Hae
Kutsu vapauteen

Itsetehty jäätelö

Kyllä se vaan niin on, että kun kelit lämpiää, niin tekee mieli jäätelöä. Itsetehty jäätelö on aivan loistavan makuista ja taatusti lisäaineetonta ja terveellisempää kuin kaupan jädet. Tätä jäätelöä maistettuani ei ole paljoa tehnyt muita jäätelöitä mieli. Marjajäätelö sopii vähähiilihydraattitietoista ruokavaliota noudattaville, vhh se ei ole. Vaniljaheraprotsku sisältää maitoa, joten maidotonta ruokavaliota noudattavat saattavat saada siitä oireita vaikka se kuulemma on hyvin siedetty myös niiden keskuudessa jotka saavat maidosta oireita. Mutta enhän minä voi mitään luvata…
Mitä tahansa marjoja voi käyttää, mutta mielestäni mansikasta tulee parhaimman makuista. Kuvien jädeissä on käytetty sekä mansikkaa että mustikkaa. Lisäsin mansikasta tehtyyn jädeen hieman Foodinin punajuurimehujauhetta värin syventämiseksi. Samoin kuvien kermavaahton on lisätty sitä ja vaahto on makeutettu steviatipoilla (piti harjoitella pursotusta ja kerman koostumusta yo-juhlien kakkuja varten). Mikäli haluaa jäden jähmettyvän nopeammin, kannattaa käyttää jäisiä marjoja ja banaania.
Vähähiilarista ruokavaliota noudattavat voivat jättää puolikkaan banaanin poiskin. Tällöin kannattaa hieman vähentää nesteen määrää. Makeuden jokainen päättää ihan itse. Itse laitoin kuvien jäätelöön ainoastaan 4 tippaa steviaa, mutta mikäli pidät makeasta mausta, niin lisää tippojen määrää. Eli blendaamisen jälkeen maista seosta ja lisää haluamasi määrä makeuttajaa. Itse olen niin ihastunut stevia drops tippohin, etten käytä enää muita makeuttajia paitsi joskus kuitusiirappia.
Huh huh, viime aikoina on pitänyt normaalia kiireempää: yo-juhlat ovat puolen toista viikon kuluttua, Tuton kanssa ollaan treenailtu ja kerran kisattukin palveluskoirapuolella, töissä on kiireisin aika menossa eli esittelyt ovat tulevan viikon sisällä. Odotan aikaa, kun on taas energiaa keskittyä enemmän bloggaamiseen. Se aika tulee muutaman viikon kuluttua…
Postauksessa käytettyjä tuotteita voit tilata Fitnessfirstin nettikaupasta edullisesti. Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista. Täältäpääset Fitnessfirtin nettikauppaan.

ohje 2 annosta

1 dl cashew pähkinöitä
1dl mansikkaa tai muita marjoja 
0,5 jäinen banaani
1-2 rkl vanilja heraproteiinia*
1 rkl soijalesitiiniä
2-3 dl kookos- tai vispikermaa**
5-10 tippaa nestemäistä steviaa

Liota pähkinöitä muutama tunti vedessä. Huuhtele pähkinät ja kaada vesi pois. Blendaa jäiset marjat ja banaani, pähkinät, protsku, makeuttaja ja neste sileäksi blenderissä. Kaada kulhoon ja jäädytä  pakastimessa. Sekoita muutaman kerran jäädytyksen aikana. Mikäli omistat jäätelökoneen, on se nopeampi tapa valmistaa jäätelöä ja säästyy lisäksi sekoittamiselta.
 
Banaana-lakritsa jäätelöohje on tulossa blogiin ihan pian…

Yksi kommentti

  1. Anonyymi kirjoitti:

    Olisi kiva kuulla, miten tämä ruokavalio on hyödyttänyt sinua/perhettä?
    Tekisi varmasti hyvää itsellenikin, gluteenittomalla olen ollut jo pitkään, mutta kaipaisinkin siihen jotain lisää, ehkä juuri tätä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.