Hae
Kutsu vapauteen

Rasvamatcha- vihreä bullet proof


Raikas, täyteläinen ja virkistävä rasvamatcha- loistava vaihtoehto rasvakahville, mikäli kahvi ei jostakin syystä sovi tai maistu. Yksi kupillinen Matcha teetä vastaa positiivisilta vaikutuksiltaan 7-10 kupillista tavallista vihreää teetä. Siinä missä tavallista vihreää teetä nautittaessa juodaan vain liemi, jossa teelehdet ovat hautuneet, matchatee sisältää teelehden kokonaisuudessaan. Itse juon kahvia aamulla ja aamupäivällä ja iltapäivällä on matchan vuoro. Illalla taas nautin useita kuppeja yrttiteetä. Matchalatte on tosi helppo valmistaa enkä ainakaan itse käytä matchan valmistukseen tarkoitettuja vispilöitä enkä kuppeja vaan yksinkertaisesti lämmitän nesteen ja heitän kaikki aineosat ja blendaan. Ja se on sitten siinä! 

Voit tuunailla juomaa erilaisilla mauilla ja superfoodeilla halutessasi: lisää sekaan esimerkiksi hyvälaatuista vaniljajauhetta, piparminttu-uutetta, tocoa, proteiinijauhetta tai
vaikkapa macaa? Itse laitan matchajauhetta ainoastaan 1 teelusikalliseen 3:een desiin nestettä ja mikäli haluan kermaisemman koostumuksen, käytän kasvimaitoa veden sijasta. Mikäli et ole aiemmin harrastanut rasvakahvin tai -matchan nauttimista, niin suosittelen aloittamaan pienemmästä rasvamäärästä ja lisäämään tarvittaessa rasvan määrää pikkuhiljaa. 

Itse käytän Puhdas+:n matchaa, jota voit tilata täältä. Käytän matchaa myös smoohtiessa, raakajäätelössä ja raakasuklaassa. Olethan jo maistanut suuren suosion saanutta, hienostuneen ja raikkaan makuista matcha-piparminttu-juustokakkua, jonka ohjeen löydät täältä.


Ravitsemustieteiden opiskelija Moona Partanen (minun miniä?) kertoo matchasta seuraavaa:

Macha on käytännössä jauhettua vihreää teetä, jonka terveysväitteet perustuvat vihreän teen terveysväitteisiin eli pääasiassa antioksidatiivisiin vaikutuksiin. Vihreä tee sisältää α-tokoferolia (E-vitamiini), β-karoteenia (A-vitamiini) ja askorbiinihappoa. Näistä E- ja C-vitamiini toimivat elimistön luonnollisessa antioksidanttipuolustuksessa yhdessä estäen oksidatiivista stressiä, joka mm. vanhentaa ja altistaa tulehdussairauksille. Machassa on myös kasvin omia antioksidantteja, polyfenoleita ja katekiineja, joiden on tutkimuksissa todistettu estävän kasvaimien kasvua, hidastavan plasman ja LDL-kolesterolin hapettumista laboratoriotesteissä ja näin ollen alentavan ateroskleroosin ja muiden sydänsairauksien riskiä vähentämällä huonon kolesterolin määrää. Machasta on löydetty runsaasti aminohappoa nimeltä L-teaniini, jolla on on antibakteerisia vaikutuksia ja rentouttava vaikutus kehoon.


Lue lisää matchasta täältä.


Ohje:

3 dl kasvi- tai normimaitoa tai vettä
0,5-1 rkl MCT-öljyä, kapryylihappoa tai kookosöljyä
0,5-1rkl luomuvoita tai gheetä
1-2 tl Puhdas+ matchateejauhetta

Lämmitä neste. Kaada neste ja muut aineosat blenderiin ja blendaa sileäksi. Nauti.


Täältä löydät lisää blogin ruokaohjeita. Voikahvin eli bullet proofin ohjeen löydät täältä.

Seuraa blogia facebookissa ja instagramissa

Blogin uusimmat ruokaohjeet ja muut terveyteen liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä. Päivitän myös säännöllisesti blogin uusimpia ruokakuvia instagramiin, jonka löydät klikkaamalla tätä linkkiä.


Kaupallinen yhteistyö: Puhdas+

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *