Hae
Kutsu vapauteen

DNRS aivotreenistä rehellisesti

Minulta on kysytty useaan otteeseen postausta DNRS:stä eli Dynamic Neural Retraining System:stä. Olen hyvin kiinnostunut erilaisista aivojen kuntoutusmenetelmistä ja itse olen harjoittanut kahta eri menetelmää tähän mennessä. DNRS:ää olen tällä hetkellä tehnyt hieman yli puoli vuotta ja olen ottanut sen rinnalle EFT menetelmän. DNRS:ää en tee enää alkuperäisten ohjeiden mukaan vaan olen ottanut käyttööni menetelmästä sen parhaat puolet. Meditaatiota olen harrastanut jo yli 16 vuotta ja teen säännöllisesti chakrameditaatiota, joka tasapainottaa ihmisen energiakeskuksia. Kirjoitan tämän postauksen hyvin rehellisesti ja avoimesti, sillä menetelmään liittyy muutamia asioita, joista on syytä olla tietoinen. Seuraavan postauksen aiheena on EFT, joka on tieteellisesti tutkittu aivojen kuntoutusmenetelmä. Postauksen yhteydessä tulee olemaan videoitu harjoitus. Postaus tehdään yhteistyössä muutos- ja hyvinvointivalmentaja Miia Korven kanssa.

Mikä on DNRS ja mihin sitä käytetään?


DNRS on yksi aivojen kuntoutusmenelmistä, joka on rantautunut Suomeen viime aikoina. Menetelmää ei ole tieteellisesti tutkittu. Muita tiedossani olevia aivojen kuntotusmenetelmiä ovat mm. EFT eli Tapping (Emotional Freedon Tecnique) ja silmänliiketerapia. DNRS menetelmän mukaan useiden kroonisten sairauksien taustalla on aivojen limbisen järjestelmän trauma, jonka vuoksi limbinen järjestelmä pitää ohjelmoida uudelleen. Virheellisten kytkentöjen korjaamisen sanotaan auttavan moniin sairauksiin kuten siitepöly- ja ruoka-aineallergioihin, astmaan, kemikaali- ja hajusteyliherkkyyteen, fibromyalgiaan, autoimmuunisairauksiin, Lymen borrelioosiin ja jopa Parkinsonin tautiin.
Ennen kun voit alkaa tekemään harjoitusta, sinun täytyy ostaa noin 240 euroa maksava DVD- ja kirjapaketti. Ensin käyt dvd:t läpi itsekseni muutaman päivän ajan ja saat tietoa harjoitusten tekemiseen. Sen jälkeen alat tekemään päivittäin vähintään tunnin verran harjoitusta, johon kuuluu askelsarja, tietyt toistettavat lauseet sekä menneisyyden- ja tulevaisuudenvisualisointi. Askelsarjoja tulee tehdä vähintään puoli vuotta, mutta tiedän ihmisiä jotka ovat tehneet sitä tällä hetkellä jo yli vuoden ajan. Tämän lisäksi sinun täytyy muuttaa puhe- ja ajatustyylisi, koska et voi enää mainita sairauksia tai kiputiloja ääneen, ettei limbinen järjestelmä mene takaisin vanhoille radoilleen. Et voi puhua enää kivusta sen oikealla nimellä vaan korvaat esim. kipusanan haaste sanalla. Et saa mielellään katsellä vaikkapa leffoja, jotka järkyttävät tunnelämääsi ja myös ympäristösi tulisi kunnioittaa kuntoutusprosessiasi siten, etteivät kysele kivuistasi/oireistasi tai kerro omiaan sinulle. Menetelmän noudattaminen em. laajuudessa vaatii ehdotonta mielen- ja elämänhallintaa.
Omat kokemukseni puolen vuoden treenin ajalta

Menetelmää aloittaessani tunsin itseni melko terveeksi. Minulla oli kilpirauhaslääkitys (puolet rauhasesta on poistettu) ja olen altistunut työpaikallani kosteusvauriomikrobeille. Minulla on todettu Työterveyslaitoksen tutkimuksissa ammattiastma. Olen huippuhyvässä kunnossa ellen altistu kosteusvauriomikrobeille eikä minulla ole säännöllisiä astmalääkkeitä käytössä. Muutoin en ole millekään allerginen (ainakaan ieg välitteisesti) enkä hajusteyliherkkä. Olen myös käsitellyt menneisyydessä tapahtuneet asiat enkä ole tietoisesti niitä tukahduttanut. Aloin tekemään aivotreeniä siis homealtistuksen ja uteliaisuuden vuoksi.

Olen meditoinut jo yli 16 vuotta päivittäin, joten sitoutuminen tunnin harjoitukseen ei ollut minulle ongelma. Olen myös luonteeltani päättäväinen ja melko askeettinenkin ihminen, joten tiesin, että pystyn helposti puoli vuotta käyttämään tähän asiaan aikaani. Ohjelman noudattaminen ei ole meditaatiota vaikkakin sen aikana pyritään meditatiiviseen tilaan. Tein harjoituksen pääsääntöisesti aamulenkillä ja hyödynsin myös automatkat treeneihin.

Aluksi energiataso lisääntyi selvästi. Muutaman kuukauden treenattuani huomasin, että alitajunnastani alkoi paljastua tietoisuuteeni eräs lapsuuteen liittyvä asia, jonka olin tukahduttanut mielessäni. Ei ollut epäilystäkään etteikö asia ole vaikuttanut koko elämääni merkittävästi. Asia ei liity mitenkään lapsuuden perheeseeni vaan asioihin, jotka tapahtuivat päivähoidossa ja koulussa. Olin hieman hämmentynyt siitä, että aivojen sopukoista nousi moisia muistoja vaikka tosin olin tiennyt, mitä on tapahtunut ja kirjoittanut siitä päiväkirjaanikin lapsena. Mistään tämmöisestä ei puhuttu DVD:llä eikä DNRS ryhmän facebook sivuston tiedostoissa. Kysyttyäni asiaa kokeneeimmilta sain tietää, että menetelmä nostaa alitajunnasta asioita esiin, mutta niihin ei saa jäädä kiinni vaan pitää päästää irti. Ei saa siis uhriutua. Pidin tämän asian tiedostamista kuitenkin hyvänä juttuna vaikka olinkin sitä mieltä, että tämmöisestä olisi ollut hyvä saada etukäteen tietoa, että osaa suhtautua asiaan oikealla tavalla. Käsittelin asian kuitenkin mielessäni, koska en pystynyt sitä sivuuttamaan. En kuitenkaan uhriutunut.

Remissiossa ollut kiputila aktivoitui harjoitusten myötä


Kun olin tehnyt harjoitusta 2. kuukauden ajan, minulla aktivoitui 25 vuotta remissiossa ollut kiputila. Sain tietää, että limbinen järjestelmä saattaa nostaa vanhoja fyysisiä tai emotionaalisia sairauksia/kiputiloje esiin, jotta ne käsiteltäisiin uudelleen ja niistä voi parantua lopullisesti. Sain facebook ryhmästä ohjeen, että asiaan ei saa jäädä kiinni, harjoittelua tulee jatkaa ja asiasta tulee päästää irti. Tämän kuultuani olin hieman järkyttynyt: tämmöisistä asioista pitäisi ehdottomasti saada tietoa ennen kuin aloittaa tekemään aivotreeniä. Tulin siihen tulokseen, että menetelmä on hyvin voimallinen ja toimii, mutta DVD:llä kerrottu tieto antaa hyvin siloitellun kuvan prosessista, minkä menetelmä saattaa kehossa/mielessä käynnistää. 

Menetelmän logiikka alkoi avautua

Jatkoin treeniä ja aloin ymmärtämään menetelmän logiikan. Aloin yhä enemmän ihmettelemään sitä, miksei prosessista puhuta DVD:llä ja facebookryhmissä avoimesti. Entäpäs jos ihmisen alitajunnasta alkaakin paljastumaan todella pahoja muistoja, joita ihmisen mieli ei kestä? Ohjeistus Suomen facebookryhmissä on hyvin jyrkkä mm. kielenkäytön osalta eli et voi puhua sairauksista ja oireista, koska sairauksien tai ongelmien nimeäminen ei edistä terveyttä ja hidastaa ja vaikeuttaa muiden ihmisten paranemista. Ihminen voi olla hyvin yksin asian kanssa. Suomessa on muutama koulutettu (en tiedä miten hyvin) koutsi, jolta voit saada maksullista apua hätätilanteissa. Ymmärtääkseni tuntihinta on hyvin korkea, jopa satasia. Facebookryhmässä ohjeistetaan selvästi, ettei muita itsehoitomenetelmiä (terapia tms.) suositella käytettäväksi menetelmän rinnalla. Ryhmässä ei myöskään saa kirjoittaa mitään negatiivista menetelmästä. Kun kirjoitin ryhmässä minulle tehdyn geenitestin tuloksesta (joka selittää miksi oireilen herkästi sisäilman epäpuhtauksille), postaukseni poistettiin, koska kirjoitus ei ollut terveyttä tukeva ja se oli uhriutumista. Minulle sanottiin, että ihminen pystyy muuttamaan omat geeninsä aivotreenillä.

Myöhemmin lisätty: 24.4.2018 juttelin neurologin kanssa alfa1 antitrypsiinin puutteesta. Hänen  mukaansa limbisen järjestelmän kuntotuksella ei voi geenivirhettä korjata. Eli sain vastauksen kysymykseeni jota olen viime aikoina miettinyt.

Tilanteeni tällä hetkellä

Tein harjoitusta yli puoli vuotta sellaisena kun se on ohjeistettu. Sain käsiteltyä edellä mainitsemani emotionaalisen trauman, joka oli jäänyt käsittelemättä- se oli mielestäni todella hyvä juttu! Luovuuteni ja energiatasoni lisääntyi. Reagoin edelleen kosteusvauriohomeille ja olen tullut siihen tulokseen, että kehoni suojaa ja varoittaa minua reagoinnilla geenivirheeni vuoksi (alfa1 antitrypsiinin puutos). Minulta puuttuu keuhkojen limakalvoilta proteiini, joka suojaa keuhkoja sisäilman epäpuhtauksilta. Ehkä en sittenkään halua sammuttaa kehoni älykkäitä varoitussignaaleja minua uhkaavasta vaarasta. Reagoinnit ulkohomeille, hunajalle, pakurille, pölylle jne. olen saanut hallintaan jo ennen aivotreenin aloittamista ihan siedättämällä.

Menetelmässä on todella paljon hyvää ja se on varmasti toimiva aivojen kuntoutusmenetelmä tiettyihin sairauksiin kuten esimerkiksi tuoksuyliherkkyyteen- ainakin mikäli sairauden ovat saaneet alkunsa limbisen järjestelmän virhekytkennöistä. Vakaviin fyysisiin ja psyykkisiin sairauksiin en tätä aivotreeniä voi suositella muuta kuin hoitavan lääkärin suostumuksella ja seurannassa edellämainittujen asioiden johdosta.

Tällä hetkellä teen aivotreeniä, joka on sekoitus EFT metodia ja DNRS:ää. Olen ottanut DNRS:stä käyttööni parhaat puolet, mutta en enää tukahduta ja kontrolloi kehoni viestejä ja omia ajatuksiani eli en pysäyttele poppeja (oireet, pelot jne). Kehoni reaktiot ja viestit ovat osa minua, olen hyväksynyt ne ja itseni sellaisena kuin olen. Mielestäni kehon reaktioiden pysäyttäminen ja jatkuva ajatusten ja puheen kontrollointi tukahduttaa energiakeskuksia eli chakroja. Olisittepa nähneet hyvän ystäväni, jonka kanssa ollaan yhdessä meditoitu jo vuosikausia, kun kerroin pysätytteleväni kehoni reaktioita?? Mikäli homeyliherkkyytteni häviää tulevaisuudessa erilaisten aivotreenien myötä, niin sitten se häviää. Itse asiassa se ei enää edes kovin paljon kiinnosta minua- paljon kiinnostavampia ovat ne henkiset prosessit, joita aivotreenit vääjämättä käynnistävät mielessä ja aivoissa. Vaikka en enää reagoisikaan hometoksiineille, niin en haluaisi koskaan asua/työskennellä ympäristössä jossa on kaasumaisia toksiineja ilmassa- no thanks? Ansaitsen niin paljon parempaa- kiitos rakas kehoni kun varoitat minua asioista, jotka eivät ole minulle hyväksi?

Hyvä tietää, mikäli aiot alkaa tekemään DNRS:ää

– Infopaketti (DVD:t ja kirjallinen materiaali) maksaa 240 euroa. Sitä saa nykyään myös käännettynä suomen kielelle.
– Menetelmä saattaa nostaa vanhoja sairauksia esiin ja vanhoja emotionaalisia traumoja. Näistä asioista ei kerrota infopaketissa tai DNRS facebookryhmässä avoimesti.
– Aivotreeni todennäköisesti (ei välttämättä) alkuun pahentaa kaikkia oireitasi eli tä
hän kannattaa ainakin varautua ettet ole ihan yksin asian kanssa.
– Varaudu siihen, ettet voi enää puhua kivusta ja oireistasi niiden oikeilla nimillä vaan ne ovat korvattava sanalla haaste. Ei ole myöskään suotavaa kuunnella toisten sairauksia ja kiputuntemuksia.
– Harjoittelu kestää vähintään puoli vuotta, jolloin teet harjoituksia päivittäin vähintään tunnin verran. Voit tehdä niitä esimerkiksi lenkillä ollessasi tai kuunnella muiden nauhoitettuja harjoituksia. 
– Mikäli olet hyvin pahasti altistunut ja esimerkiksi keuhkoputkesi supistuvat nopeasti altistuessasi altisteille, niin kehottaisin suureen varovaisuuteen menetelmän kanssa.
– Mielestäni menetelmä on tehokas, mutta sitä ei ole tietellisesti tutkittu kuten esimerkiksi EFT:ta. Ilmeisesti tällä hetkellä on menossa joitakin tutkimuksia.
– Menetelmän noudattaminen eli limbisen järjestelmän kuntouttaminen vaatii kovaa itsekuria ja sitoutumista. Varsinkin puheen ja kirjoittamisen  osalta täytyy opetella uusi tapa kommunikoida ympäristön kanssa.
– Menetelmän on kehittänyt Kanadalainen Annie Hopper ja menetelmä on yksi aivojen kuntoutusmenetelmä.
– Tietoja menetelmästä saat ostamalla infopaketin ja sen jälkeen voit liittyä DNRS facebookryhmään mikäli olet facebookissa. Suomessa on myös muutamia koulutettuja koutseja, jotka auttavat maksua vastaan ongelmatilanteissa. 

Yhteenvetoa


Mielestäni menetelmässä on paljon hyvää ja uskon siihen, että tietyissä tilanteissa ihminen todellakin pystyy itse parantamaan itsensä. Itselläni oli menetelmästä sekä myönteisiä että kielteisiä kokemuksia. Siitä olisi hyvä saada tieteellisesti tutkittua tietoa ja markkinoinnissa tulisi avoimesti ja rehellisesti kertoa menetelmän sisältämistä riskeistä. Tällä hetkellä menetelmää markkinoidaan hyvin heppoisesti tyyliin harjoittelet ja paranet. Paraneminen on aina pitkäaikainen ja usein kivuliaskin prosessi.

 Mikäli ihminen alkaa tekemään DNRS aivotreeniä, niin olisi ensiarvoisen tärkeää, että tukena olisi joku ammattilainen, joka ohjaa henkilön turvallisesti ylös mahdollisesta tunne- tai kipukuopasta. Ainakin mikäli henkilö kärsii vakavista fyysisistä tai psyykkisistä sairauksista tai oireista. Muistathan myös, että tämä on yhden ihmisen subjektiivinen kokemus asiasta, joka perustuu reilun puolen vuoden harjoitteluun. Jollakin toisella henkilöllä voi olla aivan päinvastainen kokemus asiasta. Kokemukset saattavat vaihdella hyvin paljon riippuen siitä, haetaanko parannusta vaikkapa tuoksuyliherkkyyteen vai vakavaan hometoksiiniyliherkkyyteen. Tuoksut harvemmin sairastuttavat ihmisen yhtä vakavasti kuin kosteusvauriotoksiinit jotka ovat kaasumaisia myrkkyjä. Lisäksi loppuun vielä heitän pohdittavaksi teille seuraavan kysymyksen: onko keho silloin sairas, jos se varoittaa oireilla kosteusvauriotoksiineista vai toimiiko se silloin niin kuin sen pitääkin toimia vaaran uhatessa?

Seuraavan postauksen aiheena on EFT, joka on tieteellisesti tutkittu aivojen kuntoutusmenetelmä. Postauksen yhteydessä on yksi videoitu harjoitus. Postaus tehdään yhteistyössä muutos- ja hyvinvointivalmentaja Miia Korven kanssa.


Olen Satu Sjöholm: liikuntatoimen ylitarkastaja valtion aluehallinnossa, 18- ja 21-vuotiaiden poikien äiti ja joogaohjaaja. Koulutukseltani olen hallintotieteiden maisteri, liikuntatieteiden ylioppilas ja joogaohjaaja. Olen aina ollut kiinnostunut kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja terveellisestä elämäntavasta, johon sisältyy fyysinen, psyykkinen ja henkinen hyvinvointi. Niitä ei voi erottaa toisistaan, vaan ne kietoutuvat yhteen saumattomasti muodostaen senhetkisen tunteen, miltä meistä kulloinkin tuntuu ja mitä meille kuuluu.

Blogin terveellisiä ruokaohjeita ja muita terveysaiheisia postauksia pääset lukemaan täältä.

Seura
a blogia facebookissa ja instagramissa

Blogin uusimmat ruokaohjeet ja muut terveyteen liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä. Päivitän myös säännöllisesti blogin uusimpia ruokakuvia instagramiin, jonka löydät klikkaamalla tätä linkkiä.

19 kommenttia

 1. Aino Riannosta kirjoitti:

  Hei ja kiitos informatiivisesta, rehellisestä ja kattavasta postauksesta! Kokemuksistasi on varmasti valtavasti hyötyä niille, jotka kokeilevat menetelmää.
  Kuule, laitoin sinulle viime viikolla meillä liittyen kevätlahjaan, jonka asiakkaani haluaisi lähettää sinulle. Tulikohan viesti perille? Sopisiko sinulle ehdottamani toimitusajankohta?
  Ystävällisin terveisin,
  Aino Riannosta

 2. Kaisa kirjoitti:

  Kiitos tosi mielenkiintoisesta postauksesta!

 3. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Kiitos? Mistähän lahjasta on kysymys?

 4. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Ole hyvä?

 5. Aino Riannosta kirjoitti:

  Hei taas! Tarkempaa tietoa on meilissä, jonka lähetin osoitteeseen satu.sjoholm(at)gmail.on. Olisin iloinen, jos ehtisit vastata viestiini?
  Ystävällisin terveisin,
  Aino

 6. Satu Sjöholm kirjoitti:

  En ole saanut viestiä.

 7. arlene kirjoitti:

  "ihminen todellakin pystyy itse parantamaan itsensä."

  Ihan höpöhöpö juttu

 8. Hilkka Oulusta kirjoitti:

  Jos ihminen pystyisi parantamaan itse itsensä, niin lääkäreitä ei tarvittaisi.

 9. Aliisa kirjoitti:

  "onko keho silloin sairas, jos se varoittaa oireilla kosteusvauriotoksiineista vai toimiiko se silloin niin kuin sen pitääkin toimia vaaran uhatessa?"

  Toki kehon kuuluukin reagoida jos on toksista, mutta käsittääkseni limbisen järjestelmän vaurioissa keho ylireagoi jo pienestäkin määrästä. Esim. homeen kanssa itiöitähän on ihan jokapuolella jatkuvasti eikä niitä voi välttää, eli luontaisesti kehon kuuluukin olla reagoimatta pieniin määriin. Ongelmaksi juttu muodostuu sitten, kun normaali elo ei enää ole mahdollista.

  Olen ite aikanaan altistunut ja en pysty asuu taloissa jos niissä on vähäänkään hometta, esim. semmosia määriä mihin ns. normaalit ihmiset ei ragoi lainkaan. Se on kyl homeen kanssa jännä, että toiset ei saa lainkaan oireita, ja toiset saa. Käsittääkseni "home-allergia" on myös geneettistä. En muista enää prosentteja valitettavasti…. oisko joku 20% ?

 10. Satu Sjöholm kirjoitti:

  On tiettyjä kosteusvauriomikrobeja, joita ei saa olla yhtään sisäilmassa, ei edes pieniä määriä. Ulkohomeet kuuluvat elämään eivätkä ne ole vaarallisia. Miten opetat aivoillesi mikä on se määrä mihin saa reagoida ja mihin ei. Mielestäni asia ei ole ihan yksinkertainen. Annie ei puhu DVD:llä kosteusvauriomikrobeista mitään.

 11. Anonyymi kirjoitti:

  Kiitos tekstistä! Tässä oli tietoa, jota ei muualta tunnu irtoavan. Arvostan rehellisyyttäsi, ja että kerroit oman kokemuksesi avoimesti. Hyvää jatkoa ja valoa elämään!

 12. Unknown kirjoitti:

  Kiitos hyvästä tekstistä. Arvostan!

 13. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Kiitos ja samoin Sinulle<3

 14. Anonyymi kirjoitti:

  Kiitos hyvästä kirjoituksesta. Itse haen apua keuhkojen yliherkkyyteen, mikä ilmenee jatkuvana liman erityksenä. Minulla ei ole todettu mitään allergiaa, enkä koe sellaista itsekään mahdolliseksi. Hengitettävä kortisoni auttaa vain välttävästi, kortisoni tablettimuodossa ei ollenkaan. Laajakirjoiset antibiootit auttavat tilapäisesti, niitä ei kuitenkaan voi syödä jatkuvasti. Epäilen, että keuhkojen vastustuskyky alentunut, eikä siihen löydy lääketieteestä apua. Mietin kannattaisiko kuvaamasi terapia. Se myös hieman arveluttaa, koska harjoitin nuorempana meditaatiota ja jossain vaiheessa lopetin sen kohtaamieni pelkotilojen vuoksi.

 15. Anonyymi kirjoitti:

  Kiitos tekstistä!On hyvä ottaa huomioon nuo menneisyyden muistot jotka saattavat nousta pintaan, jos kärsii esemerkiksi paniikkihäiriöistä tai masennuksesta tai vastaavasta. Voisin vain kuvitella että jokin menneisyyden tapahtuma voibolla liikaa jos mieli ei ole tasapainossa. Milloin kukaan ylipäätään tietää onko oma elämä niin stabiilissa tilanteessa että voisi aloittaa harjoittelun ns turvallisesti? Jollain tavalla haluaisin kokeilla tätä tekniikkaa, mutta pieni epäilys nosti päätään jutun luettuani, etten tiedä haluanko kaikkien meneiden muistuvan mieleen..?

 16. Leena kirjoitti:

  Hei, kiitos postauksestasi. Se on toki jo vanha postaus, mutta google-haussa nousee esiin, jos hakee tietoa DNRS-menetelmästä.

  Minä paranin DNRS:llä niin home- kuin kemikaaliyliherkkyydestä ja myös siitepölyalleegiasta. Minulla menetelmä ei nostanut esiin käsittelemättömiä asioita. Helppoa ei ollut. Treenasin päivittäin toista tuntia ja muutin täysin ajatustapani. Tätä tein aktiivisesti 8 kk, jolloin koin olevani riittävän terve, noin 90 % oireilusta oli mennyttä. Treenin lopettamisesta on nyt kulunut kolme vuotta ja olen kokenut, että viimeiset oireet lähtivät parin vuoden aikana. Eli paraneminen jatkui, vaikken enää aktiivisesti noudattanut menetelmää.

  Vuosia luulin, etten voi parantua. Olin todella pohjalla ja sairas, kotini ja työni kertaalleen menettänyt. Sittemmin olen palannut ns. entiseen elämääni.

  Vertaisystävistäni kaksi sisäulmastasairastunutta aloitti menetelmän samaan aikaan kanssani. Ja me kaikki olemme parantuneet.

  Minusta treenin lisäksi tärkeitä oli olla siellä onnellisten ajatusten kuplassa se puolivuotta. Kun uudet hermoyhteydet sitten vahvistuvat, voi palata normimpaan elämään.

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Ihana kuulla parantumisestasi ja kiitos viestistä:) Juu tämä on vanha postaus. Itsekin olen täysin
   oireeton ja päässyt kaikista astmalääkkeistä eroon. Tämä tapahtui jo ennen kuin tutustuin tähän menetelmään.
   Olen siitä huolimatta sitä mieltä, että sellaisissa tiloissa ei kannata oleskella pitkään ja toistuvasti
   joissa on kosteusvauriohomeita. Ei ne tee kenellekään hyvää. Onnellisten ajatusten kuplassa kannattaa meidän kaikkien
   elää päivittäin<3 Kaikkea hyvää Sinulle<3<3<3

 17. leena kirjoitti:

  Kiitos vastauksesta ja ihana kuulla, että olet oireista vapaa! Onnea!
  Olen samaa mieltä, että huonoissa tiloissa ei pidä olla. Kuitenkin itselläni tilanne kroonistui niin, etten pystynyt olemaan juuri missään. Eli aivoni tulkitsivan mitättömät määrät altistetta vaaralliseksi ja oireilin vakavasti sellaisissa paikoissa, missä 99 % ihmisistä pystyy olemaan. Sisäilmasta sairastuneiden keskuudessa ehkä elääkin vahva ajatus (tunnen paljon näitä ex-vertaisia että parantuneita) että valtaosa rakennuskannasta on täysin homeessa. Näin ei kuitenkaan ole. On huonoja paikkoja kyllä, mutta jos muut pysyvät terveinä tiloissa, joissa sinä et pärjää, on kyse aivojen ylireagoimisesta. Mikä parasta: siitä voi parantua! Tsemppiä kaikille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *