Hae
Kutsu vapauteen

Energisoiva smoothie bowl

*Sisältää mainoslinkkejä

Energisoiva smoothie bowl aamupalaksi tai treenin jälkeen

 

 

Energisoiva smoothie bowl eri variaatioina on mun tämän hetkinen suosikki aamupalanani aamulenkin jälkeen. Tai aamu ja aamu- herään joka aamu klo 5-5.40 ja nautin energisoivan smoothie bowlin klo 10-12 🙂  Olin vuoden ketoosissa ja maaliskuussa mun keho alkoi huutamaan väriä lautaselle ja tuo tunne on jatkunut siitä asti. Energisoiva smoothie bowl on päivittäinen rakkauden osoitukseni keholleni ja tietty myös mielelleni. Haluan ladata päivän ensimmäiseen ateriaan runsaasti ravinteita, kuituja ja tiettyjä tarkkaan valittuja superfoodeja. Energisoiva, mutta kuitenkin kevyt, smoothie bowl syödään lusikalla ja se kannattaa koristella kauniisti vaikkapa tuoreilla tai kuivatuilla marjoilla, pähkinöillä ja hampunsiemenrouheella. Kahdesta viimeksi mainitusta saat hyviä rasvahappoja eli tämä on ravintoarvoltaan aika mukava päivänaloitus. Välillä syön tätä yhden annoksen ja välillä vedän kaksi:)

 

 

 

Energisoiva smoothie bowl- muutama sananen raaka-aineista

 

 

Muutama sananen energisoivan smoothie bowlin raaka-aineista, koska niistä tulee runsaasti kysymyksiä. Tähän smoothie bowliin olen valinnut tarkasti pari adaptogeeniä, jotka lisäävät energiatasoja eli antavat niin sanotusti boostia. Adaptogeenit ovat itselleni ”täsmäaseita”, joita käytän aina ajatuksella kulloisenkin elämäntilanteen ja tarpeen mukaan muutaman viikon jaksoissa. Sen jälkeen pidän jonkun aikaa taukoa kyseisen adaptogeenin kanssa.
  • Maca on kehon energiatasoa kohottava ja suoristuskykyä parantava adaptogeeninen juures, joka vahvistaa ja antaa energiaa. Maca kasvaa Perussa ja on korkeimmalla kasvava ravintokasvi. Siinä on hieman mallasmainen maku. Maca sisältää runsaasti aminohappoja, kalsiumia, rautaa ja vitamiineista muun muassa B1-, B2-, B12- ja C-vitamiineja.
  • Heraproteiini tuo tähän energisoivaan smoothie bowliin proteiinia ja kermaisen koostumuksen. Ohjeessa on käytetty vaniljan makuista heraa, se on aivan ihanan makuista. Heraproteiini on maidosta peräisin oleva proteiininlähde, jota käytän smoothie-, raakapuuro- ja leipäohjeissa. Tässä ohjeessa käytetty Foodinin heraproteiini-isolaatti on vatsaystävällinen, laktoositon ja kaseiiniton.
  • Psylliumkuitu tuo energisoivaan smoothie bowliin kuitupitoisuutta. Psyllium on jänönratamon kuivattua siemenkuorta, jota käytetään esimerkiksi vähähiilihydraattisessa leivonnassa apuaineena, jotta taikinaan saadaan sitkoa. Se hellii vatsaa ja sisältää runsaasti liukoista ravintokuitua, joka edesauttaa suoliston mikrobiston tasapainoa. Käytän itse aina karkeaa psylliumkuitua, koska hienojakoinen psyllium saattaa paakkuuntua arvaamattomasti.
  • Cordyceps eli kiinanloisikka on harvinainen sieni, joka kasvaa Kiinassa, Tiibetin ja Nepalin vuoristossa. Se on kehon energiatasoja kohottava ja tasapainottava adaptogeeni, joka voi parantaa myös vastustuskykyä.
  • Steviauutejauhe tuo makeutta tähän energisoivaan smoothie bowliin. Makeutus ei ole missään nimessä pakollista eikä smoothie bowl välttämättä edes kaipaa makeutusta. Itse laitan yleensä pienen ripauksen steviaa omaan smoothie bowliini. Minulla meni todella pitkään ennen kuin opin käyttämään jauhemaista steviaa. Laitoin sitä aina liikaa ja seurauksena oli ikävä pistävä maku. Kärsivällisyys palkittiin ja nykyään käytänkin jauhemaista steviaa aina smoothiessa tai raakapuurossa jos haluan niihin makeutta.

energisoiva smoothie bowl makrot koko bowl

 

 

r 2 g

p 19 g

hh 38 g

kcal 273

kuitu 13 g

 

Lisätietoja: makrot on laskettu maustamattoman jogurtin mukaan eikä siihen ole laskettu päällysteitä.

 

energisoiva smoothie bowl makrot 1 annos

 

 

r 1 g

p 10 g

hh 19 g

kcal 137

kuitu 7 g

Lisätietoja: makrot on laskettu maustamattoman jogurtin mukaan eikä siihen ole laskettu päällysteitä.

 

energisoiva smoothie bowl ohje 2 annosta (=4 dl)

Koristeena: saksanpähkinää, pensasmustikoita, vadelmia, hampussiemenrouhetta

*  TILAA tuotteita edullisesti täältä. Voit myös klikata ohjeesta tummennettua *linkkiä, jolloin löydät tuotteen suoraan nettikaupasta. Koodilla ”kutsuvapauteen” saat nettikaupasta -10%.n alen normaalihintaisista tuotteista.

 

energisoiva smoothie bowl valmistus

 

 

  • Mittaa tehosekoittimeen jäiset mustikat, banaani ja kookosmaito tai jogurtti, sekoita.
  • Lisää muut raaka-aineet ja sekoita sileäksi. Mikäli käytät kookosmaitoa, niin voit joutua lisäämään hieman nestettä, esimerkiksi kasvimaitoa. Seos saa kuitenkin olla paksua.
  • Kaada lautaselle ja koristele vaikkapa pähkinöillä, hampunsiemenrouheella ja kuivatuilla tai tuoreilla marjoilla.
  • Hymyile ja kiitä itseäsi tästä terveellisestä ja ravinteikkaasta smoothiebowlista.

 

 

Terveellistä elämää instassa: satusjoholm

 

 

 

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

 

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *