Hae
Kutsu vapauteen

Takaisin ketoosiin parissa päivässä

ketoosissa puolen vuoden tauon jälkeen

 

Olen taas ketoosissa puolen vuoden tauon jälkeen. Puoli vuotta sitten lisäsin hiilareita oltuani vuoden ketoosissa. Kirjoitin aiheesta Lisäsin hiilareita oltuani vuoden ketoosissa. Mitä tapahtui- lihoinko ja palasiko päänsärky? postauksen, voit lukea sen klikkaamalla tuota postauksen otsikkoa. En ole viimeisen puolen vuoden aikana ”mällännyt” hiilareilla mitenkään erityisen paljon, mutta en ole laskenut makroja enkä mitään muutakaan. Olen voinut viimeisen puolen ajan ihan hyvin- päänsärky ei palannut takaisin vaikka katkaisin ketoosin ja painokin on pysynyt alhaalla. Mutta se väsymys ja aivosumu! Siihen voi toki olla ja onkin monta muutakin syytä kuin hiilarit, joten en väitä väsymyksen syyksi pelkästään hiilareita. Mutta nyt olen sellaisessa elämäntilanteessa, että mun on oltava tosi skarppi ja sen vuoksi ketoosi alkoi taas vetämään puoleensa.

 

Lue myös: Lisäsin hiilareita oltuani vuoden ketoosissa. Mitä tapahtui- lihoinko ja palasiko päänsärky?

 

 

 

 

ketoosiin vajoaminen tosi helppoa- elektrolyytit käytössä ensimmäistä kertaa

 

 

Ketoosiin ”vajoaminen” (sorry tuo synkkä termi, mutta tykkään silti käyttää sitä) ja siitä irtautuminen on mulle tosi helppoa. Parina päivänä syön normaalia vähemmän hiilareita, jonka jälkeen puolikas paastopäivä yhdistettynä pitkään lenkkiin ja se on siinä. Näin tapahtui tälläkin kerralla. Olin kolme päivää ystäväni luona koirien kanssa. Meillä on niin paljon puhuttavaa, että eihän me muisteta syödä ennen kuin illalla ja lenkit venyy kun me vaan höpötetään:) Yhtäkkiä huomasin, että olen ketoosissa ja asia varmistui kun muistelin mitä olin viime päivinä syönyt. Tunnistan ketoositilan todella helposti parista asiasta: kissankusen tuoksuisesta hengityksestä ja energiatason noususta. En siis mittaa ketoosin syvyyttä millään virtsatesteillä vaan kuulostelen oloani. Tällä kertaa otin mukaan myös elektrolyyttijauheen, mitä en ole aikaisemmin käyttänyt. Siirtymää helpottaa varmasti runsaan liikkumisen lisäksi myös terveellinen ruokavalion silloinkin kun en ole ketoosissa.

 

 

Ketopizzaa! Parhaan ohjeen löydät täältä

 

 

ketoosissa omaa oloa kuulostellen

 

 

Olen siis ketoosissa nyt ja olo on hyvä. Olen nukkunutkin yllättävän hyvin. Otan illalla tryptofaanin, joka helpottaa uneen pääsemistä ja siinä pysymistä. Takana on pitkä aamulenkki pelkän rasvakahvin voimalla, pää on kirkas (no siis niin kirkas kun mun pää nyt voi olla 😎 ) ja pian lähden koirien kanssa jälkitreeneihin. En tiedä aionko pitää kerran viikossa hiilaripäivän ja että otanko hiilarilisän ennen kovempaa treeniä vai en. Aion siis jatkaa valitsemallani tiellä jatkossakin eli omaa oloani kuulostellen. Kuulun siis sen ”koulukunnan ketoilijoihin”, jotka eivät noudata tätä elämäntapaa välttämättä tietyllä kaavalla lopun elämää, vaan jonka mielestä muutos kuuluu elämään. Ja sen mukaan mennään päivästä toiseen- keho kyllä tietää mitä se tarvitsee<3 Energistä päivää sulle ja hyvää vointia olit sitten ketoosissa tai et<3

 

 

Seuraa instassa: satusjoholm ja 2blackgsd

 

 

suosituimmat postaukset

 

 

 

viimeisimmät postaukset

 

 

TILAA SYYSKUUSSA 2020 ILMESTYVÄ VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET KIRJA ENNAKKOON  TÄÄLTÄ.

 

 

SUOSITUIMMAT POSTAUKSET

 

 

 

 

KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

 

 

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

 

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *