VHH mansikka-tuorejuusto-hyytelökakku- koemaistajana valokuvaaja Pasi Hakala
*Postaus sisältää mainoslinkkejä.
Keskikesän juhla, yötön yö, niittykukkia tyynyn alla ja peilityyli järven pinta. Sauna ja koivusta tehdyn vihdat. Linnun laulu ja auringonpaiste. Tekisin mieli vielä kirjoittaa että viina, sauna ja krapula, mutta en nyt kehtaa ettei idylli suomen keskikesän juhlasta romutu. Entäs voiko juhannusta viettää ilman mansikkakakkua? Minä en voi enkä halua siitä huolimatta että noudatan ketogeenista ruokavaliota. Leivoin juhannusta varten kaksi mansikkahyytelökakkua- toisen isomman ja toisen pienemmän. Ja vähähiilarisena tietenkin, kuinkas muuten. Postaan myös toisen kakun ohjeen heti perään eli myös ennen juhannusta. Itse asiassa kakkujen leipomisen ajankohta oli suunniteltu tarkasti, nimittäin juhannuksen lisäksi oli toinenkin syy. Syyn nimi oli minun suosikkivalokuvaajani Pasi Hakala Studio Varjosta. Lue lisää Pasista ja meidän kahden ensikohtaamisesta täältä.
Pasi, joka on muuten myös kokki, tuli meille kotiin koemaistamaan kakkuja ja samalla hän opetti minulle taas kerran valokuvauksen saloja. Hän myönsi tunteensa ennakkoluuloja vähähiilarisia kakkuja kohtaan, koska pelkäsi niiden maistuvan keinomakeutusaineelta. Hän oli jo etukäteen tuskaillut, miten ilmaisee minulle kohteliaasti asiasta. Hän oli kuitenkin positiivisesti yllättynyt molempien kakkujen hyvästä mausta ja siitä, ettei koivusokeri maistunut kakuista ”läpi”. No eihän se maistu, jos sen blendaa, mutta jätäpä blendaamatta niin maistuu varmasti. Toki se ei tuolloinkaan maistu keinomakeutusaineelta vaan narskuu oudosti hampaissa- ja inhoan sitä yli kaiken!
Jatkossa laajennamme yhteistyötä Pasin parhaimmilla arkiruokaresepteillä ja aiomme toteuttaa jossakin vaiheessa ”kuvaaja kuntoon”- projektin, jossa on tarkoituksena Pasin elämäntapamuutos. Mielestäni se on vähintäänkin kohtuullista että Pasikin joutuu välillä menemään epämukavuusalueelle, koska minä olen jatkuvasti siellä kuvaamisen suhteen. Totta puhuen, tarkoituksena on toteuttaa ”Pasin näköinen” elämänmuutos, jotta siitä oikeasti tuli myös pysyvä. Rehellisesti sanottuna olen jo kirjoittanut valmiiksi yhden postauksen tästä projektista eli katsotaan tuleeko siitä itsensä toteuttava profetia- ei kerrota tätä kuitenkaan Pasille sillä en halua hänen tietävän asiasta mitään. Sen voin teille luvata, että postaussarjasta tulee niin mielenkiintoinen, että sitä kannattaa odottaa. Mennään nyt kuitenkin välillä taas kakkujuttuihin…
Kakun valmistamisesta ja mitä tarvitset valmistamista varten?
Voit tehdä kakun vähähiilarisena tai runsashiilarisempana. Kuvan kakut ovat vähähiilarisia, mutta pohjat on tehty ajanpuutten vuoksi gluteenittomana versiona eli ne sisältävät hiilaria. Kiilteessä on käytetty ulkonäön vuoksi keinotekoista väriainetta, mutta sen käyttö ei tietenkään ole missään nimessä pakollista. Itsekään en sitä käyttäisi ellei kakkuja kuvattaisi. Valmistamisa varten tarvitset irtopohjavuoan (leveys 20 cm) ja sähkövatkaimen kerman vaahdottamista varten.
Vähähiilihydraattinen: käytä makeutuksessa karppisokeria ja valitse vähähiilarinen pohjavaihtoehto. Mikäli olet tosi tarkka hiilareiden kanssa, niin käytä koristelussa vähemmän mansikoita. Esimerkiksi täytteen alareunassa olevat mansikat voi jättää kokonaan pois. Muista blendata vhh sokerit blenderissa ennen käyttöä etteivät ne narsku ärsyttävästi hampaissa. Mikäli et halua tehdä vhh kakkua, niin voit käyttää täysraakaruoko- tai kookossokeria vhh sokereiden sijasta. Viljaton: kakku on viljaton mikäli valitset vhh pohjan etkä käytä kaurakermaa. Maidoton: valitse maitotuotteista maidottomat maidottomat vaihtoehdot ja rasvaksi valitaan kookosöljy tai ghee. Korvaa mascarpone maidottomalla tuorejuustolla. Gluteeniton: kakku on gluteeniton joka tapauksessa eli voit käyttää kumpaa pohjan ohjetta haluat. Tilaa ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita edullisesti FitnessFirstin nettikaupasta. Koodilla kutsuvapauteen saat -10%:n alen normaalihintaisista tuotteista. Nettikauppaan pääset täältä. |
HUOM! Päivitän vielä ennen juhannusta instaani lisää syvien selkä- ja vatsalihasten jumppavideoita. Löydät instani nimellä satusjoholm. Tulossa blogiin vielä ennen juhannusta: toinen vhh mansikkakakku
OHJEESSA ESIINTYVISTÄ TUOTTEISTA
Ohjeessa esiintyviä tuotteita voi tilata edullisesti *täältä. Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta FitnessFirstin tuotteista.
KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Hei!
Kiitos herkullisesta ohjeesta! Minulla on steviaa, laitanko sitä ohjeen mukaisen määrän?
Pauliina
Ole hyvä:) Itse en käytä steviaa sen pistävän maun takia. Sen vuoksi en anna myöskään ohjeita sen käytöstä ettei mene leivonnaiset pilalle:)
Hei, Onnistuisko korvata pohjan pähkinät jollain muulla ? Allergiaa: pähkinä/manteli
Uuuuups, ainut mitä tulee mieleen niin jos kokeilisit korvata siemenillä. Murskaisit vaikka
auringonkukan siemeniä pieneksi muruksi? Makuun kyllä tietty vaikutta…
Ihania ohjeita tulee vesi kielelle aion kokeilla siemenleipää ja juustokakkuja
Kiitos paljon❤️😃