Hae
Kutsu vapauteen

Korona ja sielunsuunnitelma

tilanne on koronan suhteen mikä on

 

Tilanne on nyt koronan suhteen mikä on eikä sille voi yhtään mitään. Sen sijaan sille voi miten asiaan suhtautuu. Alku järkytyksen jälkeen huomasin miten aloinkaan nauttia elämän ja kaiken hidastumisesta. Vaikka olenkin aina ollut koti-ihminen, niin nyt olen kotona IHAN  koko ajan lenkkeilyä lukuunottamatta. On aikaa tehdä töitä rauhassa kun ei tarvitse matkustaa. On aikaa nukkua aamuisin pitkään kun ei tarvitse lähteä sinne ja tänne. Ja on aikaa miettiä sitä kaikkea, mikä tarkoitus tällä viruksella on mun elämälle. Näen aika selkeästi, että ihmiskunta tarvitsee tälläisiä totaalisia katastrofeja, koska itsekäs elämänmeno ei voi jatkua loputtomiin. Meidän on aika maksaa siitä, että olemme saastuttaneet luontoa, hyväksikäyttäneet eläimiä ja olleet kaikin puolin itsekkäitä pässejä unohtaen tulevat ikäpolvet ja heidän elämänsä. Mutta en halua tässä postauksessa synkistellä enempää, se ei ollut tämän postauksen tarkoituksena.

 

Kuva Pasi Hakala/Studio Varjo

 

haluan ottaa tilanteen vastaan sellaisena kuin se on

 

Haluan ottaa tilanteen vastaan juuri sellaisena kuin se on: absurdina, pelottavana, epävarmana, kaaoottisena. En siis halua työntää mielestäni pois epämiellyttäviä tuntemuksia ja tukahduttaa niitä, vaan hyväksyä ne. Tilanne on se mikä on enkä voi muuttaa sitä yhtään miksikään. Sen sijaan keskityn niihin asioihin, joihin voin vaikuttaa: voin tehdä päivistäni niin mukavia ja ihania kuin se tässä tilanteessa on mahdollista. Aloitin aamuni metsälenkillä Tuton kanssa: hanget kantoivat ja käveltiin umpimetsässä niitä reittejä, joita ei yleensä tule tallottua. Nautin täysin rinnoin koiran seurasta ja ilosta kun se sai juosta pitkin metsää keppi suussa- miten onnellinen se onkaan siitä, että se saa kantaa keppiä. Siinä on meille ihmisille paljon opittavaa. Lenkin jälkeen tein ensin ohjatun (videolta) kahvakuulatreenin (20 min), sen jälkeen coren (20 min) ja vielä päälle kehonhuoltoharjoituksen (30 min). Eli  tunti ja 50 minuuttia hyvää oloa ja energiaa heti aamusta- kunpa kaikki päivät olisi näin ihania:)

 

Kuva Pasi Hakala/Studio Varjo

 

meillä kaikilla on sielunsuunnitelma ja elämäntehtävä

 

No päiväthän ovat juuri sellaisia kuin itse haluamme tai valitsemme, ainakin pääsääntöisesti. Kaikkeen ei voi kuitenkaan vaikuttaa, mutta paljoon voi. Suhtaudun koronaan ja yleensäkin viruksiin ja bakteereihin kunnioituksella ja jos kohtalonani on sairastua, niin otan viruksen kiitollisuudella vastaan. Silläkin on sitten oma tarkoituksensa elämässäni, virheitä ei tapahdu. Haluan harjoittaa mieltäni päivittäin ja sen merkitys korostuu tämäntyyppisissä poikkeustilanteissa. Aloitan jokaisen aamuni rukouksella ja toistan sen vielä useita kertoja päivän aikana. Siunaan ja suojaan itseni ja kaikki läheiseni ja koen, etten voi nousta sängystä ennen kuin olen sen tehnyt. On tärkeää ymmärtää, että emme voi hallita elämää ja kuolemaa, vaan on olemassa suurempia voimia, jotka tätä laivaa keinuttavat. Meillä jokaisella on oma sielunsuunnitelma ja elämäntehtävä, jonka vuoksi me olemme tänne maailmaan syntyneet Mikäli emme noudata ja elä sielunsuunnitelmamme mukaan, elämämme on levotonta ajelehtimista päivistä toiseen. Viime päivien aikana olen entistä syvemmin ymmärtänyt, etten halua enää hetkeäkään elää egoisista (joo mulla ON aika iso ego) elämää, vaan haluan pyhittää jokaisen jäljellä olevan päiväni sille tehtävälle, johon minut on valittu. Tähän asti olen ollut melkein valmis, vasta nyt olen valmis. Tämä olkoon lähtölaukaus loppuelämäni uudelle aikakaudelle, joka alkaa N-Y-T…

 

Lue myös: Shindo meridiaanivenyttely

Meditaatioharjoitus ahdistukseen ja pelkoon

Kiitollisuusmeditaatio

Jooga- ja meditaatioharjoituksia löydät kootusti täältä

 

Kuva Pasi Hakala/Studio Varjo

 

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *