Hae
Kutsu vapauteen

Narumato/ropeworm

Kävin tänään bioresonanssimittauksessa ensimmäisen kerran häätökuurin jälkeen, josta on jo aikaa peräti puoli vuotta. En ole saanut aikaiseksi käydä aikaisemmin, koska närästys/ylävatsaoireet ovat helpottaneet häätökuurin jälkeen, joten mitään kiirettä ei ole asian suhteen ollut. Myöskin ajoittain vaivannut paineen tunne alavatsalla on hävinnyt, samoin levottomat jalat iltaisin. Olen saanut paljon yhteydenottoja postauksen julkaisun jälkeen ja keskustelu asian tiimoilta on käynyt vilkkaana. Kiitosta on tullut erityisesti siitä, että uskalsin kirjoittaa aiheesta omalla nimelläni. Todella monet ihmiset tuntuvan kärsivän madoista/loisista eikä perinteinen lääketiede tunnista niistä kuin muutaman. Ne, jotka tunnistetaan, pystytään ymmärtääkseni myös hoitamaan perinteisin lääketietein keinoin.

Ennen kuin jatkat tästä eteenpäin, käypä lukaisemassa edellinen postaus aiheesta, koska muutoin tipahdat kärryiltä. Postaus löytyy täältä:http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/02/narumatoropeworm-vaikea-uskoa-todeksi.html

Postausta on luettu tuhansia kertoja ja pidän määrää melko suurena, koska en ole jakanut postausta minnekään isoille saiteille paria Facebook ryhmää lukuunottamatta. Muutama kommentti on tullut tähän tyyliin: ”ei se mitään narumatoa ole, se on suoliston kuona-ainetta, jota on kertynyt suoliston seinämiin ajan kanssa.” Tähän kommentoin sen verran, että olen kokenut paastoaja (paastosin ensimmäisen kerran 12-vuotiaana- no joo ei ollut järkeä tietenkään) ja tiedän mitä on kuona-aine ja miten se kertyy suoliston seinämiin. Se, mitä minulta tuli ulos puhdistuskuurin aikana, ei todellakaan ollut kuona-ainetta. Toki sitäkin tuli ensimmäisten päivien aikana, mutta yllättävän vähän- kiitos terveellisen ruokavalion. Joskus kuulee myös sanottavan ”eihän nyt Suomessa mitään matoja/loisia esiinny”. Kannattaa ottaa huomioon, että elämme globaalissa maailmassa, jossa ihmiset reppureissaavat Brasilian viidakoissa, Afrikassa ja Idästä puhumattakaan. Vaikkapa välimeren lomalta voi saada mukavia lois- tai matotartuntoja jos joskus sattuu vaikkapa juomaan virvoketta, jossa on jääpaloja, syömään majoneesia tai salaatteja. Mutta eihän kukaan suomalainen tietenkään koskaan kyseistä riskiä ota, eihän?

Joku lukijani oli myös harmissaan siitä, että mihin hörhöilyyn käytän rahojani. Kiitän tietenkin huolenpidosta ja saamastani huomiosta, mutta voin sen verran lohduttaa, että olen työssä käyvä ihminen ja perheeni, minä mukaan lukien, maksaa veroja yhteiskunnalle. Eli kenenkään ei tarvitse olla harmissaan tai huolissaan siitä, että yhteiskunnan varoja käytettäisiin minun bioresonanssitutkimuksiini tai muuhun huuhaahan. Kaiken maksan itse ja itse tienaamillani rahoilla:)

Tässä muutaman lukijani kommentit blogistani edellisen narumatopostauksen kommenttiosiosta. Tekstit ovat suoria lainauksia (lisää voit lukea blogistani):

”Narumatoa mittaavana terapeuttina näen asiakkailtani jatkuvasti purkissa näytteitä ja pieniä filminpätkiä pöntöstä kuvattuna. Lopulta olen itse sitä mieltä, että olkoon tuo ”mömmö”, mikä suolesta tulee ulos plakkia tai matoa…ihan sama millä nimellä sitä kutsutaan, mutta jos se 20 cm pitkä plakkipötkö kiipeää pöntön reunaa ylöspäin ja ääntelee, minä ainakin haluan sellaisen ulos suolesta! Olen itse tehnyt Blessed Herbin paatokuurin jo 10 kertaa ja tuotokset muuttuvat joka kerta. Kakkapötkön näköisten narumatojen jälkeen tulee ulos kalvojen peittämiä laajoja limakertymiä (sisällä vihreää limaa) ja venäläisten narumatotutkijoiden kuvaamia meduusamaisia otuksia ja paljon pieniä ”toukkavaiheita”.  Perusteellinen kehon puhdistus on joillakin ihmisillä pitkä tie, mutta ehdottomasti kannattava tie, sillä jokainen puhdistuskerta parantaa oloa ja lisää elinvoimaa”.

”Hei!
Tein samaisen matohäätökuurin noin kuukausi sitten ja voisin kertoa aivan samanlaisen kokemuksen asiasta kuin kerroit. Minulla tuli ensimmäisen nesteillan aikana valtava päänsärky, oksensin neljä kertaa ja seuraavan yön maha piti sellasta elämää, etten ole koskaan kokenut. Seuraavana päivänä matoa alkoi tulemaan ja sitä riitti minultakin 5 päivää, kymmeniä metrejä. Ja sen verran minäkin tutkin tuotosta, että ei varmasti ollut mitään pelkkää kuonaa. Kuurin jälkeen olo on ollut mahtava ja nautin siitä, että suolisto on rauhallinen. Aamulla herätessä tuntee, että suolisto on levännyt”.

”Hyvä, että uskalsit kirjoittaa asiasta! Itselläni ei ole matoa, mutta muita ’olomuotoja’ tässä häädän parhaillaan. Hain myös ensin apua lääkäristä, mutta antibiootteja tarjotaan ja lähinnä olankohautusta jatkuvaan limaisuuteen ja klönttiin kurkussa. Olen käynyt bioresonanssissa useamman kerran vuosien aikana ja flunssaakaan en ole sairastanut sinä aikana. Alunperin hakeudun työterveyshuollossa löydetyn mykoblasman vuoksi, ajatus monista antibioottikuureista hirvitti. Ja edelliseen viitaten, omianihan ovat rahat, enemmän yhteiskunnalle tulisi maksamaan sairauspoissaoloni töistä ja ylimääräiset tutkimukset, jotka eivät todennäköisesti toisi selvyyttä sairauksiin…”

Olen samaa mieltä edellä mainitun terapeutin kanssa siitä, että sillä ei ole merkitystä millä nimellä kyseistä ökkömönkijäistä nimitetään (voihan sitä kutsua narumadon sijasta vaikka Nestoriksi- ei ole tarkoitus loukata Nestori nimisiä henkilöitä). Sen sijaan sillä on merkitystä, että kyseinen olio aiheuttaa ihmisille oireita ja se saattaa jopa kiivetä wc pönttöä pitkin- KÄÄK!!!. Joka tapauksessa sen tiedän, että kyseessä on jotakin uutta, jota lääketiede ei vielä tunnista, mutta joka todennäköisesti on muutamien vuoden kuluttua lehtiotsikoissa ja yleisessä tietoisuudessa.

No mitäs minulta tutkimuksessa löytyikään, oliko mato hävinnyt puhdistuskuurin myötä? Kuten edellisessä postauksessa jo mainitsinkin, minulla oli jo puoli vuotta sitten vahva tunne, ettei tämä ollut vielä tässä. Ajattelin, että mikäli narumato on ollut kaverinani vuosikausia, niin tuskin se minua haluaa jättää taistelematta vastaan kynsin ja hampain. Olen kuullut lukemattomia tarinoita, joissa ihminen on joutunut syömään lukuisia häätökuureja useiden vuosien ajan ennen kun on päässyt kyseisestä oliosta eroon.  Minua ei edes jännittänyt, koska olin ihan varma lopputulemasta…

Suureksi yllätyksekseni terapeutti ei löytänyt minkäänlaista merkkiä narumadosta: ei siis isosta narusta eikä mistään muustakaan olomuodosta. Mitään muitakaan matoja tai parasiittejä ei löytynyt.  Tämä on sinänsä aika poikkeuksellista, koska useimmilla ihmisillä on vähintään parasiittejä elimistössään. Olin ollut vakuuttunut nimenomaan siitä, että minulla on vielä noita muita olomuotoja vaikka isonaru olisikin nujerrettu. Olin siis väärässä, vaistoni oli pettänyt tällä kertaa. Pääsin yllättävän helposti madosta eroon, vaikkakin terveelliset elämäntapani ovat varmaan vaikuttaneet suotuisasti asiaan. Olen pystynyt vähintäänkin hankaloittamaan madon elämää ja lisääntymistä. Onko tämä tarina siis tässä? Voiko narumato tulla uudelleen esimerkiksi kraanavedestä tietyissä olosuhteissa? Ymmärtääkseni voi.

Bioresonanssilaite löysi kyllä kaikkia muita juttuja elimistöstöä, mitä on
mm. verikokein aikaisemmin todettu, mm. alhaiset rauta-arvot. Myöskin mykoplasma näyttäisi olleen taakse jäänyttä elämää (laite löysi viime syksynä minulta mykoplasman, joka todettiin myöhemmin myös verikokeella) eli tämäkin tukee aikaisemmin minusta otettuja verikoetuloksia. En jaksa olla ihmettelemättä laitteen herkkyyttä ja sitä, miten tarkasti se lukee elimistöäni. Nytkin se paljasti terapeutille terveyteeni liittyvän asian, joka oli omassa tiedossani ja jonka olisinkin halunnut pitää omana tietonani. Laitteen tarkkuuden ovat vahvistaneet useat henkilöt, joista on otettu laajoja verikokeita perusterveydenhuollossa. Esimerkiksi muutamat borrelioosia sairastaneet henkilöt ovat kertoneet, että bioresonanssi löytää samat borren oheisinfektiot mitkä on aikaisemmin todettu verikokein. Eräs borrea sairastava ystäväni juuri kertoi, että bioresonanssilaite näytti, että hän olisi parantunut borrelioosista. Hän otatti heti uudet verikokeet, joissa todettiin borrelioosin todellakin parantuneen. Itse olen onnellinen siitä, että jälleen kerran sain apua hoitomuodosta, joka Suomessa saatetaan tiettyjen ihmisten osalta leimata huuhaaksi. Yleensä nämä ihmiset ovat juuri heitä, jotka eivät ole hoitomuotoa kokeilleet.

En halua enää kyseistä matoa itselleni koskaan, joten yritän boostata vastuskykyäni niin korkealle, ettei se minussa pysty elämään vaikka tartunnan saisinkin. Uskon, että narumato on todella yleinen sellaisilla henkilöillä, joilla on suolisto/vatsavaivoja. Sen sijaan en olisi huolissani asiasta, mikäli suolistovaivoja ei esiinny eli mielestäni pitää olla jokin konkreettinen syy jos alkaa matoa häätämään. Häätökuuri oli ainakin minun osaltani rankka, joten jos sitä alkaa kovin huonokuntoisena tekemään ja varsinkin omin päin, niin lopputuloksena voi olla sairaalareissu. Toki kannattaa muistaa, että minä en ole mikään matotohtori enkä bioresonanssiterapeutti, joten suhtaudu mielipiteisiini terveellä varauksella.

Jatkossa aion kirjoitella aiheeseen liittyviä ”tarinoita” eli kirjoitan eri ihmisten taisteluista matoja/parasiittejä vastaan. Mikäli haluat oman tarinasi julkaistavan blogissani, ota rohkeasti yhteyttä. Tarina voidaan julkaista omalla nimelläsi tai anonyyminä. Myöskin muut bloggarit aikovat tulevaisuudessa asiasta avautua. Jatkossa on tulossa postauksia mm. suoliston merkityksestä terveyteeen, koneellisesta suoliston puhdistuksesta, raskasmetallien eliminoinnista…

Viime viikolla eräs bloggari kirjoitti madoista ja loisista. Postaus löytyy täältä:
http://www.lily.fi/blogit/mia-k

Täältä löytyy postaus parasiiteista/madoista ja niiden häätämisestä:
http://www.raikasweb.com/parasiitit-vaiettu-ongelma

38 kommenttia

 1. Nimetön kirjoitti:

  Luulen, että tuo "terapeutti", joka oli kommentoinut blogiasi, on trolli. Nimittäin wc-pöntön seinää pitkin mönkivä, ääntelevä (!) mato ja laajat löntit joissa on sisällä vihreää limaa kuulostavat kyllä niin mielikuvituksellisilta, että ovat varmaan keksittyjä juttuja ja pilamielessä tänne kirjoitettuja. En tarkoita, etteikö narumatoa voisi olla olemassa. Epäilen sitäkin, että vain tuo yhdenlainen, yhden firman todella kallis kuuri auttaisi vaivaan. Ja "terapeutti" on muka ottanut kyseisen kalliin kuurin 10 kertaa? Muitako, halvempia kotikonsteja ei muka ole? Luulisi terapeutin ammattilaisena keksivän halvempiakin keinoja, jos kirjoitus on totta. Pilailija taitaa olla tämä henkilö tällä kertaa. Kiitos kuitenkin blogin pitäjälle mielenkiintoisesta artikkelista! Taidan itsekin kokeilla ainakin jotain kuuria, koska on vatsavaivoja kovin. Luulen kuitenkin, että rankkaa paastoa en voi tehdä, olen nimittäin tosi herkkä alhaiselle verensokerille ja ruuanpuutteelle yleensäkin.

 2. Anonyymi kirjoitti:

  Kyseinen firma ei ole ainoa joka sitä tekee. Niinkuin aikaisemmin julkaistussa blogi tekstissä mainitsin on tämä tullut myös muiden tietoon. Lääkäri ja tohtori ryhmä ja Gary Young on suunnitellut loisten häätön vastaavan laisen tuottee (lisäksi muitakin tuotteita homeiden poistoon yms). näillä on saatu yhtä hyviä tulosia. Mutta niinkuin sanottu on Ihan sama mitä se on ni yhtä kaikki. olo ja vaivat helpottuu. Ni minä ainakin haluan siitä eroon. ps. kuuri parasta aikaa menossa.
  Kiitollinen myös joka kirjoitat näistä avoimesti <3 T Maija

 3. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Tiedän kirjoittajan eli ei ole trolli.

 4. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Onko tämä tuote terapeuttien tiedossa?

 5. Anonyymi kirjoitti:

  Sehän on niin, että näitähän matoja ei sen takia länsimaisen lääketieteen parissa hyväksytä koska sehän olisi kamala tappio sekä lääkäreille että lääkefirmoille kun nyt matojen aiheuttamat oireet pitävät heidät rahoissaan! Olet uhka näille! Maailma on niin kiero paikka..

 6. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Toi voi kyllä valitettavasti pitää paikkansa?

 7. Anonyymi kirjoitti:

  On tietoinen, mutta joka minut tutki ei ole kerennyt testata tätä virallisesti. Ni ei ole pystyny suosittelaan. Oon nyt vähä tässä koekaniina tän tehosta ja uskon että alkaa jatkoasa löytyy vaihtoehtoja tuolle kalliille. Ni kun seuravaan kerran menen Reijolle otan uudestaan puheeksi jos huomaataan laitteella yhtä tehokkaaksi. Mytta mitä muihin tulee on ainakin tehonnut heillä. Siksi uskallan kokeilla. Ja kun on jo pidempään käyttänu Yl tuotteita ni tiedän olevan laadukkaita. 🙂

 8. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Hienoa, että löytyy vaihtoehtoja, koska onhan tuo Bless Herbsin tuote törkeän kallis.

 9. Unknown kirjoitti:

  Suoliston puhdistuskuuri oli minusta yllättävän lempeä, mutta ehkä kasvisravintoa nauttivan onkin helpompi aloittaa se. Vaikeimpia olivat kolme ensimmäistä päivää, kun ateriakokoa pienennettiin. Minä siirryinkin paastoon heti toisena päivänä. Viiden päivän aikana ei ollut lainkaan nälkä, koska joka kolmas tunti päiväsaikaan juotiin omppumehuun sekoitettu psyllium-inkivääri-zeoliittijauhe, omenamehun ansiosta myös verensokeri pysyi normaalitasolla.

 10. Mia Kuusisto kirjoitti:

  Jep! Näin mullekin sanottiin! Raha puhuu. Lääkefirmat voi paksusti 🙂 mutta, en ymmärrä, että yhtälailla he tienaisivat, vaikka kehittäisivätkin tehokkaan lääkkeen! Ja, se että parasiitteja saisi myös rokotteista, on kauheaa. Oma vaistoni on ollut muutenkin ns rokotusvastainen.

 11. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Sitä mäkin olen miettinyt, että kyllähän lääkefirmat hyötyisivät kun myisivät lääkkeitä narumadon häätöön…

 12. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Minulla ei ollut nälkä juuri ollenkaan mutta ihan järkyttävät selkäsäryt tekivät paastosta tosi vaikean. En saanut nukuttua edes kun selkää särki niin kovasti…

 13. Mia Kuusisto kirjoitti:

  Eli, laitanpa tänne nyt senkin kommentin, joka käytiin eilen illalla 🙂

  Sain siis itselleni pätevän lääkärin Diacorista hesan keskustasta. Pia-Maria Popov. Ja, Diacorissa hinnat suht edullisetkin! Vaikka, kyllähän sitä hintaa silti tahtoo kerääntyä! Kannattaa sanoa lääkärille ja kysyä. Näin itse toimin.

  Siellä on myös sellainen loistesti, jossa todennetaan ns kaikkia mahdollisia. Mitä siis Huslabrassa ei ole! Ja, joka on ihan Käsittämätöntä!!!! Tämän päivän suomessa ei tehdä samoja labroja julkisella kuin yksityisellä puolella?!? No, sain sinne nyt lähetteen ja kun saan örkistä taas näytteen, kiikutan sinne ja ootellaan vastausta. Sain kuitenkin jo häätöreseptin, ja aloitin eilen sen. Infoon lisää blogissani.

 14. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Hienoa, että asia on hoidossa:) Ilmoittele kuulumisia jatkossakin:)

 15. Anonyymi kirjoitti:

  Täällä kuuri jatkuu.. Eilen alkoi narumaista paskaa tulemaan. Puistatus käy. Mut antaa voimaa, että nyt se ei ainakaan ole minussa.
  Jospa tästä tieni olisi vain ylöspäin.
  T Maija

 16. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Mones päivä menossa? Tsemppiä!

 17. Anonyymi kirjoitti:

  Moi! Tuhannet kiitokset Sadulle, kun vinkkasit tästä otuksesta. Kuuri on ohi minulla ja pojallani ja molemmat olemme päässeet taas "elävien" kirjoihin. Olimme viikko sitten Marjon vastaanotolla ja pojallani oli kuuri tepsinyt täysin narumatoon. Minulla löytyi vielä sapesta. Pojaltani hän löysi jotain matoa kilpirauhasesta (appelsiinitippoja) ja keuhkoista bakteerin, johon antoi Zapperi-tippoja. Itseltäni hän löysi narumadon syövereissä ennen piileksineet imumadot ja niihin sain ohjeeksi tilata Lootuskaupasta Mustasaksanpähkinää ja Neem-kapseleita. Ne tuliskin postissa tänään ja aloitan imumatojen häädön. Meillä on olo jo nyt niin erilainen kuin ennen narumadon häätämistä. Meillä molemmilla oli aivan kamala refluksitauti ja suolisto sekä vatsa tulehtunut. Nyt ne oli jo terveet ja voimme syödä lähes kaikkea. Minua hän pyysi välttämään sipuleita, koska imumadot niitä rakastavat ja niistä tulee päästä eroon.
  Mutta kaikille epäilijöille voin kertoa, että emme kertoneet kumpikaan pojan kanssa tutkimukseen mennessämme. mitä ongelmia meillä on, mutta kaikki meidän "viat" Marjo bongasi laitteellaan. Suosittelen tätä tutkimusta ja jos narumato löytyy, niin häätökuuri ei ainakaan minun ja poikani kohdalla ollut mitenkään dramaattinen. Nälkä pysyi poissa mukavasti ja matoa alkoi tulemaan minulla neljäntenä kuuripäivänä ja pojallani jo kolmantena päivänä.
  Rohkeasti vain häätämään mokomia loisia ja voidaan hyvin!

 18. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Hienoa ettäbolette saaneet apua�� Näitä positiivisia uutisia kuulee lähes päivittäin nykyään����

 19. Anonyymi kirjoitti:

  onko siis blessed herbin paasto tällä hetkellä ainoa keino päästä eroon narumadosta? en ole koskaan paastonnut joten ajatus ei sovi päähän joten jos joku muu keino on niin kertokaa ihmeessaä!!!

 20. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Itse en tiedä muista keinoista, valitettavasti!

 21. Anonyymi kirjoitti:

  Elokuun anonyymikyselijä täällä. Tänään on eka paastopäivä, viime yön maha murisi jo aika voimakkaasti, katsotaan mitä tuleman pitää loppuviikosta :/ Itse ajattelin vauhdittaa hommaa risiiniöljyllä, josko lähtis madot liukkaammin? Voimaa meille kaikille jotka tämän kanssa taistelevat!
  Sadulta vielä kysyisin punnitsiko itseäsi, paljonko ihan kiloissa tätä örkkiä lähti?

 22. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Kiitos viestistäsi ja tsemppiä?? En punninnut itseäni. Kyllä kiloja lähti varmaan useitakin. Suurin osa nesteitä uskoisin?

 23. Anonyymi kirjoitti:

  Öljy oli hyvä juttu, vaikka aloitin paaston maanantaina, matoa alkoi tulla jo tiistaina illalla. keskiviikkona tuli eniten mutta sitten loppui itseltä kantti tähän syömättömyyteen ja torstaina aloitin päivällä taas syömisen. Tein kahvieneeman kerran kyllä ennenkun alotin syömään ja siinä ei tullut enää matoa ulos.
  Mutta nyt kun viikko on kulunut, taas tuntuu kuin jotain kiemurtelisi suolistossa 🙁

 24. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Montako päivää olit syömättä?

 25. Anonyymi kirjoitti:

  olin syömättä ma-to puolille päivin eli 3 ja puoli päivää. Nyt kun täysikuu tuosta taas häipyy niin ajattelin tehdä Hulda Clarkin maksanpuhdistuksen kun edellisen tein toukokuussa ja siitä on hyvä jatkaa suoraan ainakin muutaman päivän paasto taas josko matoa tulisi vielä lisää ulos?

 26. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Tsemppiä??

 27. Anonyymi kirjoitti:

  Onko kenelläkään kokemuksia, kun mitään "erikoisempaa" ei tule ulos? Sain bior. Mittauksessa tietää, että elätän itsessäni narumatoja. Tilasin blessed herb:in kuurin ja aloitin sen, nyt neljäs päivä menossa. Ekana päivänä alkoi särkemään kilpirauhasta (sairastan vajaatoimintaa) ja seuraavana alkoi kirkas verinen vuoto (alapäästä). Vähän on jomottanut alaselkään ja alavatsaan, ei mitään hurjaa poltetta ja kivuliaita väänteitä. Suoli toimii kerran aamulla, joskus illalla. Juon paljon vettä, pakuri-vuorenkilpiteetä ja omenamehua. Vatsa on turvonnut. Mitään erikoista en ole ulostanut. Huomenna kuuri loppuu ja olen tosi pettynyt. En saanut tuota oliota ulos. Eli kellään kokemuksia miten jatketaan? Olen hämmentynyt, koska kaikki lukemani kokemukset liittyvät metrin mittaisiin ulostuloihin ja mielettömän hyvään oloon jälkikäteen. Itselläni lähinnä ketutus…

 28. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Inhottavaa?Valitettavasti en tiedä yhtään vastaavaa tarinaa. Tietääkö muut?

 29. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Minä olin pitkään syömättä muistaakseni. Oli sellainen tunne ettei halunnut alkaa syömään kun koko ajan tuli mönkijäistä ulos?

 30. Anonyymi kirjoitti:

  Lähden ostoksille, suolihuuhtelutarvikkeet ja risiiniöljyä. Kerron myöhemmin miten tämä taistelu päättyy ��

 31. Unknown kirjoitti:

  Minäkin kiinnostuin tästä olennosta, ja olen lukenut internetin syövereistä että se olisi erittäin yleinen, eli liki kaikilla ihmisillä olisi se.Ja sen eri muodot ja kehitysasteet ovat hyvinkin erinäköisiä, mutta varsinkin ns. aikuisvaihe on todella iso ja selkeästi silmällä havaittava, hiukan niinkuin lapamato.
  Kysyinkin asiasta vanhalta ystävältäni, joka on toiminut Suomessa kahdessa eri yliopistollisessa sairaalassa preparaattorina. Eli hän on se henkilö, joka avaa ihmisruumiin, ottaa sisäelimet ulos, punnitsee ne, avaa vatsan ja suoliston ja erittelee siellä olevat ainekset. Työuraa hänellä on takanaan yli 20 vuotta ja avattuja kroppia vauvasta vaariin, mustasta valkoiseen ja herrasta kerjäläiseen. Kysyin kuinka monta kertaa hän on törmännyt ylipäätään mihinkään loisiin ihmisillä, niin silmillä havaittaviin tai mikroskoopilla löytyviin, ja vastaus oli "Yhden kerran, uran alkuaikoina, löytyi lapamato."
  Tämän valossa ei liene kovin yleinen kuitenkaan.

 32. Anonyymi kirjoitti:

  Palaan kommentoimaan,olen tuo aikaisempi kirjoittaja jonka kokemukset olivat muista erilaiset. Kuurin aikana lähinnä parina ensimmäisenä päivänä, tyhjenin kaikesta ulostemassasta. Tiedän tämän varmaksi, koska neljäntenä päivänä jouduin tekemään suolihuuhtelun ja siinä ei tullut ulos enää mitään. Ei yhtään mitään. Minun kokemukseni on, että kuuri toimi puhdistavasti mutta narumadon kaltaista ei minusta ulos tullut. En tietenkään vähättele muiden kokemuksia. Nyt reilun viikon jälkeen, vatsa on rauhoittunut ja olo pirteä. Aion tehdä kuurin tulevaisuudessakin, innostuin paastostakin. Päätin ottaa käyttöön kuuriluonteisesti ayurvediset yrtit ja tuotteet. Uskon vanhaan viisauteen, että sairauden sijaan on syytä hoitaa syy sairauteen. Hyviä vointeja kaikile 🙂

 33. Anonyymi kirjoitti:

  Kuuria ei kuulemma kannata keskeyttää, sillä tilanne suolistossa pahenee sen jälkeen voimakkaasti!

 34. Tiia kirjoitti:

  Mun on nyt pakko kysyä, että mitä tolle madolle tehdään jos sen saa itsestään ulos? Vedetäänkö se pytystä alas? Hyi olkoon, kammottava ajatus, että kiipeää pytyn seinämiä ja ÄÄNTELEE!! Siis en mitenkään pahalla sanonut tätä, olen itsekin harkinnut tuota häätökuuria mutta nyt mua alkoi pelottaa 😀

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Siis tuo ei ole minun kirjoittama kommentti, jossa se kiipeä ja ääntelee. Itse vedin pöntöstä alas.

 35. Satu kirjoitti:

  Tein vihdoin kuurin yli kahden vuoden rohkeuden keräämisen jälkeen. Itsellä ei ollut pahemmin kipuja mutta ”elämää” maha piteli. Matoa alkoi tulemaan ensimmäisen kerran vasta 4. päivän iltana. Ei olisi tehnyt mieli alkaa syömään tänään (kuurin 6. päivänä) koska tuntuu että sitä on vielä jäljellä, mutta annospussit loppuivat. Teen ehdottomasti kuurin uudestaan!

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Itsekin voisin tehdä tuon kuurin toisen kerran tässä syksyn aikana:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.