VHH piparkakut- 0,5 g hiilaria
Kaupallinen yhteistyö: https://www.fitnessfirst.fi/
*Sisältää mainoslinkkejä
piparkakkuohje, josta minäkin tykkään!
Inhoan piparkakkuja, mutta nämä piparkakut ovat minun ja muidenkin mielestä todella hyvän makuisia. Yhdessä piparkakussa on hiilaria ainoastaan 1 g eli ne ovat käytännössä hiilarittomia. Muistatte varmaan, että blogissa on toinenkin piparkakkuohje, nimittäin vhh piparkakut tuorejuustotäytteellä. Ne ovat vielä paramman makuisia kuin nämä tuon tuorejuuston takia. Piparkakkutaikinan ohje poikkeaa hieman tästä ohjeesta, mutta sillä ohjeella, joka tuntuu paremmalta juuri sinulle. Tuon vhh piparkakkuohjeen tuorejuustotäytteellä löydät täältä.
millä voin korvata ja leipomisesta?
Tällä ohjeella tehtynä tulee pellillinen piparkakkua. Voi tulla hieman enemmänkin mikäli saat kaiken taikinan käytettyä. Halutessasi voit tuplata tai triplata aineiden määrän. Piparkakut sopivat ketoruokavalion lisäksi maidottomaan ja viljattomaan ruokavalioon. Piparkakuista tulee ihan älyttömän hyviä mantelijauholla tehtynä, mutta pähkinäallergikot voivat kokeilla sen korvaamista kookosjauhoilla. Niitä pitää laittaa hieman vähemmän kuin mantelijauhoja. Makrojakauma tietenkin muuttuu, jos jauho vaihdetaan.
Voit käyttää kookosjauhoja myös leipomisvaiheessa taikinan alla, se toimii hieman paremmin kuin mantelijauho kun on vähärasvaisempaa. Tosin mantelijauhollakin homma onnistuu ihan hyvin kun vaan hennoo laittaa sitä tarpeeksi paljon taikinan alle. Leipomisvaihetta helpottaa se, että taikinan päälle laitetaan tuorekelmu, jolloin kallista jauhoa ei mene niin paljoa. Tarkista itse sokerin määrä että piparkakuista tulee valmasti tarpeeksi makeita. Älä kaulitse taikinaa liian ohueksi, ihanne paksuus on noin 2 mm. Tulloin taikina irtoaa usein muotin mukana ja on helppo nostaa pellille. Ohjeen toimivuuden kannalta on todella tärkeää, että taikaina saa vetäytyä jääkaapissa yön yli tai vähintäänkin useita tunteja.
VHH piparkakku MAKROT (YKSI Piparkakku)
Rasva 8,6 g
Proteiini 2,0 g
Hiilihydraatti 1 g
Kcal 88
Makroihin ei ole laskettu leipomisvaiheessa käytettyä jauhomäärää, koska se on vaikea arvioida.
vhh piparkakku ohje (pellillinen)
- 100 g voita tai maidotonta margariinia
- 1,5 dl blendattua *karppisokeria
- 2,5 dl *mantelijauhoa + hieman leipomiseen
- 1 tl tai enemmän piparkakkumaustetta
- 0,25 tl kardemummaa
- 1 kananmuna
- 2 rkl agavesiirappia (lisätty ohjeeseen myöhemmin)
- 1 tl leivinjauhetta
- kookos- tai mantelijauhoa leipomisvaiheeseen
Ohjeessa esiintyviä tummennetulla merkittäviä tuotteita voi tilata edullisesti *täältä. Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta FitnessFirstin tuotteista.
Sulata rasva kattilassa miedolla lämmöllä ja blendaa sokeri. Lisää sokeri rasvan sekaan ja kiehauta. Lisää jäähtyneeseen seokseen kananmuna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita hyvin. Muotoile taikinasta levy ja kääri se kelmuun. Anna taikinan levätä yön yli jääkaapissa. Leivo haluamasi muotoisia piparkakkuja ja paista uunissa 200 asteessa noin 8-10 minuuttia tai niin kauan, että piparkakuissa on kaunis kullanruskea väri.
Laita jauhoa alustalle. Laita tuorekelmu taikinan päälle ja kauli taikina levyksi. Älä kauli levyä liian ohueksi, levy saa olla noin 2 mm paksu, jolloin piparkakkujen siirtäminen pellille helpottuu.
VINKKI: Laita kahden piparkakun väliin ihanaa jouluista tuorejuustotäytettä. Katso ohje täältä. Blogissa on runsaasti myös muita jouluisia vhh herkkuohjeita. Löydät niitä täältä.
Mulla ei tullut muotoilla mitään.. ja ihan pehmoisia. Missähän tein väärin.?
Vaikea sanoa kun en ollut paikalla. Leipomista auttaa se, että taikina on hieman paksumpaa kuten postauksessa kirjoitinkin. Jos
se on liian ohutta, niin leipomisesta ei tule mitään. Minullakin toisesta pellillisestä tuli hieman pehmeitä. Pidin toista pellillistä kauemmin uunissa, niin niistä tuli kovia. Tässä toinen ohje jos haluat kokeilla, tosin siinä on hieman enemmän hiilareita: https://kutsuvapauteen.vaikuttajamedia.fi/2016/12/15/piparkakut-tuorejuustotaytteella-vhh-gluteeniton-viljaton-ja-maidoton/