Hae
Kutsu vapauteen
Kaupallinen yhteistyö

VHH lakritsi-moussekakku vadelmaisella twistillä

Kaupallinen yhteistyö: https://www.fitnessfirst.fi/
*Sisältää mainoslinkkejä

VHH lakritsi-vadelmamoussekakku- kun haluat jotakin erityisen hyvää

Vhh lakritsi-moussekakun maku on yhdistelmä lakritsia ja pehmeää suklaata, johon vadelma tuo ihanaa kirpakkaa pirteyttä. Kakku testasi yhteensä 8 henkilöä ja arvioit olivat ylistäviä. Kakku ei todellakaan ole mikään korvike vaan täyttä ravintoa ja hyvin täyttävää, joten isoa palaa ei jaksa mitenkään syödä vaikka mieli tekisikin. Erittäin hyvä vaihtoehto isänpäivän ja joulun juhlapöytään, jolloin pöydässä on runsaasti ihmisiä. Kakku on korkea eli yhdestä kakusta tulee 20 palaa. Ellei tämä ohje nappaa, niin blogissa on toki kymmeniä muitakin vhh kakkuohjeita, joiden ohjeita voit katsoa täältä. 

VHH lakritsi-vadelmamoussekakku sopii viljattomaan, maidottomaan ja vhh ruokavalioon

VHH lakritsi-vadelmamoussekakku sopii erikoisruokavalioita noudattaville, sillä se on viljaton ja vähähiilihydraattinen. HUOM! kakun koristeena olevat lakritsit eivät ole vähähiilarisia eikä niitä ole laskettu makroihin- vhh lakuohje on tulossa blogiin ihan pian. Tarvittaessa kakun voi tehdä myös maidottomana. Kakku on korkea, joten yhdestä kakusta tulee noin 20 palaa ja hiilihydraatteja yhdessä palassa on 7,5 g per pala. Pohjan makeutukseen käytetään karppisokeria ja moussen voi makeuttaa joko karppisokerilla tai stevialla. Steviajauheen kanssa kannattaa olla varovainen ettei sitä tule lisättyä liikaa, jolloin kakkuun tulee pistävä maku. Eli steviaa kannattaa lisätä pikku hiljaa aina välillä maistellen. Olen tehnyt pohjan myös siten, että olen korvannut lupiinijauhon mantelijauholla, mutta pohjasta tulee parempi kun käyttää sekä manteli- että lupiinijauhoa. Maidottoman kakusta saat siten, että käytät maidotonta suklaata, tuorejuustoa, margariinia ja vispautuvaa kookos- tai soijakermaa. Mikäli kärsit korkeasta verenpaineesta, niin olethan varovainen lakritsiuutejauheen kanssa, koska se saattaa nostaa verenpainetta. Älä käytä jauhetta maksimimäärää vaan vähemmän ja voit jättää sen kokonaankin pois, tosin silloin ei tietenkään ole enää kyse lakritsi-moussekakusta.

 

VHH VHH lakritsi-moussekakku makrot (yksi pala)

Rasva 34 g

Proteiini 6,5 g

Hiilihydraatti 7,5 g

Kcal 367

HUOM! Makroihin ei ole laskettu lakritsiuutejauhetta ja kakun päällä olevia koristeita.

 

VALMISTUSTA VARTEN TARVITSET

sähkövatkain

irtopohjavuoka, halkaisija 20 cm

 

VHH lakritsi-moussekakun ohje (20 palaa)

 

Pohjan ohjeen löydät täältä.
Lakritsimousse:
4 dl vispikermaa tai vispautuvaa maidotonta kermaa
250 g mascarpone tuorejuustoa tai maidotonta tuorejuustoa
1 dl karppisokeria  tai 0,5 tl tai vähemmän  stevia makeauutejauhetta
3-6 tl lakritsinuutejauhetta
4 liivatelehteä
2 rkl vettä
125 g vadelmia
Upota liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahtoon tuorejuusto, blendattu karppisokeri tai stevia (tarkista itse makeus ja lisää varovasti) ja lakritsinuutejauhe. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota joukkoon kuivaksi puristetut liivatteet. Kaada jäähtynyt seos moussen joukkoon ja sekoita.
Kuorrute:
100 g tummaa suklaata (80 %)
1 dl kookos-, kaura- tai vispikermaa
vadelmia ja tummaa suklaata koristeluun halutessasi
Sulata suklaa varovasti vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kerma suklaan sekaan ja sekoita hyvin.

Kokoaminen

Halkaise pohja varovasti kahtia lastalla tukien. Laita toinen puolikas leivinpaperin päälle, kostuta pohja vishyllä ja levitä puolet täytteestä pohjan päälle. Soseuta vadelmat ja lisää puolet vadelmista moussen päälle. Seuraavaksi laita taas toinen pohja täytteen päälle, kostuta vishyllä ja lisää pohjan päälle loput täytteestä ja loput vadelmat. Tasoita hyvin. Lisää lopuksi kuorrute ja tasoita se kakun päälle. Laita kakku jääkaappiin vetäytymään kuorruteen valmistumisen ajaksi. Kun kuorrute on valmis, levitä se kakun päälle ja koristele kakku haluamallasi tavalla. Parhaimmillaan kakku on seuraavana päivänä.

Ohjeessa esiintyvistä tuotteista

Ohjeessa esiintyviä tuotteita voi tilata edullisesti täältä.  Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta FitnessFirstin tuotteista.

blogissa on jo yli 200 ruoka- ja herkkuohjetta! KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

 

Kaupallinen yhteistyö: https://www.fitnessfirst.fi/

4 kommenttia

 1. Stina Järvinen kirjoitti:

  Hei. Voisikohan tämän kakun pakastaa? Ilman koristeita ja kostutusta. Kiitos vastauksesta.

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Moi:) Voi, mutta aina juustokakkuja pakastettaessa maku hieman kärsii. Siis myös ei vhh juustokakkujen osalta.

 2. Eija Jalava kirjoitti:

  Mitä tarkoittaa ”blendattu” karppisokeri ?

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Laita sokeri tehosekoittimeen eli blenderiin ja sekoita tasaiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *