Hae
Kutsu vapauteen

Raakasuklaa luonnollisesti makeutettuna- tämänhetkinen suosikki ohjeeni:)

En edes muista kuinka kauan olen valmistanut itse raakasuklaata- kauan joka tapauksessa. Ensimmäiset kokeilut olivat rehellisesti aika kamalia, mutta pikku hiljaa harjaannuin hommassa niin, että voin jo rehellisesti sanoa osaavani tämän homman? En jaksa kikkailla suklaan tekemisen kanssa yhtään vaan se pitää valmistua nopeasti ja helposti. Viime aikoina olen tehnyt raakasuklaata oikeastaan aina samalla ohjeella, koska se miellyttää minua eniten ja tämän vuoksi haluan jakaa tämän ohjeen teidän kanssanne. Rakastan tätä ohjetta myös sen luonnollisen makeutuksen vuoksi- mielestäni hunajaa ei voita mikään raakasuklaan makeuttajana.

 

Kaikki tietävät raakasuklaan terveellisyyden ja olen siitä todella paljon blogiin kirjoittanut, joten en kirjoita siitä nyt yhtään enää lisää? Sen sijaan kerron tässä postauksessa siitä, mitä sinulla tarvitsee olla kotonasi, jotta raakasuklaan teko onnistuu jouhevasti. Raaka-aineiden lisäksi tarvitset muotin tai muotteja. Niitä löytyy useimmista leivontaan erikoistuneista liikkeistä ja netistäkin voi niitä tilailla. Muotteja on saatavilla kaiken mallisia: sydämen, neliön, ympyrän ja kuten kuvan suklaassa, suklaalevyn muotoisia. Muotin lisäksi tarvitset haudutuskattilan, jossa voit sulattaa kaakaovoin. Itse laitan usein kattilan päälle syvän posliinilautasen ja sulatan suklaan siinä. En suosittele Sinua kuitenkaan toimimaan noin, koska siinä on lautasen rikkoutumisen riski.

Raakasuklaan idea on se, ettei sitä kuumenneta missään vaiheessa yli 42:n asteen (normi suklaa kuumennetaan jopa 400:ssa asteessa), joten sulata kaakaovoi miedolla lämmöllä esimerkiksi vesihauteessa. Kuumentaminen vähentää ja tuhoaa arvokkaita ravintoaineita ja entsyymejä. Kaloreita raakasuklaassa on ihan normisuklaan verran eli se ei ole sen kevyempää herkkua kuin tavallinen suklaa, tosin paljon terveellisempää.

Ohje:
1,5 dl kaakaovoita
1,75 dl raakakaakaota
2-3 rkl hunajaa
2 rkl lucumaa tai tocoa
1 rkl piparminttu-uutetta
1 rkl pähkinärouhetta
ripaus laadukasta suolaa

Sulata kaakaovoi miedossa vesihauteessa. Kun kaakaovoi on jo melkein sulanut, lisää hunaja ja piparminttu-uute. Sekoita kunnolla. Aluksi tuntuu ettei hunaja ja uute sekoitu kaakaovoin sekaan, mutta kun jaksat sekoittaa, niin sekoittuu ne. Lisää jäähtyneen seoksen sekaan loput aineet ja sekoita. Lusikoi muotteihin ja pakasta vähintään tunti. Säilytä valmis suklaa jääkaapissa.

OHJEESSA ESIINTYVISTÄ TUOTTEISTA

Ohjeessa esiintyviä tuotteita voi tilata edullisesti *täältä.  Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta FitnessFirstin tuotteista.

KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.