Hae
Kutsu vapauteen

Testissä PUHTI vatsavaivojen testipaketti ja terveystarkastuksen (sisältää 31 verikoetta) ARVONTA

*Postaus sisältää mainoslinkkejä
Minulle tehtiin PUHTI:n vatsavaivojen testipaketti, joka on kattava testipaketti erilaisten vatsavaivojen tutkimiseen. Ennen kuin jatkat lukemista eteenpäin, lue aikaisempi postaukseni liikkujan terveystarkastuksesta täältä, jotta saat paremman kokonaiskuvan PUHTI:n tarjoamista terveystesteistä. Tämän postauksen yhteydessä suoritamme myös PUHTI terveystarkastuksen ARVONNAN, joka sisältää 31 verikoetta.

Vatsavaivojen testipaketissa selviää mm. keliakia, laktoosi-intoleranssi, ärtynyt suolisto tai mahdollinen Crohnin tauti. Paketti sisältää myös Gastropanel tutkimuksen eli vatsalaukun terveystestin, jonka kautta saa tietoa vatsan limakalvojen tilasta, happotasapainosta ja siitä, että onko henkilöllä helicobakteeri-infektiota tai atrofista gastriittia. Laktoosi-intoleranssi testataan dna-tutkimuksella, joka kertoo perinnöllisestä taipumuksesta laktaasientsyymin toiminnan alenemiseen. Keliakian esiintyvyys testataan mittaamalla Immunoglobuliini A IgA-luokan immonoglobuliinien määrä ja kudostransglutaminaasi IgA vasta-aineet. Lue keliakian tietopaketista keliakian oireista, testauksesta ja hoitamisesta täältä.


Gastropanel testikokonaisuudessa määritellään seuraavien biomerkkiaineiden pitoisuudet verinäytteessä:

pepsinogeeni I (PGI): vaikuttaa vatsan limakalvon toimintaan (närästys, mahalaukun terveys)

pepsinogeeni II (PGII): vaikuttaa vatsan limakalvon toimintaan (närästys, mahalaukun terveys)


gastriini-17 (G17): vaikuttaa mahalaukun kunto, vatsahappojen eritys (närästys)


helikobakteerivasta-aineet (HPAbG)


Kenelle vatsavaivojen testipaketti?

Vatsavaivojen testipakettia suositellaan henkilöille, joilla on erilaisia vatsavaivoja ja epämukavaa oloa esimerkiksi vilja- ja maitotuotteiden nauttimisen jälkeen. Gastropanel tutkimus on kehitetty erityisesti ylävatsaoireiden testaamiseen. Testi tehdään verikokeella. Testitulokset valmistuvat viikossa ja tulokset tulevat suoraan omille PUHTI-sivuille, josta ne voi tallentaa pdf-tiedostona omalle koneelle tai tulostaa paperille. Raportointi on selkeää (katso alla oleva kuva tuloksista) eli raportissa ei mainita pelkkiä lyhenteitä ja numeroita, vaan tulokset esitetään visuaalisesti helpossa muodossa, joka tekee tulosten tulkinnan helpoksi.  Tuloksista näkee siis selvästi onko tulos viitearvoissa ja pitääkö tarvittaessa olla lääkäriin yhteydessä. 

Lue lisää vatsavaivojen testipaketista täältä.

Omat kokemukseni PUHTI:n testipaketeista
Minulle on tähän mennessä tehty kaksi PUHTI:n testipakettia: liikkujan terveystarkastus ja vatsavaivojen testipaketti. Liikkujan terveystarkastus sisälsi peräti 34 testiä ja siinä selvisi, että minulla on liian alhainen D-vitamiiniarvo. Olenkin tankannut D-vitamiinia nyt päivittäin siitä asti kun sain tulokset. Tuosta liikkujan terveyspaketista olen kirjoittanut aikaisimmin täällä. 

Vatsavaivojen testipaketissa taasen selvisi, että minulla ei ole keliakiaa eikä perinnöllistä taipumusta laktaasientsyymin alenemiseen. Minulla ei ole myöskään atrofista gastriittia eli vatsalaukun limakalvojen surkastumaa. Muutoinkin kaikki on kunnossa helicobakteerilöydöstä lukuunottamatta. MInulla ei ole viime aikoina ollut närästys- eikä ylävatsaoireita toisin kuin muutama vuosi sitten. Tuolloin puhallustestissä löytyi helico, mutta vatsalaukun tähystyksessä taas ei, joten mitään häätökuuria en ole syönyt helicon häätöön ja pitää nyt tarkasti miettiä alanko edes syömään. Tietenkin juttelen asiasta lääkärin kanssa. 


PUHTI:lla on useita erilaisia testipaketteja, joiden hinnat ovat erittäin edullisia ja kilpailukykyisiä (hintoihin ei  lisätä toimisto- eikä näytteenottomaksuja). Mielestäni kannattaa ottaa aina laajempi testipaketti, koska se tulee huomattavasti edullisemmaksi kuin jos ottaisi yksittäisiä verikokeita. Voit käydä itse katsomassa yksityisten laboratorioiden verikokeiden hintoja ja vertailla niitä PUHTI:n testipakettien hintoihin ja tehdä omat johtopäätöksesi. Voin lämpimästi suositella PUHTIa kaikille lukijoilleni- homma toimii!

Verikoe tuloksia liittyen Liikkujan terveystarkastukseen


ARVONNASSA PUHTI TERVEYSTARKASTUS (31 eri verikoetta)

Tämän postauksen yhteydessä suoritetaan arvonta, jossa palkintona on PUHTI terveystarkastus, joka sisältää peräti 31 verikoetta. Paketti sisältää mm. seuraavia kokeita: laaja verenkuva, ferritiini, D-vitamiini, kolesteroli, kilpirauhanen, maksan ja munuaisten toiminta. Lue lisää terveystarkastuksen sisältämistä verikokeista täältä.

Arvontaan osallistutaan tilaamalla PUHTI uutiskirje täältä. Samalla saat sähköpostiisi 10%:n alennuskoodin, jonka voit käyttää seuraavan ostoksesi yhteydessä. Arvonta suoritetaan kahden viikon kuluttua ja voittajalle ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti. Facebook ei ole osallisena arvontaan.

Seuraa blogia facebookissa ja instagramissa

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä. 

Blogin terveellisiä ruokaohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Terveellinen ravinto on yksi terveyden tukipilareista liikunnan, laadukkaan unen ja stressittömän elämän kanssa. PUHTI:n terveystestit tukevat loistavasti terveystietoista elämää ja antavat arvokasta tietoa oman kehon tilasta.

Kaupallinen yhteistyö: PUHTI

PUHTI:n etusivulle pääset täältä.

7 kommenttia

 1. Lea/kiertoidea kirjoitti:

  Kiitos mielenkiintoisesta jutusta! Juuri tänään sain kuulla, että omalla paikkakunnallani on Puhtin kanssa yhteistyötä tekevä laboratorio. Aiemmin olen käynyt ottamassa labrakokeet Helsingissä, mikä on ollut aika hankalaa.

 2. Moona Partanen kirjoitti:

  Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 3. Moona Partanen kirjoitti:

  Hei, pakko sanoa tänne kaikkien keskuuteen että verikokeista EI pysty luotettavasti mittaamaan D-vitamiini arvoja. Joillain ihmisillä D-vitamiini siirtyy suoraan kudoksiin kun taas joillain se kiertää kauemmin veressä, tämä on geeneistä riippuvaista, jonka takia verikokeista tulleet tulokset eivät kerro kehon todellisesta d-vitamiinitasosta. D-vitamiini on myös kaikkein myrkyllisin vitamiini liikana syötynä joten muistakaa max 20 mikrogrammaa päivässä, yli 50 mikrogramman valmisteita ei suositella. Muuten todella hyvä pakkaus infoa! Osallistun 🙂

 4. Tinskun keittiössä ja Tyynen kaa kirjoitti:

  Olipa kiinostava postaus <3 Ehdottomasti mukana arvonnassa.

 5. Jannna kirjoitti:

  Tilattu!

  Tämä vaikuttaa mielenkiintoiselle.

 6. janica toivola kirjoitti:

  Mukana myös!! Terveisin:vatsavaivainen

 7. Anonyymi kirjoitti:

  Tässä postauksessa on kaikki pielessä. Alle 50 mg ei riitä mihinkään. Joillakin 100 mg/pv on liian vähän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.