Hae
Kutsu vapauteen

Nesteiden poistumista, laihtumista, euforiaa ja ketutusta

KETO RISE UP verkkokurssilaisilla on menossa joko 3. tai 1. viikko riippuen siitä, milloin on alkanut noudattamaan verkkokurssia. On ollut todella mielenkiintoista seurata sitä, miten yksilöllisesti ihmisten elimistöt reagoivat ruokavaliomuutokseen. Osalla alkoi jo ensimmäisellä viikolla poistumaan runsaasti nesteitä kehosta siitä huolimatta, että ensimmäisellä eikä vielä toisellakaan viikolla olla ketoosissa. Osalla olo on ollut hyvin energinen, toiset ovat taas kärsineet ketutuksesta. Sitten on ollut ihmisiä, jotka ovat vajonneet todella nopeasti ketoosiin heti kolmannen viikon alussa ja joillakin on paino laskenut ensimmäisten kahden viikon aikana jopa 4 kiloa. Ja toisilla painonlasku ei ole vielä alkanut ollenkaan mikä kuuluu toisaalta asiaan, koska kalorirajoitus tulee mukaan vasta kolmannella viikolla.

 

 

moni asia vaikuttaa siihen, miten elimistö reagoi ruokavaliomuutokseen

 

Jokainen meistä on yksilö ja reagoi ruokavaliomuutokseen yksilöllisesti. Ja sama henkilö voi reagoida ruokavaliomuutokseen eri tavalla eri aikoina. Se miten keho ottaa muutoksen vastaan riippuu monesta eri tekijästä: aineenvaihdunnasta, iästä, sukupuolesta, kehon rasvakudoksen ja lihasten määrästä, liikunnan määrästä, stressitasosta, unen laadusta, aikaisemmasta painonhallinta historiasta ja vaikka ja mistä! Kaikki vaikuttaa kaikkeen! Ihmisen elimistö on monimutkainen kokonaisuus ja painonhallintaan vaikuttaa niin moni muukin asia kuin pelkästään ruoan sisältämät makrot ja kalorit. Esimerkiksi jos ihminen ei nuku tarpeeksi, niin pelkästään se saattaa sekoittaa aineenvaihdunnan niin pahasti, että rasvanpoltto vaikeutuu, vaikka söisi vähemmän kuin kuluttaisi. Sen vuoksi verkkokurssilla kiinnitetään huomiota hermoston tasapainottamiseen mm. joogaharjoituksen ja muiden harjoitusten muodossa.

 

inspiroivia ruokakuvia ja vertaistukea

 

On ollut ihanaa ja tosi inspiroivaa katsella verkkokurssilaisten ihania ruokakuvia suljetussa KETO RISE UP facebook ryhmässä! Niin ihania ja kauniita annoksia. Osa on jo innostunut kehittämään verkkokurssin ruokareseptien ulkopuolelta omia reseptejä- ei voi muuta sanoa kuin että, ketoruoka on parhaimmillaan todella maukasta ja monipuolista:) Ja lähes kaikkia koko perheen suosikkiruokia kuten vaikkapa pizzoja, piirakoita, tortilloja, leipiä jne. voi valmistaa vähähiilarisesti. Ja koska maku on hyvä, niin ne kelpaavat koko perheelle eikä ketoruokavaliota noudattavan tarvitse valmistaa erikseen ruokaa muulle perheelle. Korkeintaan keittää lisäksi hiilihydraattia sisältäviä lisukkeita kuten pastaa, perunaa tai vaikkapa riisiä. Verkkokurssin aikana olen ymmärtänyt ihan uudella tasolla myös vertaistuen tärkeyden merkityksen elämäntapamuutoksessa. Homma on paljon helpompaa kun ympärillä on samassa elämäntilanteessa olevia ihmisiä, joiden kanssa voi jakaa ideoita, onnistumisia ja saada tukea tilanteisiin, joissa kaikki ei menekään suunnitellusti.

 

16.1.2022 pidetty KYSY KETOSTA INSTA LIVE lähetys sai niin hyvää palautetta, että päätin pitää seuraavan 3 viikon kuluttua sunnuntaina. Ilmoitan tarkasta ajankohdasta myöhemmin. Sitä ennen järjestän instassa (@satusjoholm) jooga LIVE lähetyksiä, joihin olette tervetulleita! Ihan parasta vointia kaikille<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *