Hae
Kutsu vapauteen

Kesäkurpitsat jauheliha-juusto-täytteellä


Tässä olisi taas yksi terveellinen arkiruokaresepti, joka sopii vähähiilariseen ruokavalioon kuin nenä päähän. Lisäksi tämä on tosi kivaa vaihtelua arkisiin ohjeisiin ja tässä samalla tulee nautittua sekä vihanneksia että protskua. En tarkoita kuitenkaan sitä, ettei näiden kanssa kannattaisi vielä lisukkeena nauttia juureksia ja salaattia- niitähän ei koskaan tule syötyä liikaa. Meillä nämä maistuivat kaikille perheenjäsenille ja enemmänkin olisi mennyt, jos vain olisi ollut? 

 


Käytin tässä ohjeessa juustoraasteena sinistä emmentaalia, mutta jos noudatat maidotonta ruokavaliota, niin korvaa se maidottomalla juustoraasteella ja jätä mozzarella pois. Lehtikaalia tähän ohjeeseen on lisätty ravintoarvon takia ja tosi hyvin se tähän ohjeeseen sopiikin. Meillä löytyy aina pakastettua lehtikaalia, jota sitten sormin puristelen eri ruokien sekaan. Toki voit käyttää tuorettakin lehtikaalia, se toimii ihan yhtä hyvin. Kesäkurpitsan sisustan kovertaminen joko puukolla tai ruokalusikalla voi olla alkuun hieman hankalaa-  mikäli käyttää yhtään liikaa voimaa, niin kuori saattaa halkeilla hieman. Harjoitus tekee tässäkin asiassa mestarin ja hetken kuluttua kesäkurpitsan kovertaminen sujuu kuin tanssi. Mutta siis kärsivällisyyttä alkuun…

 

 

Ohje:

 


400 g jauhelihaa

2 keskikokoista kesäkurpitsaa
4 valkosipulia
50 g mozzarellaa
2 dl juustoraastetta
pari kourallista pieneksi silputtua lehtikaalia (joko tuoretta tai pakastettua)
1 tl suolaa
paprikamaustetta, cayenne- ja mustapippuria maun mukaan
voita paistamiseen

 

 

valmistus

 


Pese kesäkurpitsat ja halkaise ne pituussuunnassa. Voit myös katkaista kesäkurpitsat vielä kahtia poikittaissuunnassakin (kuten kuvien kesäkurpitsoille on tehty) etteivät ne ole niin pitkiä. Koverra ruokalusikalla kesäkurpitsoiden siemenet pois varovasti ettei kuori mene rikki. Pilko sisälmys pieniksi paloiksi. Laita kesäkurpitsan kuoret uuniin ja paista niitä 225 asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Pilko valkosipulit. Sulata rasva pannulla ja laita valkosipulit ja mausteet (ei suola) pariksi minuutiksi kuulottumaan pannulle. Lisää jauheliha ja paista lähes kypsäksi. Lisää pilkottu kesäkurpisoiden sisälmys ja ihan pieneksi pilkottu lehtikaali. Paista niin kauan kunnes jauheliha on kypsää ja kesäkurpitsa pehmentynyt. Lisää suola. Maistele täytettä ja lisää suolaa ja mausteita tarvittaessa.

 

Kokoaminen


Ota kesäkurpitsan kuoret pois uunista. Levitä jauhelihatäyte kesäkurpitsojen pohjalle. Lisää mozzarellajuustoa ja juustoraastetta. Paista vielä uunissa vartin verran.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.