VHH suklaakakku
Kaupallinen yhteistyö: https://www.fitnessfirst.fi/
*Sisältää mainoslinkkejä
Kakun päällystin soijakermasta ja tuorejuustosta tehdyllä seoksella. Ja sen päälle ripottelin raastettua ja sulatettua tummaa suklaata sekä Fitnessfirstin parapähkinätahnaa. Tahna toi oman persoonallisen makuvivahteen ja mielestäni se sopi tähän tosi hyvin.
Sain Fitnessfirstiltä testattavaksi lupiinijauhoa. Mäkelän Ainon mukaan se sopisi makeisiin leivonnaisiinkin, joten ajattelin kokeilla sitä tähän suklaakakkuun. Lupiinijauho tuo ruokiin kellertävää sävyä, joten väri peittyisi hyvin raakakaakaon ja tummaan suklaan alle- en halunnut tarjota tietenkään pojalleni kellertävää suklaakakkua- vähemmästäkin juostaan psykiatrin vastaanotolla loppu elämä.
Hernekasvien sukuun kuuluva ravinteikas makealupiini on jalostettu syömäkelvottomista luonnonvaraisista lupiinilajikkeista. Makealupiini on täydellinen proteiininlähde sisältäen kaikki välttämättömät aminohapot ja täynnä ravintokuituja, tyydyttymättömiä rasvahappoja, E-vitamiinia, kaliumia, kalsiumia, rautaa ja karoteenia. Se on luontaisesti gluteeniton ja kolesteroliton tuote ja kuulemma sulaa paremmin kuin monet pavut. Maapähkinäallergikot saattavat saada lupiinista allergisen reaktion. Makealupiinijauhoa suositellaan erityisesti kasvissyöjille, vegaaneille, raakaravinnon syöjille ja urheilijoille, sekä kenelle tahansa, joka haluaa rikastaa ja monipuolistaa ruokavaliotansa. Tuote on mukavan mieto maultaan ja maukas lisä kastikkeissa, keitoissa, kasvispihveissä, leivissä ja makeissa leivonnaisissa. Lupiinijauholla voidaan korvata kananmuna leivonnassa, sillä se sitoo taikinan hyvin. Se lisää myös säilyvyyttä leivissä ja sämpylöissä. Jauhoon käytetyt kuoritut lupiininsiemenet tulevat ranskalaisilta luomuviljelmiltä. Makealupiini on kasvina tehokas typensitoja ja parantaa maaperää.
Katsokaapa ravintoarvoja: Proteiinia 43 g, hiilihydraatteja 10 g (josta sokeria 2,4 g), rasvaa 12 g (josta tyydyttynyttä 1,68 g / kertatyydyttymätöntä 6,96 g / monityydyttymätönä 3,36 g), ravintokuitua 28 g, natriumia 21 mg ja E-vitamiinia 24,9 mg. Aika mukava kuitupitoisuus ja alhainen hiilaripitoisuus, samaa luokkaa kuin mantelijauhon.
Kakkua testasi neljä nuorta sekä mieheni ja kuulemma oli älyttömän hyvää, Nirso Allun mielestä se oli ihan ok. Itsekin maistoin ja maistuu minunkin mielestäni todella hyvältä. On aina hyvä merkki, jos kakku on tuhottu alle puolessa vuorokaudessa ja nyt oli. Ellei ole, niin sitten mei
kämamman kokeilut ovat hieman menneet överiksi. Sitäkin tapahtuu. Se vaan harmittaa kun siirtäessäni pohjaa kakkulautaselle, olin liian kovakourainen ja pohja halkesi. Sinun ei ole pakko olla yhtä kovakourainen, joten käsittele pohjaa varovasti- se halkeaa helpommin kuin vastaava vehnäjauhoista tehty.
– Mitä tässä kakussa on?
– Ei mitään erikoista, ihan normi ohjeella tehty.
– Joo en oo, en…
Kaikista huvittavinta on se, että kirjoitin keskustelut etukäteen blogiini. Kun tämä keskusteli käytiin eilen iltana kahvipöydässä, niin poikani Allu, The 20-vuotias, hieman hämmentyi kun näytin mitä olin kirjoittanut:) ”Aika hyvin sä mut tunnet”, tuumasi Adonis. Niin tunnen. Lisäksi mieheni teki paljastuksen: on kuulemma joskus, harvoin onneksi,mielistellyt minua kun olen kysynyt hänen mielipidettään leipomuksistani! Vähänkö ärsytti…
– 2 rkl täysraakakaakaota
Päällinen:
– reilu 1 dl soija-, kaura- tai vispikermaa
– 100 g maustamatonta tavallista tai maidotontatuorejuustoa
1,5 rkl karppisokeria
ripaus aitoa vaniljaa
Kiitos herkullisen näköisestä ohjeesta. Jos en halua käyttää lupiinijauhoa, korvaanko sen kananmunilla? Kuinka monta munaa silloin tulisi?
Voit kokeilla jättää sen vaan pois tai lisätä hieman mantelijauhoa tai kookosjauhoa?
Moi. Manteli/pähkinät ei sovi…millä voisi korvata mantelijauhon?
Jos haluat vhh kakun niin kokeile kookosjauhoja?
Minkä kokoinen vuoka?
Voiskohan tuosta tehdä syntymäpäiväkakun? esim. suklaamoussea kerrosten väliin?