Hae
Kutsu vapauteen

Antioksidanttiklinikalla Kruunuhaan lääkärikeskuksessa

Kaupallinen yhteistyö: Antioksidanttiklinikka Kruunuhaan lääkärikeskus
Kuulin jo useita vuosia sitten kollagaltani myönteisiä kokemuksia Kruunuhaan lääkärikeskuksessa sijaitsevasta Antioksidanttiklinikasta. Entinen kollegani suositteli kyseistä paikkaa minulle, koska hän itse tervehtyi Antioksidanttiklinikan hoidoilla siten, että pystyi jatkamaan työelämässä vaikka työterveys oli suunnittelemassa hänelle varhennettua eläkettä terveydellisin perustein. Tarina oli niin uskomaton, että oli vaikeaa uskoa sen olevan totta. Tämän tositarinan innoittamana olen jo usean vuoden ajan ollut varaamassa klinikalle aikaa, mutta aina on tullut jotakin estettä. Ehkä aika ei ollut vielä oikea. Nyt sain kuitenkin varattua ajan haluamalleni lääkärille Erkki Antilalle, aikaa toki piti jonottaa pitkään. Varasin ajan myös miehelleni Karille, joka ei vielä menomatkallakaan tiennyt miksi oli menossa lääkärin vastaanotolle?

Lääkärikeskus sijaitsee ihan Helsingin ydinkeskustassa lähellä rautatieasemaa. Paikka on hyvin kodikas, jopa kodinomainen. Lääkärikeskus tarjoaa kokonaisvaltaista lääketieteellistä hoitoa, joka parantaa sairauksia ja ylläpitää terveyttä. Ravitsemushoitoa käytetään tukihoitona osana lääketieteellistä hoitoa.  Minulla ei ollut mielessä mitään erityistä syytä vastaanotolle mennessäni- halusin lähinnä keskustella lääkärin kanssa omasta geeniperimästäni ennaltaehkäisevässä mielessä. Minulla on erittäin vahva autoimmuunigeeniperimä (mm. pahimmat mahdolliset 1. ja 2. tyypin diabetes geenit) ja olen jo sairastunut kilpirauhasen vajaatoimintaan ja intersititielli kystiittiin, joka tosin on ollut jo 20 vuotta remissiossa. Minulla on ollut jo vuosia myös borrelioosiepäily, jota mielestäni en kyllä sairasta koska olen tosi hyväkuntoinen. 

Lääkärin vastaanotto kesti yli tunnin ja sen aikana käytiin läpi sairaushistoriani, ruokavalioni, nukkuminen ja elämäntilanteeni hyvin kokonaisvaltaisesti. Minulla oli mukanani jo melkoinen määrä valmiiksi otettuja verikoetuloksia, joiden lisäksi lääkäri määräsi minulle muutamia hieman harvinaisempia verikokeita kokonaiskuvaa täydentämään. Minulle tehtiin mm. laaja viivästyneiden ruoka-aineiden allergiatesti, joka paljastaa saanko viivästyneitä oireita mm. gluteiinista, maitoproteiinista, kananmunasta jne. Kaikki verikokeet otettiin samantien paikan päällä lääkärikeskuksen omassa laboratoriossa. Ei jonottamista ja odottamista vaan älyttömän nopeaa ja tehokasta toimintaa? 

Geeniperimäni kuultuaan lääkäri totesi, että voin aivan hyvin sairastaa tietämättäni vaikka kuinkaa monta autoimmuunisairautta ja on todellakin ihme, etten ole vielä sairastunut diabeetekseen. Tätä ovat muutkin lääkärit ja diabetestutkijat ihmetelleet. Kuten osasin jo annalta arvatakin, niin minut määrättiin maidottomalle ruokavaliolle gluteenittoman ruokavalion lisäksi. Lisäksi lääkäri varovasti mainitsi myös ketogeenisen ruokavalion, joka tapauksessani saattaisi olla kokeilemisen arvoinen. Sovittiin kuitenkin, että tarkistetaan vielä ruokavalio sen jälkeen kun saada verikoetulokset eli niiden mukaan mennään.

Kolmen viikon kuluttua vastaanotosta oli soittoaika, jossa sain kuulla verikokeideni tulokset. Tulokset tulivat nähtäväksi myös omakantaan. Aloitin ketogeenisen ruokavalion heti seuraavana päivänä, jonka myötä energiatasoni on noussut kohisten. Kaikki verikoetulokset olivat hyviä, joten mitään jatkotutkimuksia ei tarvita. B12-vitamiinia ja seleeniä sen sijaan minun pitää käyttää ravintolisinä D-vitamiinin, kurkumiinin ja monivitamiinin lisäksi. Eli ei siis mitään älyttömiä määriä lisäravinteita. Borrelioosi on remissiossa eli ihan kuten itse arvelinkin. Asia vaan varmistettiin vielä muutamalla verikokeella vaikka oma olohan on se kaikista tärkein mittari. Lääkäri sanoi useaan otteeseen, että hän haluaa hoitaa ihmistä eikä pelkästään verikoetuloksia.

Viivästyneiden allergiatestien tulokset taasen olivat lievästi sanottuna mielenkiintoiset. Lääkäri totesi heti alkuun, että tulokset ovat tosi hyvät; todella usein potilailla on hurjasti eri allergoita, minulla oli ainoastaan 4 ruoka-ainetta, joita pitäisi välttää täysin. Ja sitten oli muutama, jota voin nauttia muutaman kerran viikossa. Ruoka-aineet, joille olen todella allerginen olivat vehnä, gluteiini, ananas, kananmuna ja vanilja. Vehnä ei tuota ongelmia todellakaan, sitähän en ole viime vuosina syönytkään. Ananasta rakastan, mutta siitä olen luopunut jo ketogeeniselle siirtyessäni. Mutta tuo vanilja ja kananmuna- voi ei!!

Rakastan yli kaiken vaniljaa: juon vanilja teetä, käytän vaniljaheraproteiinia, laitan aitoa vaniljaa kahviini, raakasuklaaseen ja ihan joka paikkaan. Kananmunan poisjättäminen on harmittavaa ketogeenisen ruokavalion vuoksi, koska joudun luopumaan yhdestä tärkeästä proteiinin ja rasvan lähteestä. Vehnästä en ole koskaan pitänytkään vaan olen sen sijasta käyttänyt spelttiä ja viimeaikoina vähähiilarisia jauhoja. Se on jännä, että usein kun olen syönyt ananasta, on suuhuni ilmestynyt välittömästi rakkoja ja sitä on kirvellyt. Kaura taasen sopii minulle oikein hyvin eli voin jatkaa kaurakerman ja -maidon käyttämistä. Saan myöhemmin itselleni vielä käyttööni kaikki allergiatestien tulokset ja ohjeet miten niitä tulkitaan. Idea on se, että mikäli reaktio on voimakas, niin ruoka-ainetta ei saa käyttää ollenkaan ja mikäli reagoin johonkin ruoka-aineeseen jonkin verran, niin sitä voi syödä vaikkapa kaksi kertaa viikossa. Kirjoitan aiheesta enemmän kun olen saanut tarkemmat tulokset itselleni ja tarkemmat ohjeet tulosten noudattamisesta. Todella mielenkiintoista- tämä jos jokin on ihan parasta ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa sanan varsinaisessa merkityksessä?

Mieheni Karikin oli hyvin tyytyväinen käyntiinsä. Hänelle suositeltiin D-vitamiinia, kurkumaa ja monivitamiinia eli maltillisilla lisäravinteilla mentiin hänenkin tapauksessa. Kun poikani Noppa kuuli allergiatestieni tuloksista, niin hän sanoi, että ”äiti, tilaa mulle aika heti samalla lääkärille! Mä haluun tietää mille mä olen allerginen ja nyt HETI”. Ja kun vanhempi poikani kuuli, että pikkuveli menee Hesaan lääkäriin, niin hänkin haluaa samoihin testeihin:) Eli ihan pian meidän koko perhe on Kruunuhaan lääkärikeskuksen asiakkaita. Kuulin kun mieheni ehdotti pojille, että hän voi sitten lähteä viemään poikia Helsinkiin ja että he voisivat mennä jo edellisenä iltana. Kuulemma naisia ei sille reissulle huolita mukaan?

Kirjoittelen kuulumisiani kolmen kuukauden kuluttua kun olen vältellyt noita ruoka-aineita mitkä tulivat allergiatestissä esiin ja käyttänyt lääkärin määräämiä lisäravinteita. Kerron sitten myös lisää poikien käynnistä mikäli he saavat ajan ennen sitä. Voin sydämestäni ja omilla kasvoillani suositella Kruunuhaan lääkärikeskusta kaikille lukijoilleni- ihana paikka, hyvä sijainti, osaava ja empaattinen henkilökunta?

Kruunuhaan lääkärikeskuksen yhteystiedot löydät täältä.

Seuraa blogia facebookissa ja instagramissa
Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.
Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä. 
Päivitän myös säännöllisesti blogin uusimpia ruokakuvia instagramiin, jonka löydät klikkaamalla tätä linkkiä.
Blogin terveellisiä ruokaohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

8 kommenttia

 1. Helzu kirjoitti:

  Erittäin mielenkiintoinen blogikirjoitus. Jäin miettimään, että pitäisikö itsekin joskus käydä tuolla. Jään odottamaan jatkokuulumisia aiheesta.

 2. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

  Kiitos<3 Suosittelen lämpimästi mikäli pitää lääkärissä käydä:)

 3. Unknown kirjoitti:

  Olen ajatellut käydä mutta en oikein tiedä kestäisikö kukkaro. Olen kuullut erilaisia hintoja tonnista pariin sataseen. Missä rajoissa teidän yksittäisen henkilön lasku liikkui? Kiinnostaa, koska hoidosta on kuulunut hyvää.

 4. Tiitu kirjoitti:

  Itsellä myös löytyi vihdoin syy antiokdidanttiklinikalla vatsa ongelmiin. Täällä ilmoittautuu yksi jolla on sekä vehnä,gluteeni,maito ja kanamuna intoleranssi. Näiden ruoka aineiden pois jäämisen jälkeen ei vatsa ongelmia. Lisäksi nyt viimeisimpänä suositus myös vhh ruokavalioon korkean diabetes riskin vuoksi. Iso suositus paikalle. Mutta kun käyt muilla lääkäreillä niin ei kannata ihmetellä kun saat kyseenalaisia katseita kun mainitsee gluteeni intoleranssi ��

 5. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

  Muistaakseni oli 800 euroa. Lääkärinpalkkio pari sataa ja kokeet siihen päälle. Laskuhan määräytyy täysin määrättyjen verikokeiden mukaan.

 6. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

  Ai sinullakin? Luulen, että gluteeni- ja maitoyliherkkyys on aika yleistä. Olitko ihan täysin ilman noita kaikkia ruokia vai pystytkö nauttimaan muutaman kerran viikossa?

 7. Taru kirjoitti:

  Itse olen julkisella puolella endokrinologian ja neurologian asiakas. Olen molemmilla vastaanotoilla ääneen ihmetellyt, miten heillä on varaa olla tutkimatta potilasta enempää (mm. verikokein vitamiinien imeytyminen) ja kysymättä potilaalta mitä kuuluu ja mitä oireita on?
  Verikokeet näen kannastakin, turha niitä mennä kuuntelemaan sinne. Oireisiin saa vain lääkkeitä, jotka aiheuttaneet paljon sivuoireita. Surullista!

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Tuo on kyllä totta, toki lääkäreissäkin on isoja eroja. Yksityisellä on tosi hyviä neurologeja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *