄ.

VHH TEHO VERKKOKURSSI on 5 viikon verkkovalmennus, jossa opit noudattamaan VHH ruokavaliota terveellisesti ja turvallisesti. Verkkokurssi on laadittu siten, että sen noudattaminen on osallistujalle mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Kokonaisvaltainen verkkokurssi sisältää mm. runsaasti reseptejä, tarkat ohjeet ruokavalion noudattamisesta ja tietoa pysyvästä painonhallinnasta ja hormonitoiminnan tasapainottamisesta. Verkkokurssilla saat vinkkejä mm. nestekierron tehostamiseen, kehon alkalisointiin ja detoxiin. Lisäksi saat tietoa VHH leivonnasta, vagushermon tasapainottamisesta, aivojen välittäjäaineista ja käytännön harjoituksia kuten corejumpan ja äänitetyn rentoutusmeditaation. Verkkokurssia voi suorittaa monella eri tavalla ja omassa tahdissa. Armollisuus omaa kehoa, yksilöllisyys ja oman elimistön kuuntelu ovat keskeisiä sanomia viiden viikon VHH Teho muutosmatkan aikana. Pikadieettien ja itsensä ruoskimisen aika on ohi! Niistä harvoin seuraa mitään hyvää- päinvastoin ne voivat hankaloittaa pysyvää painonhallintaa. Lue lisää verkkokurssista TÄÄLTÄ.

 

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

 

8 kommenttia

  1. Terttu Oinonen kirjoitti:

    Teen tänään savusilakoista

  2. Terttu Oinonen kirjoitti:

    Hyvin onnistui silakat oli oikein hyviä ei kuivia laitoin tilliä,kaprista smetanaa tuorejuustoa juustoraastetta päälle

  3. Anni kirjoitti:

    Mistäköhän johtui että taikina jäi ihan velliksi? Laitoin varmasti oikean määrän kaikkia aineita. Tuotteet joita käytin olivat:
    – Lempi kirkastettu voi
    – Sallisen mantelijauhot
    – Finax Psyllium 85%
    – Meira leivinjauhe
    Sulatin voin ja sekotin aineet kuten ohjeessa sanotaan. Olisko kuivat aineet kuitenkin tarkoitus sekoittaa pehmeään voihin, ei sulatettuun?

    • kutsuvapauteen kirjoitti:

      Hei,

      voisitko lukea postauksen, jossa kerrotaan asiasta. Löytyy toisesta kappaleesta ihan alusta.

  4. Porkkana kirjoitti:

    Mantelijauhoa käytettäessä taikina jäi velliksi, ei pysynyt vuuan reunoilla ja paloi uunissa? Jäi piirakka tekemättä loppuun asti. Onko varma ettei tuosta ohjeesta puutu jotain? ?

    • kutsuvapauteen kirjoitti:

      Voi itku, yleensä johtuu psylliumista tai mantelijauhosta eli raaka-aineista. Ohjeesta ei puutu
      mitään. Käytitkö FitnessFirstint tuotteita?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *