Hae
Kutsu vapauteen

Henkilökohtainen voima ja 3. chakran tasapainottaminen

kolmas chakra ja henkilökohtainen voima

Olen viime aikoina työstänyt kolmanteen chakraan liittyviä asioita tosi paljon. Chakra hallitsee sitä aluetta, johon liittyy itsensä hallitseminen, fyysinen energia, henkilökohtainen tahto, omanarvontunto ja oma voima. Mieleeni on lähtemättömästi painunut kertomus intiaaneista, jotka kuulemma upottivat väsyneen ja oman voimansa kadottaneen ihmisen veden alle ja päästivät hänet pois vedestä vasta kun oma voima oli löytänyt. Heidän ajattelutapansa mukaan oman voiman kadottaminen on pahempi asia kuin kuolema. Mikäli oma voima katoaa, ihminen on vertauskuvallisesti ilmaistuna elävä kuollut.

rakas martta mummo

Paras esimerkki omassa elämässäni vahvasta omasta voimasta on edesmennyt  rakas Martta mummoni. Hänen kolmas chakransa oli hyvin vahva ja vanhainkodissa ollessaan se näkyi hyvin selvästi siinä, että hän asetti voimakkaat rajat itsensä ympärille. Hänellä todettiin aivokasvain, jonka lääkärit olisivat halunneet leikata. Häntä oltiin jo viemässä leikkausaliin, kun hän ilmoitti lääkäreille, että ”hänen päätään ei revitä”! Myöskään gynegologille häntä ei saatu pakotettua, koska hän oli sitä mieltä, että ”hänen alapäätään ei kukaan ulkopuolinen ronki”:) Kyse ei ollut pelosta vaan siitä, että hän ei halunnut.

Mikä on käsitys itsestäsi

Kolmas chakra sijaitsee solar plexuksessa, rintakehän ja navan puolivälissä. Väri on auringon keltainen, elementti on tuli, perusperiaate on olemassaolon muotoutuminen. Mikä on käsitykseni itsestäni? Uskallanko ottaa riskejä ja luottaa intuitiooni? Millä tasolla on henkilökohtainen riippumattomuuteni? Pystynkö asettamaan itselleni tavoitteita ja sitoutumaan niihin? MInkälainen on itsentuntoni? Pystynkö asettumaan sortajaani vastaan, puolustamaan itseäni ja taistelemaan oikeuksieni puolesta? Uskallanko asettaa rajat itseni ympärille ja sanomaan ei tarvittaessa? Pystynkö hyväksymään itseni sellaisena kuin olen vikoineen päivineen?

epätasapainon aiheuttamat fyysiset oireet

Ruumiinosat, joita kolmas chakra hallitsee ovat alaselkä, vatsaontelo, vatsa, maksa, lisämunuaiset,  perna, sappirakko, vegetatiivinen hermojärjestelmä ja ruoansulatusjärjestelmä. Mikäli kolmas chakra on epätasapainossa, saattaa se heijastuna fyysisinä oireina edellämainittuihin ruumiinosiin/elimiin. Tunnetasolla se voi näkyä liiallisena uhrautuvaisuutena, masennuksena, riippuvuuskäyttäytymisenä, miellyttämisenä ja tukahdutettuna vihana. Fyysisellä tasolla voi esiintyä vatsahaavaa, ruokahaluttomuutta, ylipainoa, sappivaivoja, lisämunuisuupumusta tai vaikkapa selkäkipua. Pelko sulkee kolmannen chakran kirjaimellisesti, jolloin ihminen menettää voimansa. Lisämunuaiset alkavat sylkemään adrenaliinia, sydän hakkaa, vatsa menee sekaisin ja ihminen alkaa pidättämään hengitystä. 

järkytys voi suistaa kolmennen chakran epätasapainoon

Kolmas chakra voi mennä epätasapainoon kuten kaikki muutkin chakramme. Se voi tapahtua esimerkiksi voimakkaan järkytyksen, shokin, pelon tai vaaran vuoksi. Usein jotain ennalta-arvaamattoman pahaa tapahtuu ja ihminen unohtaa järkytyksen myötä itsensä suojauksen. Tyypillinen tilanne on vaikkapa läheisen kuolema tai vakava sairastuminen, jolloin järkytys on niin suuri että itsensä suojaaminen ei vain tule mieleen vaikka juuri silloin sitä eniten tarvittaisiin. Alla on esitelty muutamia esimerkkejä kolmannen chakran tasapainottamiseen. Voit keksiä niitä lisää itse ja kirjoittaa omia keinoja blogin kommenttikenttään.

Kolmannen chakran tasapainottaminen

 

 
 • osta itsellesi keltaisia kukkia tai paita jos keltainen väri sopii sinulle
 • maalaa itsellesi keltainen voimataulu
 • sivele palleaan seuraavia eteerisiä öljyä (laimenna öljyyn, pari tippaa riittää): laventeli, rosmariini, bergamotti
 • naura niille asioille, jotka ahdistavat sinua ja vievät sinusta voimaa
 • laita kätesi pallean päälle ja hengitä syvään ja rauhallisesti
 • pidä huolta fyysisestä kunnostasi
 • aseta itsellesi tavoitteita ja pidä niistä kiinni
 • katso peiliin päivittäin ja sano itsestäsi jotakin kaunista
 • kunnioita haluasi kilpailla ja hakeudu ihmisten seuraan, jotka ovat menestyneitä siinä asiassa jossa itse haluat menestyä
 • maalaa työhuoneesi seinä kirkkaan keltaisella maalilla
 • käy urheilutapahtumissa
 • harjoittele ei- sanan sanomista vaikkapa peilin edessä
 • tsemppaa itseäsi myönteisillä iskulauseilla esimerkiksi minä osaan, minä menestyn, minä uskallan!
 • tiedosta omat sisäiset pelkosi, katso niitä kasvoista kasvoihin ja ala työstämään
 • pelottavissa tilanteissa laita kätesi pallean päälle ja keskity hengittämään syvään ja rauhalliesti
 • heittäydy korkeimman voiman johdatukseen ja luota siihen, että kun suuntaat tahtosi kohti sydämesi toiveita, niin maailmankaikkeus tulee puolitiehen vastaan ja johtaa sinut voittoon- omalla ajallaan
Joskus kuvatessa käy näin…:)

 

 

3 kommenttia

 1. Tarja Lehikoinen kirjoitti:

  Kiitos kirjoituksestasi! Tuli mieleeni, että tänä päivänä on olemassa paljon narsisteja, jotka pakottavat oman voiman löytämiseen..se voi olla tuskallinen pikatie oman voiman löytämiseen. Toki heitä on aina ollut, mutta nyt vasta on alettu ymmärtämään mitä he opettavat, yhtenä aiheena, "uhreilleen" ja miksi sielut sopivat näitä kohtaamisia, joissa taistelu käydään omasta voimasta. Juuritsakra liittyy tähän aiheeseen myös voimakkaasti.
  <3

 2. Tarja Lehikoinen kirjoitti:

  Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 3. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Niin totta❤️❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.