Hae
Kutsu vapauteen

Meditaatioharjoitus suruun ja ikävään

Meditaatioharjoitus sopii tilanteisiin, jossa tunnet surua tai ikävää. Kohde voi olla edesmennyt läheinen tai vaikkapa ihminen, jonka olet henkisesti menettänyt vastoin tahtoasi.
  • Hakeudu rauhalliseen paikkaan istumaan risti-istuntaan. Sytytä kynttilä ja pidä katseesi kynttilän liekissä. Vie huomio hengitykseen ja aloita rentouttamaan kehoasi uloshengityksellä. Tunne kuinka keho rentoutuu jokaisella uloshengityksellä ja myös mieli rauhoittuu.
  • Vie huomio kolmannen silmän (kulma karvojen välissä) ja ajattele valkoista huonetta, jossa ei ole mitään muuta kuin valkoista valoa. Kun mielesi on rauhoittunut, visualisoi mieleesi kuva henkilöstä jota ikävöit. Ajattele häntä ja yhteisiä hetkiänne ja anna tunteiden tulla esiin juuri sellaisena kun ne tulevat. Kaikenlaiset tunteet ovat sallittuja. Jatka tätä niin kauan kun koet tarpeelliseksi ja sen jälkeen siirry harjoituksessa eteenpäin.
  • Mieti ainakin kolme asiaa, jotka haluaisit sanoa kaipaamallesi henkilölle. Ne voivat olla sanoja, jotka jäivät aikanaan sanomatta tai tekoja, jotka jäivät tekemättä.
  • Sisäänhengityksellä visualisoi henkilön kuva mieleesi ja uloshengityksellä sano mielessäsi asia, jota haluat hänelle sanoa. Sano yksi asia kerrallaan ja toista tämä niin monta kertaa, että sinulla on tunne, että kaikki tarpeellinen on sanottu.
  • Seuraavaksi ajattele henkilöä juuri sellaisena kun haluat hänet tulevaisuudessa muistaa. Mikäli kyse on edesmenneestä henkilöstä, voit visualisoida hänet mieleesi terveenä, iloisena ja elinvoinaisena. Kiitä vielä lopuksi ajasta, jota sait rakkaasi kanssa viettää ja niistä oppiläksyistä, joita hän sinulle opetti.
  • Avaa silmäsi ja katso kynttilän liekkiä muutaman hengityksen ajan. Toista harjoitus aina kun tunnet surua ja ikävää. Eräänä päivänä huomaat, että tunteet ovat muuttaneet muotoaan; ikävä ja kaipaus ovat edelleen olemassa, mutta tunnet myös kiitollisuutta, joka antaa voimaa jatkaa elämää eteenpäin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *