Hae
Kutsu vapauteen

Noppa 20 v- dramaattinen alku elämälle

noppa 20 v- dramaattinen alku elämälle

Aika rientää ja nuorempi pojistani täytti viime lauantaina 20 vuotta! Muistan Nopan syntymän kuin eilisen päivän (tämä on aika yleistä meillä äideillä). Raskausaika oli dramaattinen, koska supistukset alkoivat jo raskausviikolla 18. Soittaessani keskussairaalaan, minulle sanottiin suoraan, ettei lapsi tule selviämään ja meidän pitää varautua pahimpaan. Menin ihan paniikkiin ja muistan vaan sen kun en saanut itkua loppumaan vaikka yritin supistusten vuoksi olla rauhallinen. Jouduin jäämään sairauslomalle yliopiston tutkijan työstä ja makaamaan sairaalassa raskausviikot 28-32. Vaikka makasin paikoillani jalat ylöspäin kohotettuna (ihan oikeasti), niin poika meinasi syntyä ihan väkisin. Supistuksia tuli säännöllisesti ja kohdunsuu alkoi aukeamaan. Itse en pystynyt tekemään muuta kuin makaamaan hiljaa paikoillani ja rukoilemaan, ettei synnytys käynnisty liian aikaisin. Tunnit ja minuutit olivat elämäni pisimpiä ja tuolloin päätin, etten enää koskaan halua kokea tätä uudestaan. En halua enää koskaan tulla raskaaksi ja jännittää, selviääkö lapsi raskausajasta elävänä tai syntyykö hän vammautuneena ennenaikaisuuden vuoksi.

Isoveli Aleksi syntyi 2 vuotta aikaisemmin 5 viikkoa etuajassa eli raskausviikolla 35+0 eli molemmilla pojilla oli kiire tähän maailmaan. Loppujen lopuksi Noppa syntyi ”vasta 37+3” ja painoi syntyessään yli kolme kiloa. Helpotus oli valtava kun ymmärsin, että kaikki meni loppujen lopuksi hyvin. Sairaalassaolo aikana näin todella surullisia kohtaloita, jotka ovat vahvasti painuneet sydämeeni. Tuolloin mietin, onko edes mahdollista synnyttää normaaliaikainen vauva. Muistan elävästi äitien tuskan kun he joutuivat synnyttämään kuolleen vauvan tai kun he kuulivat, että vauva on vakavasti sairas. Jokainen elämä on suuri ihme, lahja. Nopan synnytyksen jälkeen isäni toi minulle sairaalaan useita kymmeniä isoja tumman punaisia ruusuja. En ole koskaan nähnyt niin isoa ja upeaa ruusukimppua.

Allu ja Noppa

nyt loppuu se hössötys

Juhlimme Nopan synttäreitä koko perheen voimin, Allukin sattui olemaan viikonlopun Jyväskylässä töissä. Leivoimme Nopan tyttöystävän Mintun kanssa kaikkea hyvää ja kahvittelimme nuorenparin luona sunnuntaina. Kun paria päivää aikaisemmin viestittelimme whatsuppissa synttäreiden vietosta Mintun ja Nopan kanssa, niin Nopalta pamahti viesti: Nyt loppuu se hössötys! No ei tietenkään loppunut, hössötin oikein kunnolla, haluan hössöttää. Koska elämä on juhlimisen arvoista eikä se ole itsestäänselvyys. Hetken aikaa kahvittelimme, jonka jälkeen Noppa ilmoitti lähtevänsä salille. Kiire jatkuu.

Kuva Studio Varjo, korut Anniina Harvia, meikki Minttu Pirtinsola

Seuraa terveystietoista matkaani blogissa, facebookissa ja instagramissa

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.