Hae
Kutsu vapauteen

VHH taatelikakku suklaakuorrutteella- 3,5 g hiilaria palassa!

Päätin tehdä jouluksi taatelikakun, joka sopii vähähydraattitietoiseen ruokavalioon ja on sen lisäksi viljaton ja maidoton. Vaikka taateleissa onkin paljon hiilareita, niin yksi pala sisältää ainoastaan 3,5 g hiilaria ja se on mielestäni tosi vähän. Eli puristin tässä ohjeessa hiilarit niin pieneen kuin pystyin kuitenkin siten, että kyseessä on edelleen taatelikakku. Ja minä kun en oikein taatelikakustakaan tykkää, niin halusin tietenkin tehdä suklaakuorrutteen, joka lähti ihan käsistä. Tässä kakussa ei ole niitä kamalia (kiitos ja anteeksi) taatelipaloja, mitä olen joissakin kakuissa maistanut vaan taatelit on soseutettu sileäksi. Voit jättää tietenkin kakun kuorruttamatta ja leipoa perinteisemmän version.  Hiilarimäärä hieman nousee, mikäli teet suklaakuorrutteen. Makrot on laskettu postauksen lopussa sekä suklaakuorrutteella että ilman.  Maku ja rakenne on tässä kakussa todella hyvä, maku vähän liiankin hyvä sillä meinasi ihan lähteä lapasesta tämän kakun syöminen?

 

 

 

Millä voin korvata?

 

Kakku on siis maidoton ja viljaton ja sopii hiilihydraattitietoiseen ruokavalioon. Mitä tummemman suklaan valitset, sitä vähemmän lisättyä sokeria ja hiilaria se sisältää. Itse käytin 80 prosenttista tummaa suklaata. Maidottomat käyttävät maidotonta margariinia, maidotonta suklaata tai raakasuklaamassaa mikäli kuorruttavat kakun. Muistathan aina blendata koivusokerin ettei se narsku ärsyttävästi hampaissa. Mikäli kaapista ei löydy lupiinijauhoa, niin voit kokeilla korvata sen vähärasvaisella mantelijauholla. Mikäli haluat tehdä gluteenittoman kakun, mutta et välttele hiilareita, niin voit käyttää gluteenitonta jauhoseosta. Olen kuorruttanut kakun sulatetulla ja rouhutulla tummalla suklaalla. Myöskin valkoista suklaata olen käyttänyt koristeluun, siinä on hiilaria ihan normimäärä ja sitähän ei tietenkään ole pakollista käyttää.

 

Makrot 1 annos

r 4,3 (7,8)

p 2,5 (2,8)

hh 3,5 (7,8)

kcal 64 (115)

Suluissa on makrot laskettuna suklaakuorrutteella.

 

 

Ohje 25 annosta

200 g taateleita
1 dl vettä
100 g voita tai maidotonta margariinia
2 munaa
1,5 dl karppisokeria
3 dl lupiinijauhoa
2 rkl tummaa kaakaota
1 tl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl neilikkaa
mantelijauhoa kakkuvuoan jauhottamiseen.

Kuorrute (ei pakollinen)
200 g tummaa suklaata (80 %)
3 rkl voita tai maidotonta margariinia

Keitä taatelit pehmeiksi vedessä (noin 5 minuuttia). Lisää paloiteltu rasva kuumaan taatelivesiseokseen ja anna rasvan sulaa. Sekoita tehosekoittimella seos sileäksi. Vatkaa munat ja blendattu sokeri vaahdoksi. Lisää varovasti taatelivoiseos munasokerivaahtoon. Sekoita kaikki kuiva-aineet keskenään ja lisää varovasti siivilän läpi taikinan sekaan.

Voitele kakkuvuoka ja jauhota se esimerkiksi mantelijauholla. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kuorruttamista.

Sulata tumma suklaa ja rasva vesihauteessa. Levitä jäähtynyt seos kakun päälle ja tasoita. Voit koristella kakun rouhitulla suklaalla. Anna suklaakakun vetäytyä jääkaapissa yön yli ennen tarjoamista. Parhaimmillaan kakku on seuraavana päivänä. Säilytä kakku jääkaapissa.

BLOGISSA ON JO YLI 200 RUOKA- JA HERKKUOHJETTA! KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

 

 

 
 

11 kommenttia

  1. Mira kirjoitti:

    Hei, miten saisin tuon herkullisen Taatelikakkusi ohjeen muunnettua karppisokerilla ja mantelijauholla eli ei koivusokeria eikä lupiinijauhoja.

    • kutsuvapauteen kirjoitti:

      Ohjeeseen on vahingossa kirjoitettu koivusokeri, karppisokeri siinä piti olla. Korjasin sen,
      kiitos!! Voit käyttää mantelijauhoa lupiinijauhon sijasta. Saattaa vaikuttaa hieman rakenteeseen
      kun on rasvaisempaa, mutta uskon, että onnistuu hyvin.

  2. Jenni kirjoitti:

    Hei,
    Syötin kakun tiedot Sulamoon enkä millään saa tuota 3,5g hh per pala. Vaikka kuinka säädän, niin hh:t ovat lähes kaksinkertaiset. Missä menee pieleen?

    • kutsuvapauteen kirjoitti:

      Pakkohan se on johtua laskurista,jos syöttää tiedot ja annoskoot oikein. Itse lasken finelillä, koska pidän siitä eniten ja olen tottunut sitä käyttämään.
      Ja lupiinijauhojen makrot laskettu FitnessFirstin lupiinijauhon mukaan.

  3. herkkusuu kirjoitti:

    Mitä tuo valkoinen kuorrute kakun päällä on? Ohjeessa puhutaan vain tummasta suklaakuorrutteesta, mutta valkoinen kuorrute näyttää myös herkulliselta ja haluaisin sitä myös oman kakkuni päälle 🙂

  4. Mama kirjoitti:

    Moikka,

    voisikohan mantelijauhot korvata myös kikhernejauholla?

    • kutsuvapauteen kirjoitti:

      En ole koskaan kokeillut, joten en osaa vastata miten vaikuttaa rakenteeseen ja makuun😃

  5. Mama kirjoitti:

    Hups, lähti viesti vähän keskeneräisenä 🙂 Piti kysyä: Voiko lupiinijauhon korvata kikhernejauholla?

  6. Mama kirjoitti:

    Oukkidou 🙂 Kiitos kuitenkin vastauksesta. Katsotaan, josko päädyn itse kokeilemaan. Kakku olisi jouluisena kyllä kiva laittaa joka tapauksessa testiin.

    Hyvää joulua ja kiva, kun sulta löytyy reseptiä jos toista.

  7. kutsuvapauteen kirjoitti:

    Hyvää joulua😃❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *