Hae
Kutsu vapauteen

PUHTI Liikkujan terveystarkastus

Olin jo pitkään miettinyt, että minun täytyisi käydä mittauttamassa ferritiini-, D-vitamiini-, foolihappo- ja B12-vitamiinitasot, mutta en vaan saanut asiaa aikaiseksi. Olinkin erittäin iloinen kun sain yhteistyöpyynnön suomalaiselta oman kehon mittaamiseen liittyvältä palveluntarjoajalta PUHTI:lta. Minulla tarjottiin mahdollisuutta käydä otattamassa itseltäni verikokeita ja kertoa asiasta blogissani. Halusin, ehdottomasti. Valikoima sisältää useita eri kohderyhmille (liikkuja, raskaana oleva, kasvissyöjä, +50 jne.) valmiiksi koottuja testipakettia, joiden lisäksi voi koota oman kokonaisuuden valitsemalla myös yksittäisiä testejä. Testit voi ottaa tällä hetkellä 27:llä eri paikkakunnalla ja näytteet otetaan SYNLAB:n laboratorioissa. Verikokeisiin ei tarvita lääkärin lähetettä ja tulokset ilmoitetaan selkeästi ja helppolukuisesti.

Liikkujan terveystarkastus

Sain valita itselleni haluamani testipaketin ja valitsin naiselle tarkoitetun liikkujan terveystarkastuksen, joka sisältää juuri niitä verikokeita mistä itse olen kiinnostunut eli täydellisen verenkuvan lisäksi suorituskyvyn ja palautumisen kannalta tärkeitä testejä kuten raudan ja D- ja B12-vitamiinin pitoisuudet, folaatti ja nestetasapainoon liittyvä kalium. Lisäksi paketti sisältää mm. veren rasva- ja kolesteroli arvot, herkkä CRP, glukoosi, maksan terveydestä kertova ALAT-entsyymi, munuaisten toiminnasta kertovan Pt-GFRe testi, natrium jne. Yhteensä tuo liikkuja terveystarkastus sisältää peräti 34 testiä eli melko kattavasta paketista on kysymys. Voit tarkastella liikkuja terveystarkastusta tarkemmin täällä.

 

Tulokset päivässä ja visuaaliset ja helppolukuiset tulokset

Terveystarkastus tilataan ja maksetaan netissä, jonka jälkeen valitaan ajankohta haluamaasi toimipisteeseen. Verikokeiden tulokset tulivat päivässä eli kävin torstai aamuna otattamassa verinäytteet ja perjantaina iltapäivällä tulokset olivat valmiina omalla PUHTI- sivullani.
Raportointi on selkeää eli raportissa ei mainita pelkkiä lyhenteitä ja numeroita, vaan tulokset esitetään visuaalisesti helpossa muodossa, joka tekee tulosten tulkinnan helpoksi.  Tuloksista näkee siis selvästi onko tulos viitearvoissa ja pitääkö tarvittaessa olla lääkäriin yhteydessä. Eli raportissa ei mainita pelkästää B -Tromb ja tulos, vaan kerrotaan, että kyseessä on Trombosyytti, mitä se tarkoittaa ja mihin se voi vaikuttaa.

 

 

 

 

Katso yksityiskohdat kohtaa klikkaamalla saat lisätietoa mitatusta verikokeesta. Esimerkkinä alla oleva kuva, jossa kerrotaan lisätietoja ferritiiniarvosta. Mikäli asiakas ottaa testit säännöllisesti, omilta PUHTI-sivuilta voi helposti seurata yhdellä graafilla tulosten kehittymistä, esimerkkinä omat ferritiiniarvot viimeisen 10 vuoden ajalta. Näin myös huomaa jos arvot lähtevät poikkeamaan normaalista. Tulokset voi tulostamaa itselleen omilta PUHTI-sivuilta pdf-muodossa.

 

 

 

Edulliset hinnat

Liikkujan terveystarkastus (34 eri testiä) maksaa yhteensä 136 euroa eikä hintaan lisätä toimisto- eikä näytteenottomaksuja. Mielestäni hinta on erittäin edullinen, koska terveystarkastukseen sisältyvät D- ja B-12-vitamiiniarvot maksavat jo yhteensä yli 100 euroa mikäli ne ottaa yksittäisinä testeinä. Selaillessani joidenkin yksityisten labrojen hintoja netissä huomasin, että pelkästään D-vitamiini testi maksaa 72,90 euroa Mehiläisen laboratoriossa.

Kuva Pasi Hakala/Studio Varjo

Omat tulokset

Omat tulokseni olivat viitearvoissa D-vitamiinia ja kolesteroliarvoja lukuunottamatta. Olen viime aikoina unohtanut ottaa D-vitskua ja arvo oli sen verran alakantissa, että D-vitamiinia aion nyt tankata säännöllisesti talven ajan. Kolesterolit minulla on aina olleet hieman koholla ja minulla onkin geenitestillä todettu perinnöllinen taipumus korkeaan kolesteroliin, joten se ei tullut yllätyksenä. Ferritiiniarvo oli positiivinen yllätys, koska se oli reippaasti yli 90? Olen puolen vuoden ajan tankannut rautaa säännöllisesti ja näköjään tuloksellisesti, jes! Olenkin viime aikoina tuntenut oloni poikkeuksellisen pirteäksi ja verikokeiden tulokset tukevat omaa olotilaani.
Kiitos PUHTI yhteistyöstä:)  Liikkujan terveystarkastus antoi minulle hyödyllistä tietoa omasta terveydentilastani, enää ei tarvitse arvailla.
Käy tilaamassa oma terveystarkastuksesi täältä.
 
Kaupallinen yhteistyö: PUHTI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *