Hae
Kutsu vapauteen

Chakrajärjestelmää tasapainoittava meditaatioharjoitus

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lähde mukaan visualisointimatkalle, joka vahvistaa ja tasapainoittaa chakrajärjestelmää. Tee harjoitus silloin kun kaipaat hetken hengähdystä arkisista askareista ja tarvitset uutta energiaa. Tarvitset ainoastaan rauhallisen tilan, taustalle voit laittaa soimaan chakramusiikkia tai rentouttavaa musiikkia.
 
Visualisointiharjoitus chakrojen tasapainottamiseen
Istut suurella kivellä risti-istunnassa lähteen edessä, johon vesi laskee vesiputouksesta. Aurinko paistaa ja lämmittää ihoasi, vieno tuulen henkäys heiluttaa hiuksiasi. Suljet silmäsi hetkeksi ja kuuntelet veden solinaa.
Hetken kuluttua avaat silmäsi ja huomaat, että kaksi peuraa on tullut juomaan lähteestä. Ihailet näitä uljaita eläimiä ja ennen kuin huomaatkaan, molemmat peurat ovat tulleet jalkojesi juureen lepäämään. Käännät katseesi horisonttiin ja huomaat kulkurin lähestyvän sinua rauhallisin, vakain askelin. Miehestä huokuva syvä rauha ja lämpö tekevät sinuun vaikutuksen. Suljet hetkeksi silmäsi ja annat auringon lämmittää ihoasi.
Havahdut siihen, että joku laskee syliisi täydellisen kauniin, kirkkaan punaisen kukan. Kukassa on suuret vihreät lehdet ja lumoava tuoksu.  Laitat kukan nenäsi eteen, suljet silmäsi ja sisäänhengityksellä hengität sisääsi kukan lumoavaa tuoksua. Tunnet täyttyväsi punaisesta ja vihreästä väristä ja huomaatkin pian, että juurichakrasi ja sydänchakrasi energia vahvistuu.
Lasket jalkasi kiveltä alas ja sinulle tulee vastustamaton houkutus upottaa varpaasi peuran pehmeään ja kiiltävään turkkiin. Silität jalallasi oranssin väristä turkkia hitaasti ja rauhallisesti. Miten voikaan eläimellä on niin pehmeä ja kirkkaan oranssi turkki. Hetken kuluttua tunnet muutosta toisessa chakrassasi.
Aurinko lämmittää jalkojasi ja leikkii omaa leikkiään heijastaen valoaan peuran turkista takaisin sinuun päin. Suljet taas silmäsi ja tunnet auringon lämmittävän säteen koko kehossasi. Mitä kauemmin keskityt auringon lämpöön ja valoon, sitä voimakkaammin tunnet kolmannen chakran energian.
Säpsähdät, kun peura liikahtaa jalkojesi alla. Varovasti se nousee ylös ja menee juomaan lähteestä vettä. Katsot lumoutuneena kun peura menee vilvoittelemaan turkoosin kirkkaaseen veteen ja saa kaverikseen toisenkin peuran. Näky on uskomattoman kaunis, kaksi oranssia peuraa uiskentelee kirkkaan turkoosissa, puhtaassa vedessä. Katsellessasi tätä näkyä, tunnet muutoksen kurkkuchakrasi energiassa.
 
Tunnet kuinka joku seisoo vieressäsi ja yhtäkkiä muistat kulkurin. Hetken kuluttua huomaat katsovasi syvälle indigon sinisiin silmiin. Et voi irroittaa katsettasi, vaan sinusta tuntuu kuin vajoaisit silmiin yhä syvemmälle ja syvemmälle. Katse on täynnä rakkautta, lempeyttä ja viisautta. Voisit jäädä tähän hetkeen ikuisesti. Mitä pidempään katsot indigon sinisiin silmiin, sitä enemmän otsachakrasi energia vahvistuu.
Pikku hiljaa silmät loittonevat ja häipyvät näkökentästäsi. Alkaa satamaan, mutta hämmästykseksesi sade ei kastele sinua. Katsot tarkemmin pisaroita ja huomaat sateen olevan hopean ja kullan hohtoista hilettä, jonka seassa on violettia väriä. Pian olet kokonaan hileen peitossa ja mitä enemmän hilettä on päälläsi sitä voimakkaammin tunnet muutosta kruunuchakrassasi. Tunnet olosi hyvin lämpimäksi, rennoksi ja turvalliseksi, ikään kuin olisit turvallisen violetin kuplan sisällä eikä mikään ulkopuolinen paha voisi sinua koskettaa. Koet suunnatonta rakkautta tätä sadunomaista paikkaa, kulkuria, peuroja ja koko elämää kohtaan.
Kuulet putouksen solinan, tunnet auringon lämmön ja huomaat, että kaksi peuraa ja kulkuri ovat
hävinneet. Kun katsot tarkasti, näet kolme loittonevaa pistettä horisontissa. Tunnet voimakasta ikävää ja kaipausta, haluaisit juosta heidän peräänsä. Juuri kun olet sen tekemässä, vaalean punainen ruusun lehti tipahtaa syliisi. Otat sen käteesi ja painat rintaasi vasten. Tunnet niin syvää kiitollisuutta, että kyynel vierähtää poskellesi. Ymmärrät, että voit koska tahansa halutessasi palata takaisin tähän hetkeen<3Kuvassa meditoi saksanpaimenkoira Tuto. Chakrataulut on maalannut ystäväni Merja Nuora

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.