Vähähiilihydraattinen suolainen piirakka- 20 g hiilaria koko piirakassa!
”Tää on ihan h****tin hyvää, tästä teet kyllä postauksen!” totesi blogin virallinen laadun varmistaja, Mamman Mussukka poikani Noppa. Hyvää tämä piirakka todellakin on ja tällä voi hyvinkin korvata lounaan tai päivällisen koska se on niin täyttävää. Piirakka on helppo valmistaa ja sopii täydellisesti ketogeeniseen, vähähiilariseen, gluteenittomaan, viljattomaan ja maidottomaan ruokavalioon. Piirakan hyvän maun salaisuus on mascarpone tuorejuusto, toki maidotonta ruokavaliota noudattavat joutuvat sen korvaamaan. Ilman mascarponeakin piirakasta tulee hyvää.
Pohjan rakenne riippuu siitä mitä jauhoja käytät: lupiinijauhoilla rakenne on tosi napakka kunhan annan piirakan vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin ennen syömistä. Mantelijauholla tehtynä pohja taas on murumaisempi. Mikäli et halua käyttää lupiinijauhoja ja satut pitämään hieman kiinteämmästä pohjasta voit kokeilla tätä ohjetta pohjan suhteen. Kuvan piirakoissa olen käyttänyt lupiinijauhoa.
Jauhot voi korvata kookosjauholla (laita sitä hieman vähemmän), spelttijauholla tai vaikkapa gluteenittomalla jauhoseoksella. Tämä tietenkin vaikuttaa hiilihydraattien määrään niitä lisäävästi. Maidotonta ruokavaliota noudattavat käyttävät gheetä, maidotonta tuorejuustoa ja juustoraastetta. Koko piirakan hiiliarimäärä on mantelijauhosta riippuen noin 20 g eli kyseessä on erittäin vähähiilarinen piirakka koska yhtä palaa kohti hiilareita on ainoastaan muutama gramma. HUOM! Kuvan toinen piirakka on tehty ihan normisti piirakkavuokaan ja toinen irtopohjavuokaan, mikä selittää piirakan erilaisen ulkonäön.
Mitä sitten on mascarpone? Se on Italian Lombardian alueelta kotoisin oleva tuorejuusto, jonka maku on pehmeä ja täyteläinen. Kerma juoksetetaan lämmön ja sitruunahapon avulla ja menetelmä poikkeaakin muista tuorejuustoista, jotka valmistetaan yleensä hapatteen sekä mahdollisten sakeuttamis- ja stabilointiaineiden avulla. Myös mascarponen korkea rasvapitoisuus tekee mausta täyteläisen.
Jokainen tietenkin soveltaa ohjetta oman makunsa mukaan, näinhän me ollaan sovittu! Kuvan piirakan täytteenä on jauhelihaa, mutta punaisen lihan voi korvata kanan tai broilerin jauhelihalla, kalalla tai kasviksilla. Tällöin toki maustaisin ehkä hieman toisella tapaa tai paremminkin lisäisin mausteita. Muutoinkin lisäile mausteita oman makusi mukaan. Tulinen versiokin voisi olla todella hyvän makuinen.
SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA
Instani löydät nimellä satusjoholm.
Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.
Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.
Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.
Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .
Teen tänään savusilakoista
Kiva, kerro sitten onnistuiko:)
Hyvin onnistui silakat oli oikein hyviä ei kuivia laitoin tilliä,kaprista smetanaa tuorejuustoa juustoraastetta päälle
Loistavaa, hyvä sä<3
Mistäköhän johtui että taikina jäi ihan velliksi? Laitoin varmasti oikean määrän kaikkia aineita. Tuotteet joita käytin olivat:
– Lempi kirkastettu voi
– Sallisen mantelijauhot
– Finax Psyllium 85%
– Meira leivinjauhe
Sulatin voin ja sekotin aineet kuten ohjeessa sanotaan. Olisko kuivat aineet kuitenkin tarkoitus sekoittaa pehmeään voihin, ei sulatettuun?
Hei,
voisitko lukea postauksen, jossa kerrotaan asiasta. Löytyy toisesta kappaleesta ihan alusta.
Mantelijauhoa käytettäessä taikina jäi velliksi, ei pysynyt vuuan reunoilla ja paloi uunissa🙈 Jäi piirakka tekemättä loppuun asti. Onko varma ettei tuosta ohjeesta puutu jotain? 😅
Voi itku, yleensä johtuu psylliumista tai mantelijauhosta eli raaka-aineista. Ohjeesta ei puutu
mitään. Käytitkö FitnessFirstint tuotteita?