Hae
Kutsu vapauteen

Hiilihydraattitetoisen taatelikakku suklaakuorrutteella

Päätin tehdä jouluksi taatelikakun, joka sopii hiilihydraattitietoiseen ruokavalioon ja on sen lisäksi viljaton ja maidoton. Koska taateleissa on paljon hiilareita, niin tätä kakkua ei välttämättä voi kutsua vähähiilariseksi tai riippuu mihin se raja vedetään. Vedetään se mihin tahansa, niin joka tapauksessa tässä kakussa on vähemmän hiilareita kuin perinteisesti leivotussa. Ja minä kun en oikein taatelikakustakaan tykkää, niin halusin tietenkin tehdä suklaakuorrutteen, joka lähti ihan käsistä. Tässä kakussa ei ole niitä kamalia (kiitos ja anteeksi) taatelipaloja, mitä olen joissakin kakuissa maistanut vaan taatelit on soseutettu sileäksi. Voit jättää tietenkin kakun kuorruttamatta ja leipoa perinteisemmän version. Maku ja rakenne on tässä kakussa todella hyvä, maku vähän liiankin hyvä sillä meinasi ihan lähteä lapasesta tämän kakun syöminen😎 


    Millä voin korvata?


Kakku on siis maidoton ja viljaton ja sopii hiilihydraattitietoiseen ruokavalioon. Mitä tummemman suklaan valitset, sitä vähemmän lisättyä sokeria ja hiilaria se sisältää. Itse käytin 70 prosenttista tummaa suklaata. Maidottomat käyttävät maidotonta margariinia, maidotonta suklaata tai raakasuklaamassaa mikäli kuorruttavat kakun. Muistathan aina blendata koivusokerin ettei se narsku ärsyttävästi hampaissa. Mikäli kaapista ei löydy lupiinijauhoa, niin voit kokeilla korvata sen vähärasvaisella mantelijauholla. Mikäli haluat tehdä gluteenittoman kakun, mutta et välttele hiilareita, niin voit käyttää gluteenitonta jauhoseosta. Olen kuorruttanut kakun sulatetulla ja rouhutulla tummalla suklaalla. Myöskin valkoista suklaata olen käyttänyt koristeluun, siinä on hiilaria ihan normimäärä ja sitähän ei tietenkään ole pakollista käyttää.

Tuotteita edullisesti FitnessFirstin nettikaupasta


Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista. Täältä pääset Fitnessfirtin nettikauppaan.

Ohje:

200 g taateleita
1 dl vettä
100 g voita tai maidotonta margariinia
2 munaa
1,5 dl koivusokeria
3 dl lupiinijauhoa
2 rkl tummaa kaakaota
1 tl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl neilikkaa
mantelijauhoa kakkuvuoan jauhottamiseen.

Kuorrute:

200 g tummaa suklaata
3 rkl voita tai maidotonta margariinia

Keitä taatelit pehmeiksi vedessä (noin 5 minuuttia). Lisää paloiteltu rasva kuumaan taatelivesiseokseen ja anna rasvan sulaa. Sekoita tehosekoittimella seos sileäksi. Vatkaa munat ja blendattu sokeri vaahdoksi. Lisää varovasti taatelivoiseos munasokerivaahtoon. Sekoita kaikki kuiva-aineet keskenään ja lisää varovasti siivilän läpi taikinan sekaan.

Voitele kakkuvuoka ja jauhota se esimerkiksi mantelijauholla. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kuorruttamista.

Sulata tumma suklaa ja rasva vesihauteessa. Levitä jäähtynyt seos kakun päälle ja tasoita. Voit koristella kakun rouhitulla suklaalla. Anna suklaakakun vetäytyä jääkaapissa yön yli ennen tarjoamista. Parhaimmillaan kakku on seuraavana päivänä. Säilytä kakku jääkaapissa.

Seuraa blogia facebookissa ja instagramissa
Blogin uusimmat ruokaohjeet ja muut terveyteen liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä. Päivitän myös säännöllisesti blogin uusimpia ruokakuvia instagramiin, jonka löydät klikkaamalla tätä linkkiä.

Täältä löydät sivuston jonne on koottu kaikki blogin ruokaohjeet ja terveelliset vhh herkkuohjeet kuvineen.
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *