Hae
Kutsu vapauteen

Blogissa käytettäviä tuotteita


Lähes kaikkia tuotteita löydät edullisesti Fitnessfirstin nettikaupasta eli täältä. Löydät tuotteet kirjoittamalla hakukenttään tuotteen nimen. Muistathan, että koodilla ”kutsuvapauteen” saat kaikista normaalihintaisista tuotteista -10 prosentin alennuksen.


Auringonkukansiementen syönti näyttäisi tutkimusten mukaan alentavan kolesterolia. Auringonkukansiemenissä on runsaasti E- ja B-vitamiineja, kuten tiamiinia, B6-vitamiinia ja folaattia. Lisäksi ne sisältävät mangaania, kuparia, magnesiumia ja seleeniä. Ne ovat varmaan yleisin siemen esimerkiksi työpaikkojen lounasruokaloissa ja niitä on varmaan jokainen suomalainen joskus maistanut.

BCA-A:n haaraketjuiset aminohapot eli leusiini, isoleusiini sekä valiini ovat ihmiselle välttämättömiä aminohappoja, jotka muodostavat 35% lihasproteiinien aminohapoista. BCAA stimuloi proteiinisynteesiä sekä solujen valmiutta synteesiin. Haaraketjuiset aminohapot myös vähentävät proteiinien pilkkoutumistehoa, mikä johtaa lihasmassan säilymiseen tai kasvamiseen. Haaraketjuiset aminohapot parantavat urheilusuoritusta vähentämällä tryptofaanin pääsyä aivoihin, mikä auttaa treenaamaan pidempään ja kovemmalla teholla. Puhtaassa muodossa oleva BCAA ei vaadi ruoansulatusta ja se imeytyy nopeasti verenkiertoon. Etenkin urheilijoiden ja lihaskasvua toivovien kannattaa lisätä BCAA:ta ruokavalioonsa. BCAA soveltuu niin lihasten kasvattamiseen kuin laihduttajille, jotka eivät halua kadottaa lihasmassaa. BCAA:ta voi sekoittaa veteen tai urheilujuomaan niin ennen treeniä, urheilun aikana kuin sen jälkeenkin nautittavaksi. 

Chian siemenet ovat loistava omega 3-rasvahappojen ja kuidun (38 g/100 g) lähde ja niiden syönti näyttäisi  alentavan sydäntaudin riskitekijöitä diabeetikoilla. Ne sisältävät runsaasti lysiiniä, jota pähkinöissä ja siemenissä yleensä on melko vähän. Lisäksi chian siemenissä on huomattavan paljon kalsiumia, mangaania ja fosforia. Chia-siemenillä syömällä plasman alfalinoleenihapon ja ehkä myös EPA:n määrä saattaa kohota. Kun chiansiemeniä liottaa, niistä tulee maukasta chiahyytelöä, joka on tosi hyvää esim. vaniljakastikkeen ja marjojen kanssa.


Erytritoli eli karppisokeri ei sisällä lainkaan hiilihydraattia. Se on täysin luontainen sokerialkoholi ja makeutusaine, jota esiintyy luonnossa mm. viinirypäleissä, meloneissa ja sienissä sekä käyneissä elintarvikkeissa kuten esimerkiksi viinissä, eräissä juustoissa tai soijakastikkeessa. Erytritol on täysin kaloriton makeuttaja, joka ei aiheuta verensokerin heilahteluja tai reikiä hampaisiin. Erytritol imeytyy ohutsuolessa ja poistuu virtsan mukana, minkä ansiosta se ei aiheuta vatsavaivoja samalla tavalla kuin paksusuolessa imeytyvät sokerialkoholit kuten ksylitoli.  Erytritol on n. 60-70% sokerin makeudesta, ja kiteisen rakenteensa ansiosta se on oiva sokerin korvike. Erytritol soveltuu erittäin hyvin leivontaan, yleiseen makeuttamiseen ja makeisten valmistamiseen. Hiivalla kohotettavat leivonnaiset vaativat hieman normaalia pidemmän nostatusajan. 

Hampunsiemen on loistava proteiinin lähde ja se sisältää kaikki 8 kehollemme välttämätöntä aminohappoa sekä 12 muuta aminohappoa. Rasvahappokoostumus on hyvä ja omega-3 ja omega-6-rasvahapot ovat keskenään hyvässä suhteessa. Vitamiineista hampunsiemenet sisältävät erityisen runsaasti E-vitamiinia, B-vitamiineja ja C-vitamiineja. Hampunsiemenet sisältävät runsaasti alpha-, beeta- ja gamma-globuliineja, jotka tukevat immunijärjestelmämme toimintaa. Saatavilla on kokonaisia ja kuorittuja hampunsiemeniä sekä kylmäpuristettua hampunsiemenöljyä.

Heraproteeiini-isolaatti on valmistettu patentoidulla ionivaihtomenetelmällä, jonka ansiosta se sisältää erittäin paljon haaraketjuisia ja välttämättömiä aminohappoja sekä sen hellävaraisen valmistusmenetelmän ansiosta erinomaisen fraktiorakenteen. FitnessFirstin heraproteiini-isolaatti yksi markkinoiden parhaimmista heraproteiini-isolaateista, joka sopii vaativammallekin käyttäjälle ja täysin laktoositon heraproteiini. Se on vatsaystävällinen sen laktoosittomuuden sekä kaseiinittomuuden vuoksi. Se sisältää 91-95% proteiinia ja vain 1% rasvaa. Instantoitu ionivaihdettu heraproteiini-isolaatti sisältää vain pienen määrän laadukasta auringonkukkalesitiiniä. Heraproteiinin sisältämät immunoglubiliinit tukevat kehon immuniteettiä. 


Kaakaovoi on kaakaopapujen siemenistä uutettua rasvaa ilman lisäaineita ja se valmistetaan käyttämällä kylmäpuristusmenetelmää, mikä säilyttää raakakaakaon luonnolliset ravintoaineet parhaiten. Kaakaovoi sisältää runsaasti rasvaliukoisia E- ja K-vitamiineja. Kaakaovoi on hyvä lisä smootheihin, leivonnaisiin sekä jälkiruokiin. Voit myös valmistaa siitä valkoista suklaata.

Kookosjauho on luontaisesti gluteeniton, erittäin proteiinipitoinen, runsaskuituinen (38g/100 g) ja vähähiilihydraattinen, joka sopii hyvin vähähiilihydraattiseen ruokavalioon.  Se valmistetaan luonnonmukaisesti tuotetusta tuoreesta kookospähkinän lihasta eli mallosta. Lisätäksesi leivonnaistesi kuitupitoisuutta kookosjauholla voi korvata noin 10-25 prosenttia käytettävästä jauhomäärästä. Kookosjauho on luonnostaan hieman makean makuista, täten reseptien sokerimäärää voi halutessaan laskea. Kookosjauhoa voi lisätä myös pirtelöihin, juomiin, puuroihin ja mysliin tai käyttää vaikkapa jäätelön ainesosaksi.

Kookosmanna on samettisen pehmeää ja kermaista. Foodinin kookosmanna jauhetaan kookoksen lihasta hellävaraisesti kivimyllyssä. Kookosmanna sisältää runsaasti kuituja, keskipitkiä rasvahappoja ja lauriinihappoa, jota löytyy  esimerkisksi äidinmaidosta. Kookosmannaa ei ole kuumennettu missään valmistuksen vaiheessa, joten sen kaikki ravintoaineet ovat tallella. Voit käyttää kookosmannaa esimerkiksi osana leivonnassa, vanukkaissa, smoothieissa, jäätelössä tai lusikoida sellaisenaan.


Kookossokeri on kuivattua kookoksenkukintonektariaa. Se sisältää runsaasti mineraaleja ja muita ravintoaineita, jotka on valkaistusta sokerista poistettu. Kookospalmusokerilla on myös alhainen glykeeminen indeksi eli se ei nosta verensokeria radikaalisti. Kookossokeria on kehuttu maailman ekologisimmaksi makeuttajaksi. FitnessFirstin kookossokeri on eettisesti ja kesätävänkehityksen mukaisesti tuotettu. Se on valmistettu hellävaraisesti kasaan keittäen, jonka vuoksi se ei ole niin karamellisoitunutta, kuin kookossokeri yleensä on. Se on maultaan hieman hillitympi, mutta kuitenkin makea. Voit käyttää kookossokeria missä tahansa ruoanlaitossa ja leivonnassa, kun haluat luonnonmukaisempaa ja ravinteikasta makeutusta.

Kookosöljy  on monikäyttöinen rasva, joka on erinomainen vaihtoehto maitoallergikoille. Se soveltuu hyvin ruoanlaittoon ja leivontaan sekä on herkullista sellaisenaan nautittuna. Kookosöljy nesteytyy n. 25 asteessa ja siksi se muuttuu juoksevaksi lämpimässä ja jähmettyy kylmässä. Kookosöljy on valmistettu käyttämällä ainoastaan tuoretta kookospähkinän lihaa. Fitnessfirstin kookosöljy on puhdas luonnontuote: sitä ei ole puhdistettu väristä, hajustettu, kovetettu (hydrogenoitu) eikä valkaistu eikä sen valmistuksessa ole käytetty kemikaaleja tai korkeaa lämpötilaa. Siksi sen väri, maku ja tuoksu voivat vaihdella.

Kuitusiirappi eli isomalto-oligosakkaridi on kasvikuitu, jota valmistetaan tapioka- ja maissitärkkelyksestä. Se sisältää runsaasti kuitua ja vain vähän sokeria. Sitä voi käyttää leivonnassa, kakuissa tai itse tehtyihin patukoihin vähentämään hiilihydraatti- ja sokeripitoisuutta ja tuomaan lisää kuitua leivontaan. Hiilareita se sisältää ainoastaan 5g/100g ja kuituja peräti 85g/100g.


 Kurpitsansiemenet hellivät miesten eturauhasta, saattavat helpottaa naisten vaihdevuosioireita ja parantaa unen laatua korkean arginiini pitoisuutensa takia. Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että kurpitsansiemeniä iltaisin hiilihydraatin rinnalla nauttineiden unenlaatu parani huomattavasti. Ne sisältävät paljon magnesiumia, e-vitamiinia, rautaa, sinkkiä ja k-vitamiinia. 

Kurpitsansiemenjauho on styrian-lajikkeen luomutuotetuista kurpitsansiemenistä jauhettu vähärasvainen ja runsaasti proteiinia sisältävä jauho. Se on erittäin ravinteikas ja monikäyttöinen lisä ruokavalioon. Kurpitsansiemenet sisältävät runsaasti muun muassa K-vitamiinia, rautaa, kaliumia, magnesiumia ja sinkkiä, minkä vuoksi se onkin suosittu etenkin miesten keskuudessa. Käytä kurpisansiemenjauhoa kasviperäisenä proteiininlähteenä tuomaan lisää ravinteikkuutta aterioihisi. Voit korvata sillä osan leivontajauhoista, tuoda lisärakennetta smoothieisiin ja munakkaisiin sekä käyttää sitä keittojen suurustamiseen.


Lucuma-hedelmä on pitkään tunnettu “Inkojen kultana” ympäri maailman ja sillä onkin pitkä käyttöhistoria erityisesti Etelä-Amerikassa. Lucuman hedelmät muistuttavat avocadoa, mutta sen hedelmäliha on kurpitsan tavoin keltaoranssia. Lucuma on täynnä hyviä hiilihydraatteja ja se sopii hyvin luonnolliseksi makeuttajaksi. Lucuman maku on monivivahteinen, hieman kirpeä ja makeahko. Voit lisätä sitä lähes mihin tahansa raakaan tai kypsennettyyn ruokaan tuomaan herkullista makua, kermaista koostumusta ja lisää ravinteita. Lisää lucumaa smoothieen tai raakasuklaaseen, käytä jauhona erilaisissa leivonnaisissa tai mausta sillä kotitekoinen jäätelö.


L-glutamiini on ei-välttämätön aminohappo ja lähes kaikki palautumisjuomat sisältävät sitä. Se nopeuttaa kehon palautumista fyysisestä rasituksesta ja on loistava suoliston kuntouttaja. Se on yksi tärkeimmistä suoliston sidekudoksen rakenneosista ja sen uskotaan jopa parantavan suolen liiallista läpäisevy
yttä. Glutamiinin avulla voit siis saada suolistoasi puolustavat mekanismit kuntoon- toki pari muutakin juttua varmaan kannattaa tehdä:) Fyysinen harjoittelu ja siitä seuraava lihasstressi kuluttavat kehon glutamiinivarastoja, joten glutamiinilisä täydentää varastoja nopeuttaen palautumista.  Keho tarvitsee aminohappoja – mukaanlukien glutamiinia korjaamaan harjoittelusta syntyneitä lihasvaurioita. 


Maca on kehon energiatasoa kohottava ja suoristuskykyä parantava adaptogeeninen kasvi, joka vahvistaa ja antaa energiaa.
Se on juures, joka kasvaa Perussa ja on korkeimmalla kasvava tunnettu ravintokasvi. Siinä on hieman mallasmainen maku, joka sekoittuu hyvin useimpien makujen kanssa – etenkin kaakaon kanssa. Maca sisältää runsaasti aminohappoja, kalsiumia, rautaa ja vitamiineista mm. B1-, B2-, B12- ja C-vitamiineja. Macaa on käytetty kautta aikojen hormonaalisten häiriöiden hoitoon, sillä se on hyvä hormonaalisen tasapainon säätelijä koska se vaikuttaa hypotalamuksen ja aivolisäkkeen viestintää parantavasti. Macaa on käytetty tuhansia vuosia muun muassa kuukautiskierron häiriöitä korjaamaan. Macan on todettu myös lisäävän seksuaaliviettiä. Maca on adaptogeeni, joten sitä kannattaa käyttää esimerkiksi 3 viikon jaksossa ja pitää sen jälkeen viikon tauko.

Makealupiini kuuluu hernekasvien sukuun ja se jalostettu syömäkelvottomista luonnonvaraisista lupiinilajikkeista. Makealupiini on täydellinen proteiininlähde sisältäen kaikki välttämättömät aminohapot ja täynnä ravintokuituja, tyydyttymättömiä rasvahappoja, E-vitamiinia, kaliumia, kalsiumia, rautaa ja karoteenia. Se on luontaisesti gluteeniton ja kolesteroliton tuote ja kuulemma sulaa paremmin kuin monet pavut. Maapähkinäallergikot saattavat saada lupiinista allergisen reaktion. Makealupiinijauhoa suositellaan erityisesti kasvissyöjille, vegaaneille, raakaravinnon syöjille ja urheilijoille, sekä kenelle tahansa, joka haluaa rikastaa ja monipuolistaa ruokavaliotansa. Tuote on mukavan mieto maultaan ja maukas lisä kastikkeissa, keitoissa, kasvispihveissä, leivissä ja makeissa leivonnaisissa. Lupiinijauholla voidaan korvata kananmuna leivonnassa, sillä se sitoo taikinan hyvin. Se lisää myös säilyvyyttä leivissä ja sämpylöissä. Jauhoon käytetyt kuoritut lupiininsiemenet tulevat ranskalaisilta luomuviljelmiltä. Makealupiini on kasvina tehokas typensitoja ja parantaa maaperää.

Mantelijauho on miedonmakuisesta, herkullisesta mantelista jauhettua jauhoa, joka soveltuu monipuolisesti vähähiilihydraattiseen leivontaan ja ruoanlaittoon. Manteli on pähkinää muistuttava siemen, joka käy joskus myös niille, joille pähkinät eivät sovi. Mantelit ovat erittäin E-vitamiinirikkaita, minkä lisäksi niissä on runsaasti proteiinia ja vain vähän hiilihydraatteja. Mantelijauhoista pystyt leipomaan sekä raakoja että kypsennettyjä vähähiilihydraattisia ja ravinteikkaita leivonnaisia ja leipiä. Mantelijauhot soveltuvat myös gluteenittomaan sekä raakaruokavalioon. Mehiläisen siitepölystä syntyy uusi elämä ja se onkin ravinteikas sisältäen 22 eri aminohappoa, joista kahdeksan on ihmiselle välttämätöntä, sekä 27 eri vitamiinia, 28 mineraalia, 11 entsyymiä ja 24 rasvahappoa. Se sisältää runsaasti rautaa, magnesiumia ja C-vitamiinia sekä B1-, B2- ja B3-vitamiina. Mehiläisen siitepöly onkin monipuolista ja hyvin imeytyvää luonnon superruokaa. Foodinin mehiläisen siitepöly on laadukasta  Espanjaista siitepölyä. Voit käyttää mehiläisen siitepölyä sellaisenaan haluamasi aterian joukossa tai koristelella sillä leivokset ja jälkiruoat. Itse lisäilen siitepölyä myös smoothieni sekaan ja ripottelen aamupuuron päälle.


MCT-öljy on peräisin kookoksesta ja se on valmistettu ilman kemiallisia aineita. Se koostuu keskipitkistä rasvahapoista ja se toimii hieman eri lailla kuin muut perinteiset öljyt tai rasvat  imeytyen välittömästi ja palaen maksassa vapauttaen energiaa elimistön käyttöön. MCT-öljy on erinomainen energialähde aivoille sekä hyvä yleinen energialisä esimerkiksi ennen liikuntasuoritusta. MCT-öljy toimii termogeenina eli se lämmittää elimistöä sisältäpäin lisätäkseen rasvanpolttoa ja energiankulutusta.


MSM on orgaaninen rikkiyhdiste, jota esiintyy luontaisesti myös ihmiskehon jokaisessa solussa ja se onkin välttämätön osa kehon monissa eri yhdisteissä ja toiminnoissa. Rikki huolehtii solukalvojen joustavuudesta ja läpäisykyvystä, näin edistäen ravinteiden sekä kuona-aineiden vapaampaa kulkua. Rikki myös tuottaa keholle raaka-ainetta sen luodessa uusia soluja, korjatessa ja uusiessa vahingoittuneita kudoksia ja elimiä. 

MSM on monipuolinen tuote, jonka yleisin käyttöaihe on luultavasti lihasten ja nivelten hyvinvointi. Sitä käytetään kuitenkin myös vuotavan suolen hoitoon eli sillä on positiivisia vaikutuksia suoliston kuntoon. Sen sanotaan edesauttavan ravintoaineiden imeytymistä lisäämällä solunseinämän läpäisevyyttä: keholle haitalliset aineet kuten raskasmetallit kulkeutuvat solusta helpommin pois ja vuorostaan ravintoaineet, joita tarvitaan terveyden ylläpitoon, pääsevät solun sisälle helpommin vaikuttamaan.


Männyn siitepöly on todellinen ravinnepommi, sillä se sisältää yli 20 aminohappoa ja kaikki 8 välttämätöntä aminohappoa ja sen painosta noin 30% on proteiinia. Se sisältää myös Alfa-linoleenihappoa(ALA), androtestosteronia, antioksidantteja, DHEA, kuituja, flavonoideja, ligniiniä, eläviä coentsyymejä, MSM:ää, monosakkarideja, nukleiinihappo, oleiinihappoa, polysakkarideja ja tyydyttymättömiä rasvahappoja. A-, B1-, B2-, B3-, B6-, D-, ja E-vitamiinia sekä Beta-karoteenia, ja foolihappoa. Kalsiumia, kuparia, rautaa, mangaania, magnesiumia, fosforia, kaliuamia, seleeniä, piitä, natriumia ja sinkkiä.  Sitä on käytetty vuosisatojen ajan perinteisissä lääketieteissä esimerkiksi Kiinassa ja Koreassa sen  voimaannuttavan ja vitalisoivan vaikutuksen vuoksi. Männyn siitepölyn käytöstä hyötyvät erityisesti urheilijat ja stressaantuneet. 

Nutri-Nick nestemäinen stevia on täysin luontainen, kaloriton makeutusaine.
Nestemäinen stevia on erittäin helppo annostella, se sekoittuu erittäin hyvin nesteeseen ja lisäksi, että se makeuttaa se antaa myös makua. Sopii erinomaisesti esimerkiksi kahviin, teehen, pirtelöön, palautusjuomiin, suklaaseen tai mihin tahansa. 


Parapähkinätahna on jauhettua pähkinätahnaa. FitnessFirst valmistaa itse omat pähkinä- ja siementahnat hellävaraisesti kivimyllyssä jauhamalla kermaisen pehmeäksi, ravinteet säilyttäen. Hellävarainen ja huolellinen käsittely takaa ravinteiden maksimaalisen imeytyvyyden. Parapähkinät ovat erinomaisia seleenin lähteitä, se sisältää myös runsaasti proteiinia ja hyviä rasvoja fosforin, kuparin, jodin ja magnesiumin lisäksi. Voit käyttää parapähkinätahnaa sellaisenaan salaatinkastikkeissa, dippinä kasviksille tai nauti suoraan purkista reilu ruokalusikallinen ja saat päivän seleeniannoksen.


Pellavansiemen sisältää erittäin paljon kuitua ja näin ollen ehkäisee ummetusta. Rasvahappokoostumus on vieläkin parempi kuin chian siemenissä ja se onkin paras omega-3 -rasvahapon lähde. Pellavansiemen sisältää muun muassa kaliumia, magnesiumia, kalsiumia ja seleeniä sekä B-, E- ja K-vitamiineja. 


Punajuurimehujauhe valmistetaan tuoreesta punajuuresta, joka on erittäin ravinteikas sokerijuurikkaan sukulaiskasvi. Punajuuri sisältää runsaasti ravinteita, esimerkiksi punasolujen uusiutumiseen vaikuttavaa folaattia, jonka saanti on yleensä suomalaisilla vähäistä. Yhteen kiloon Foodinin punajuurimehujauhetta tarvitaan 25 kiloa tuoretta punajuurta, eli se on markkinoiden konsentroidumpia punajuurimehujauheita. Punajuuri on erityisen suositeltavaa kestävyysurheilijoille, koska sen on todettu parantavan kestävyyttä urheilusuoritusten aikana. Tästä syystä esimerkiksi monet pyöräilijät nauttivat säännöllisesti punajuurimehua.

Psyllium on jänönratamon kuivattua siemenkuorta. Se hellii vatsaa ja sisältää runsaasti liukoista ravintokuitua, joka edesauttaa suoliston mikrobiston tasapainoa. Kuitu ja muut imeytymättömät hiilihydraatit ovat erityisesti sellaisten bakteerien herkkuruokaa, jotka edistävät terveyttämme. Kuidut lisäävät myös kylläisyyden tunnetta ja toimivat suoliston putsareina monellakin eri tapaa: ne imevät suolistossa itseensä vettä, kuona-aineita ja haitallisia bakteereita, jotka poistuvat kehosta ulosteen mukana. Kuidut nopeuttavat ruokamassan kulkeutumista auttaen näin ummetukseen.  Aina kun nautitaan kuituja, täytyy muista juoda vettä paljon ettei ummetus pahene- ei siis viiniä:)

Raakakaakaon sanotaan  sisältävän yli 1200 aktiivista ainesosaa ja 10% kaakaon painosta on antioksidantteja. Tämä vie kaakaon täysin eri tasolle antioksidanttien lähteenä verrattuna käytännössä mihin tahansa muuhun ruoka-aineeseen. Tiesitkö että Suomen oma&nbsp
;superfood mustikka sisältää vain kymmeneksen kaakaon antioksidanttimäärästä? Raakakaakao sisältää kaikista maailman ruoka-aineista suurimpia pitoisuuksia magnesiumia sekä korkeita pitoisuuksia rautaa, kromia, sinkkiä, rikkiä ja kuparia. Kaakao on myös hyvä kuitujen lähde ja kuumentamattomassa muodossa se sisältää myös paljon E- ja C-vitamiineja sekä suuren määrän aivojemme mielihyvää tuottaviin välittäjäaineisiin vaikuttavia ainesosia ja niiden rakennusaineita.

Raakasuklaamassa on palmu- tai kookossokeroitua raakakaakaomassaa. Käytin tässä ohjeessa Fitnessfirstin 70 %:sta raakasuklaamassaa, joka sisältää hiilareita 47g/100g. Jos haluat vähentää hiilarien määrää, niin ainakin Foodinilta löytyy 85 %:nen vastaava tuote, jossa hiilareita on ainoastaan 15 g/100g. Raakakaakaomassojen kaakaopitoisuus vaihtelee paljonkin ja yleissääntönä voi sanoa, että mitä enemmän kaakaota, sitä vähemmän hiilareita.

Reishi eli lakkakääpä on tunnettu lääkinnällinen sieni, jota ollaan käytetty kiinalaisessa lääketieteessä jo Se vahvistaa yleiskuntoa ja sen uskotaan parantavan luonnollisesti keskittymiskykyä ja auttamaan kehoa poistamaan epäpuhtauksia sekä kuona-aineita. Adaptogeenina se auttaa sopeutumaan jännitystiloihin, joten siitä voi saada apua stressaaviin elämäntilanteisiin ja aikakausiin. Reishiä on perinteisesti käytetty krooniseen väsymykseen, stressin lievittämiseen ja unen saantia helpottamaan. Se sisältää runsaasti  B2-, B3-, B5-vitamiineja sekä fosforia, kuparia ja kaliumia.
Reishi on adaptogeeni, joten sitä kannattaa käyttää esimerkiksi 3 viikon jaksossa ja pitää sen jälkeen viikon tauko.

Riisiproteiini (Foodin) valmistetetaan idätetystä riisistä, joka vaikuttaa positiivisesti sen ravinteikkuuteen nostaen ravinteiden pitoisuuksia jopa satoja prosentteja. Luonnollisen biofermennoinnin ja hienojakoisen jauhannan avulla lopputulokseksi jää enemmän proteiinia, sen proteiinipitoisuuden ollessa jopa 90%. Proteiinin lisäksi se sisältää luonnollisesti myös superfoodina tunnettua tocoa eli riisinlesettä.  Riisiproteiini on tutkitusti erittäin puhdas ja se on valmistettu tarkoin valitusta laadukkaasta luomuriisistä. 


Seesaminsiemenissä on enemmän kalsiumia kuin maitotuotteissa ja juustossa sekä runsaasti magnesiumia, kaliumia, fosforia ja seleeniä. 

Soijalesitiinijauhe tuo kermaista rakennetta ja antaa tasaisen lopputuloksen. Itse asiassa ystäväni Pennasen Sepi sanoi, että sitä kannattaa lisätä sekä raakasuklaaseen että jäätelöön ja olenkin totellut Sepiä ja ollut tyytyväinen lopputulokseen. Soijalesitiini sisältää monia terveydelle välttämättömiä rasvahappoja ja esimerkiksi fosfokoliinia, joka on solukalvojen olennainen rakennusaine. Sen sanotaan parantavan solujen välistä kommunikointia ja jopa parantavan muistia. Soijalesitiini sisältää myös inositolia, joka hajoittaa kolesterolia.

Toco on riisinlesejauhetta, jota käytetään smoothiessa, raakajäätelöissä ja raakasuklaassa. Se tuo edellämainittuihin kermaista rakennetta (kuulemma tekee suklaasta maitosuklaisemman) ja sisältää paljon muun muassa E-vitamiinia ja B3-vitamiinia ja kaikki muitakin B-vitskuja paitsi B12:sta.

Täysraakaruokosokeri eli intiaanisokeri on puhdistamatonta sokeria ja näin ollen terveellisempää kuin valkoinen sokeri, koska sisältää vitamiineja ja hivenaineita.


Blogin ruokaohjeita löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *