Hae
Kutsu vapauteen

Koukuttavat Netflix sarjat

Olen koonnut tähän postaukseen viime aikojen koukuttavimmat Netflix sarjat. Nykyään katsomme Karin kanssa lähes joka ilta hetken aikaa Netflixiä samalla kun syömme iltapalaa. Se on itselleni päivittäinen rentoutumishetki ja aika, jolloin saan heittää aivot narikkaan. Sen sijaan päivällä en katso koskaan televisiota, siitä tulisi tosi tylsistynyt olo. En ole aikaisemmin juurikaan katsonut mitään sarjoja- mielestäni se on ollut ajan hukkaa! No, nykyään on toisin ja oikein haluan jäädä koukkuun johonkin hyvään sarjaan:) Pidän erityisesti historiallisista sarjoista, jotka sijoittuvat Ranskaan tai Englantiin. Väkivaltaa en pysty oikein katsomaan- muutoin uneksin koko yön eikä meillä pysty kukaan nukkumaan:) Väkivalta kohtauksissa pidän tyynyä silmien edessä ja pyydän Karia laittamaan äänen pois. Usein lähden myös pois huoneesta ja sitten jälkeen päin kyselen koko ajan, että mitä siinä tapahtui ja Karilla meinaa mennä hermot:) Esimerkiksi suosittua Narcosta en aio katsoa, koska siinä kuulemma ammutaan saksanpaimenkoira (hyi hemmetti, ettäs kehtaavat). Olen listannut alle nyt muutamia Netflixistä löytyviä sarjoja, jotka ovat mielestäni olleet kaikkein parhaita. Yksi ja paras niistä kyllä sisältää väkivaltaa ja siitä puolet olen ”katsonut” tyyny silmien edessä…

 

 

Lue myös: Toista auttaa vain Jumala, toista perjantainen humala

 

 

Kuva Pasi Hakala/Studio Varjo

 

 

El dragon-soturin paluu

 

 

Netflixin sivuilla sarjaa kuvaillaan seuraavasti: Liikemies palaa Tokiosta kotimaahansa Meksikoon noustakseen isoisänsä seuraajaksi huume kartellin johtoon, mutta hänellä on vastassaan kaksi vallanhaluista kilpailijaa. Tähän sarjaan jäin heti koukkuun ensimmäisestä jaksosta alkaen ja mielestäni tämä on paras sarja ikinä!! Kuten jo aiemmin kirjoitin, niin en pysty katsomaan väkivaltaa ja tämä sarja sisältää sitä aika paljon! Mutta väkivallasta huolimatta tämä koukutti pahasti ja katsoin koko sarjan- tosin väkivalta kohtaukset katsoin tyyny kasvojen edessä. Tämä oli jopa niin hyvä sarja, että kun olin katsonut kaikki jaksot, niin olo oli ihan haikea- ihan oikeasti:) Kyseisen sarjan tapahtumat sijoittuvat Meksikoon ja osittain Japaniin. Päähenkilöt ovat todella karismaattisia ja sarja sisältää runsaasti draamaa, todella hitaasti kehittyvää romantiikkaa ja itämaista mystikkaa- AAAAAHHHH!!!

 

 

musta kuningatar

 

 

Netflixin sivuilla sarjaa kuvaillaan seuraavasti: 1950-luvulla orpokodissa asuva nuori tyttö huomaa olevansa hämmentävän lahjakas shakissa ja käy epätodennäköiselle tielle tähtiin taistellen myös riippuvuutta vastaan. Tämä sarja on todella koukuttava kun vaan jaksaa ensin katsoa muutaman jakson, että juoni alkaa kunnolla kehittyä. Päähenkilö on superlahjakas shakin pelaaja, jolla mitä ilmeisemmin on ainakin ADD tai Asperger, koska hänellä on erityinen kiinnostuksen kohde ja hän näkee kaavoja. Tämä sarja vie katsojansa shakin kiehtovaan ja erilaiseen maailmaan, vahva suositus!

 

 

the crown

 

 

Netflixin sivuilla sarjaa kuvaillaan seuraavasti: Draamasarjassa seurataan kuningatar Elisabet II:n valtakauden poliittista ja romanttista kilpailua sekä tapahtumia, jotka muokkasivat 1900-luvun jälkipuoliskoa. Olen katsonut Netflixistä varmaan kaikki Englannin kuningashuonetta koskevat sarjat ja dokumentit, mutta kyllä The Crown on paras kaikista- ehdottomasti! Ensimmäiset jaksot olivat mielestäni tosi tylsiä, mutta sarja paranee koko ajan mitä lähemmäksi siirrytään Dianan aikakautta. Tämä taitaa olla Netflixin suosituimipia sarjoja enkä ihmettele yhtään.

 

 

bridgerton

 

 

Netflixin sivuilla sarjaa kuvaillaan seuraavasti: Bridgertonin perheen kahdeksan toisilleen läheistä sisarusta etsivät rakkautta ja onnea Lontoon seurapiireissä. Sarja perustuu Julia Quinnin menestysromaaneihin 1800-luvun Englantiin. Alkuun tämä sarja tuntui tosi naiivilta ja näyttelijä suoritukset tuntuivat oudoilta eli siltä, että näyttelijät ylinäyttelevät. Myös puvustuksessa käytetyt todella kirkkaat värit tuntuivat oudoilta. Katsottuamme ensimmäisen jakson päätimme, että sarjan katsominen jää tähän. Jostakin kumman syystä kuitenkin jatkoimme ja pikku hiljaa sarja alkoi koukuttamaan omalla eriskummallisella tavallaan. Ja loppua kohden se parani paranemistaan ja oli mielestäni todella hyvä. Luvassa on runsaasti romantiikkaa ja draamaa.

 

 

Behind her eyes

 

 

Netflixin sivuilla sarjaa kuvaillaan seuraavasti: Yksinhuoltajaäiti astuu manipuloinnin maailmaan, kun hän aloittaa suhteen psykiatripomonsa kanssa mutta ystävystyy salaa myös tämän vaimon kanssa. Tämä sarja on välillä aika karmiva (ei väkivaltainen), mutta omalla tavallaan koukuttava. Tämäkin sarja oli alussa hieman tylsä, mutta pikku hiljaa muuttui mielenkiintoisemmaksi. Myös tässä sarjassa on loistavat näyttelijät, tosin psykiatrin skotlannin murre kuulostaa tosi oudolta. Sarja sisältää romantiikkaa, suhdesotkuja, mystikkaa ja draamaa.

 

 

virgin river

 

 

Netflixin sivuilla sarjaa kuvaillaan seuraavasti: Uutta alkua etsivä erikoissairaanhoitaja muuttaa pois Los Angelesista etäiseen Pohjois-Kalifornian kaupunkiin ja hämmästyy siitä, mitä – ja kenet – hän löytää. Tämä sarja oli alkuun tylsä ja meinasinkin lopettaa sen katsomisen, koska tuntui ettei sarjassa tapahdu yhtään mitään.  Pikku hiljaa se muuttui kuitenkin mielenkiintoisemmaksi ja muutaman jakson kuluttua pidin siitä jo tosi paljon. Sarjaan on todennäköisesti tulossa jatkoa, koska sarja päättyi todella oudosti ja jäi pahasti kesken. Kyseessä on mielestäni koukuttava hyvän mielen sarja kunhan jaksaa katsoa muutaman jakson eikä jätä katsomista kesken. Luvassa on runsaasti romantiikkaa ja kauniita maisemia. Suosittelen!

 

Kerrothan pliiiiiis omat koukuttavat suosikki sarjasi Netflixissä!

 

Tuu instaan: satusjoholm ja 2blackgsd

 

 

10 kommenttia

 1. Elina kirjoitti:

  El dragon paras myös mun mielestä. Behind her eyes on listalla mut en oo ehtinyt vielä aloittaa. Samoin virgin river on listalla odottamassa. Lapsena katselin karate kid elokuvia joten nyt jatkoa saaneena jäänyt koukkuun myös cobra kai sarjaan. Queen of the south on myös koukuttava.

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Kiitti viestistä:) Tuo Virgin river oli musta parempi kuin Behind her eyes, toki maku asioita:)

 2. Minna kirjoitti:

  Musta kuningatar ja Behind her eyes oli kyllä huippuja. Bridgerton on erikoinen omalla tavallaan…itse tykkäsin erityisesti siitä että siinä on paljon tummaihoisia näyttelijöitä, jopa kuningatar. Jatkoa odotellessa. Virgin riverin mielettömät maisemat ja inhimilliset hahmot koukuttivat…uusia jaksoja odotellessa.

 3. Minna kirjoitti:

  Itse tykkäsin myös Lupinista ja Unorthodoxista . Sekä Surviving death , Morgan Freeman: Monet Jumalat,

 4. Maija kirjoitti:

  Ihan samat suosikit kuin mulla! Mä en vaan saa miestä katsomaan näitä, hänen mielestä hömppäsarjoja ?

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Kiva kuulla:) Mä pakotan aina Karin katsomaan ja aina innostuu:)

 5. Iina kirjoitti:

  Minäkin nautin Virgin Riverin väreistä ja väkivallattomasta tunnelmasta. Olen katsonut myös yllä mainitun Unorthodoxin sekä toisen juutalaisten elämäntyyliin asettuvan sarjan Shtisel. Tämä sarja on niin liikuttavan viaton ja vailla väkivaltaa sekä seksiä. On myös mielenkiintoista sukeltaa uuteen kulttuuriin. Cathedral of the Sea katsoin, koska olen lukenut kirjan/kirjat. Sarja ihan ok, mutta ei yllä kirjan tasolle. Tositarinaan perustuva minisarja They see us on karmaisevan hyvä.

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Voi kiitos paljon vinkeistä!!! Tuo Shtisel alkoi kiinnostamaan tosi paljon ja nuo muutkin<3

 6. Skotlanti kirjoitti:

  Outlander ollut itselle merkittävä ja äärimmäisen koukuttava. Valitettavasti sisältää jonkun verrankin väkivaltaa ja seksuaalista väkivaltaa mutta jos katsoo ne tyynyn kanssa. En katso tv:tä lainkaan mutta tämä oli yllätys!

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Aloin juuri katsomaan sitä tällä viikolla. Nyt 4. jaksa menossa. Olen tykännyt…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *