Hae
Kutsu vapauteen

Tuto 9 vuotta- juhlapäivän kulku:)

Tuto eli Wanda vom Pfälzer-Hof BH, TK1, AVO3, JK3 ja FH1 täyttää tänään 9 vuotta:) Eli tänään on juhlapäivä:) Aloitettiin aamu rauhallisella kahvittelulla: löhöiltiin vierekkäin lampaantaljoilla ja samalla kun nautin aamukahvia, niin rapsuttelin synttärisankaria massusta 🙂 Tasainen kuorsauksen jylinä kaikui 6 metriä korkeassa olohuoneessa. Näissä hetkissä on jotakin niin pysäyttävän kaunista: kaksi vanhenevaa narttua vierekkäin sohvalla, onnellinen koira, hiljaisuus, kuppi kuumaa kahvia ja tieto siitä, että ihan pian päästään lenkille lumisateeseen.

 

lenkillä fokus on kävyissä

 

Tehtiin meidän vakkari metsälenkki. Tuto sai kantaa taas paskapussinsa roskikseen ja ilmaista käpyjä- voi sitä riemua kun Mummukka löytää kävyn tai kepin. Tänään koira sai päättää mitä reittiä mennään ja koira valitsikin kaikista pisimmän lenkin (pitkä lenkki=paljon käpyjä) mitä vaan voi valita. Tuto sai olkapään nivelrikkoon kortisonipistoksen tammikuussa, jonka vaste on ollut todella hyvä.  Samalla saatiin tietää, että nivelrikko onkin ainoastaan toisessa olkapäässä eikä molemmissa kuten viimeksi kirjoitin. Toisen olkapään seudulla oli vuosi sitten häikkää niveltupessa eikä nivelessä. Edellisen piikin koira sai vuosi sitten ja sillä pärjättiin loistavasti vuosi, kunnes alkuvuoden todella liukkaat kelit aiheuttivat kipuilua.  Voikin sanoa, että Tuto on taas oireeton ja me otetaan tilanteesta kaikki irti: liike on lääke eli paljon liikuntaa (ei liikaa), jotta saadaan lihaksia vahvistettua. Ja liikunnan vastapainoksi lihasten huoltoa. Tänään oli taas lenkillä vauhtia vaikka muille jakaa, vaikka lenkin fokus on vauhdin sijasti tietty niissä kävyissä 😎 😉 Ja edelleen jalka nousee pissatessa korkeammalle kuin uroksilla (se tärkein pointti) eli valtakunnassa kaikki hyvin.

 

 

elämä on yhtä nappuloiden tarkistusta

 

Lenkin jälkeen Kari laittoi Tuton ruoan sekaan nameja ja sekö sai Mummukan hyrräämään tyytyväisyydestä. Ruoka on Tutolle vielä tärkeämpi juttu kuin kävyt. Illalla Tuto varmistaa monta kertaa onko nappulat turpoamassa. Aamulla ekana varmistetaan onko nappulat turvonneet. Ja vielä ennen aamulenkkiä pitää käydä katsomassa, että nappulat ovat valmiina kipossa. Ja lenkillä viimeiset pari sataa metriä Neito maiskuttaa huuliaan. Eteisestä koira pitää vielä hallinnassa syömään etteivät seinät kaadu tai tule törmätessä henkilövahinkoja, kun on niin kiire ruokakupille. Ja voi sitä masennuksen ja mökötyksen määrää kun ruoka on loppu ja pitää odottaa iltaan ennen seuraavaa kattausta. Semmoista se elämä on meillä vanhenevilla nartuilla: mitä enemmän ikää tulee, sitä enemmän elämä alkaa pyöriä syömisen ja nukkumisen ympärillä 😎

 

 

portaiden alla oma linnanmäki

 

Tuto sai lahjaksi ison pehmon, jota se rakasti yli kaiken. Koiralla on portaiden alla oma huvipuisto: muutama vinkupossu, kaksi isoa vinku Onttua (toinen raahattiin loppuvuodesta Floridasta, muistatteko?) ja pehmoleluja. Sieltä se aina hakee suuhunsa jotakin kannettavaa: mitä täydempi suu, sitä tyytyväisempi koira. Aina kun joku tulee kotiin, Tuto ottaa suuhunsa lelun ja juoksee jalkojen välistä useita kertoja lantio rytmikkäästi puolelta toiselle keinuen. Aina välissä se vaihtaa lelua, jotta show pyörii oikeaan suuntaan.

 

rakastan koiria enemmän kuin ihmisiä

 

Että semmoista tänään. Näillä ikävuosilla meillä jokainen päivä on juhlapäivä. Ja niinhän se tulisi olla jokaisen koiran kanssa, myös nuorempien. Mä en oikeasti tiedä onko maailmassa mitä ihanampaa kuin koira? Tai tiedän mä, ei ole. Mikään voi voittaa koiraa ehdottomassa rakkaudessa, luottamuksessa ja kiintymyksessä. Päivä päivältä muutun enemmän itsekseni: olen sosiaalinen itnrovertti, joka rakastaa koirien seuraa paaaaaljon enemmän kuin ihmisten.  Muuttaisin mielelläni keskelle metsää ja ottaisin muutaman koiran lisää. Jokainen hetki (tai no, ei ehkä nyt IHAN jokainen) Mummukan kanssa tuntuukin siltä kuin ilmassa olisi tähtipölyä.

 

 

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.