Hae
Kutsu vapauteen

Esineruutua ja normaali painoa

Tottistreenit on pitkän tauon jälkeen aloitettu ja maastotreenitkin esineruudun osalta. Johan tässä ollaan monta kuukautta laiskoteltukin- tai oikeastaan paranneltu Tuton gastriittia. Terveystilanne alkaa olla jo parempi: koira on saavuttanut normaalipainon vaikkakin tuotos on välillä hieman löysää ja tummaa. Tylosinia menee vielä yksi tabletti päivässä ja helikon häätökuuriin ei ole tarvinnut turvautua. Koira on täysin kivuton ja aamun limaoksennukset ovat taaksejäänyttä elämää- ainakin tällä hetkellä. Tarkoituksena on alkaa käyttämään Tutolla ProZyme valmistetta lähipäivinä- käyttökokemuksista kirjoittelen myöhemmin.

Ei olla kauneuskilpailuihmisiä, joten en osaa koiraa seisottaa. Joten vinkkejä saa antaa:)
Nyt treeneihin. Tottista alettiin treenaamaan muutama päivä sitten ja kyllä oli likka tohkeissaan kuin pääsi hommiin. Meinasi muuten kaataa meidän pation 160 cm korkeat seinät kun näki, että treeniliivi päällä laittelin hyppyestettä ja kapuloita valmiiksi. Eli lievästi sanottuna tuli selväksi mitä mieltä Neiti Näpsäkkä on treenitauon loppumisesta:) Ollaanhan me mielenterveystottista tietty lenkillä sillon tällöin tehty, mutta sitä ei lasketa. Treenattiin omassa pihassa ja ihana oli huomatta miten koira halusi tehdä kaiken niin hyvin kun pystyi, tauko on tehnyt hyvää- kuten aina. Sivulle tulot olivat salamannopeita, jäävissä pysähtyi kuin seinään ja muutoinkin Typykällä oli ihana vire päällä. Tästä on kiva jatkaa, sillä treenattavaa meillä kyllä tottiksessa riittää.

Seuraamisessa kontakti on hyvä, mutta Tuto poikittaa herkästi varsinkin korkeassa viestissä.

Tottiksen osalta tulevalla kaudella pitää keskittyä tietenkin seuraamiseen ja suoruuteen- yllätys yllätys. Kontakti on hyvä ja paikkakin yleensä, mutta Neiti kiihtyy ampumisesta sen verran kovasti, että yleensä sen jälkeen poikittaa mukavasti kunnes tasaantuu. Suoruus seuraamisessa on meidän elinikäinen projeksi, sen verran hyvin olen poikittamisen koiralle vahvistanut.
Noudoissa pitää treenata erityisesti sitä, ettei pylly (koiran) nytkähdä yhtään kun heitän kapulan. Ei varasta, mutta pieni nytkähdys on tavallista. Ja sitä tietty myös, että mikäli heitän kapulan päin peetä (kuten yleensä kokeessa), niin koira ei ryntää kapulalle kun otan uusintaheiton. Hävettää tunnustaa, mutta nyt vasta kun on kolmosen tulos taskussa, aletaan moista treenaamaan.
Pitkään olen jo kaihoisesti katsellut metsiä sillä silmällä, että edes esineruutua pääsisi treenamaan. Näillä leveysasteilla ei ole vielä toivoakaan jäljelle menosta muutamaan viikkoon. Muutama päivä sitten ilokseni löysin paikan, jossa pystyttiin ruututreeni tekemään, vieläpä normaalikokoisella ruudulla. Viisi esinettä: kaksi aivan takana, yksi keskellä ja kaksi edessä. Esineet nousivat vaivattomasti, vähän liiankin helposti, mutta eipä ruudussa ollut paljoa haastettakaan. Kaikki esineet makasivat nätisti maassa/kiven päällä eikä yhtään esinettä ollut peitettynä. Tuto irtautuu hyvin ja nopeasti ruudun takaosaan ja rakastaa tarkistaa takakulmia ja sivuja. Sen sijaan etuesineet ovat olleet haasteellisia ja sen vuoksi erityisesti viime kaudella harjoiteltiin niitä. ”Tarkista etuosa” käsky oli  mukavasti säilynyt mielessä talven yli ja myös etuesineet nousivat nopeasti. Luovutuksessa pari kertaa esine tipahti ennen kuin ehdin ottaa sen käteen, joten siitä piti muistuttaa. Jos esineruutu meni hyvin, niin ruutuun meno ei mennyt ihan putkeen. Voit vaikka ihailla alla olevasta kuvasta alkavaa mustaa silmääni…
Siinähän kävi niin, että ruutuun mennessä jouduimme menemään risukon läpi. Juuri kun olin risukon kohdalla, Tuto sai esineestä hajun tai tempaisi liinassa. Ei nyt pahasti, mutta sen verran, että rojahdin mahalleni ja löin kasvoni pystyssä sojottavaan puunoksaan. Vähänkin järjellisempi ohjaaja olisi ennakoinut mitä tuleman pitää, sillä tiedänhän minä mitä tapahtuu jos Näpsäkkä saa esineestä hajun ja minä olen pitkän liinan päässä: Neiti ei pysy pöksyissään. Hallinnassa koiraa ei siinä maastossa voinut viedä mikä on erittäin hyvä ratkaisu Tuton kohdalla. Mitä nyt yhdestä mustasta silmästä muutoin (eikä ole ensimmäinen kerta), mutta kun parin päivän kuluttua piti olla seminaarissa puheenjohtajana muutaman kymmenen silmäparin edessä. Ei siinä auttanut muu kun pistää sinooperia silmään ja lujalla itseluottamuksella ihmisten eteen…

Tästä se taas lähtee eli tämä kaksikko on jälleen back on track. Nyt saisi sataa muutamana päivänä, niin metsistä sulaisi lumet nopeasti ja päästäisiin jäljelle. Eli treeni postauksia on luvassa tulevina kuukausina kunhan päästään kunnolla vauhtiin. Mites muualla Suomessa, treenaatteko jälkeä jo täyttä vauhtia?

Blogissa on meneillään ARVONTA, jossa voi voittaa yksilöllisen hiuspohjan/hiusten hoidon sekä kertahoidon Bemer matolla (fysikaalinen verisuoniterapia). Ja nyt kun koiraihmiset tätä lukee, niin on pakko tarkentaa, että hoito on tarkoitettu ihmiselle:) Hoitojen arvo on 80 euroa. Arvontaan voi osallistua blogin Facebook sivustolla siten, että tykkäät Hiusten kapillaarihoidot postauksesta sekä jaat postauksen. Voit vielä kommentoida ”mukana” postauksen kommenttiosioon joko Facebookissa tai blogissa. Joten kipin kapin kaikki osallistumaan, vielä ehtii!

Blogin Facebook sivut löytyvät täältä: https://www.facebook.com/kutsuvapauteen/?ref=aymt_homepage_panel

Arvonnan voittaja julkaistaan blogin Facebook sivulla 10.4.2016. Onnea arvontaan!

Voit lukea aikaisempia postauksia alla olevista linkeistä tai blogin etusivulla olevasta ”koirajuttuja” välilehdeltä.

Tuto eli Wanda vom Pfälzer-Hof BH, TK1, AVO3 ja JK3- tänään 5-vuotta! :
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/03/tuto-eli-wanda-vom-pfalzer-hof-bh-tk1.html


Metsäjälkeä joulukuussa:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/01/metsajalkea-joulukuussa.html


Treenikuvia vuosilta 2014-2015:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2015/12/treenikuvia-vuosilta-2014-2015.html

Kooste treenikaudesta:

http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2015/12/kooste-treenikaudesta.html
Koiran laihtuminen- gastriitti ja helikobakteeri:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/02/koiran-laihtuminen-gastriitti-ja.html

Koiran laihtuminen- koepalojen tulokset:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/02/koiran-laihtuminen-koepalojen-tulokset.html
Koiran laihtuminen- vatsan tähystys:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/02/koiran-laihtuminen-vatsan-tahystys_11.html

Koira laihtuu- syyn selvittäminen:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/02/koira-laihtuu-syyn-selvittaminen.html
Koira laihtui ruoan lisäyksestä huolimatta:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/01/koira-laihtui-ruoan-lisayksesta.html

4 kommenttia

 1. vilma kirjoitti:

  Kiitos taas kivasta blogista. Meillä Kirkkonummella jo ollut sulaa kuukauden päivät ja treenikausi meneillään. Meidän Ninja on vähän yli 2v ja alkukesällä pitäisi kokeilla jk1:stä. Peltojälkeä myös treenataan kun täällä paljon kesannolla olevia peltoa. Mukavia treenejä. Toivottaa Eeva Rinne ja Ninja

 2. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Ole hyvä ja kiitos teille kanssa kivoja treenejä. Minkärotuinen koira Ninja on? Ja tsemppiä tuleviin kokeisiin- ilmoittele tänne miten meni sitten kun on koe ohi:)

 3. Merja Nuora kirjoitti:

  Hienoja kuvia! Kauniita ovat sekä koira että emäntä?

 4. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Kiitos kaunis??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.