Hae
Kutsu vapauteen

Vähähiilihydraattinen suklaamoussekakku

Vanhempi poikani Allu tuli saksanpaimenkoiransa kanssa ”kotiin” muutamaksi viikoksi jalkaleikkauksen takia. Sen kunniaksi päätin tehdä viikonloppuna jotakin erityisen ihanaa herkkua ja kehittelin tämän vhh moussekakun. Aluksi tämän nimeksi piti tulla tyrni-suklaakakku, mutta koska tyrniä on tässä kakussa niin vähän niin päätin muuttaa nimen sellaiseksi joka kuvaa kakkua paremmin. Kakku sai erittäin hyvän vastaanoton: pohjan täyteläinen suklaa yhdistettynä suussa sulavaa täytteeseen on kyllä suoraan sanottuna vastustamaton? Ainut huono puoli tässä kakussa oli se, että minulta loppui kuorrutteeseen tummasuklaa, joten kuorrutin kakun pelkällä raakasuklaamassalla, joka kovettui kakun päälle liian kovaksi ja hankalaoitti leikkaamista. Ongelma on poistettu tässä ohjeessa, joten don`t worry.

 

Millä voin korvata?

Kakku on vähähiilarinen ja täysin jauhoton. Toki myös viljaton ja maidoton eli kaikkea mahdollista. Saan suunnatonta nautintoa siitä, että voin postata lukijoilleni ohjeita jotka maistuvat hyvältä ja sopivat erikoisruokavaliota noudattaville. Se on ihanaa ja myös se, ettei valkoista sokeria eikä vehnäjauhoja tarvita yhtään missään enää kun vain vähän miettii millä korvata mitäkin.

Mitä tummemman suklaan valitset, sitä vähemmän hiilareita. Itse käytin 70 prosenttista tummaa suklaata. Maidottomat käyttävät maidotonta margariinia, maidotonta suklaata tai raakasuklaamassaa ja kaura-, kookos- tai soijakermaa. Viljattomat taasen käyttävät vispi-, kookos- tai soijakermaa. Mikäli et halua käyttää hiilaritonta sokeria, niin voit korvata ne esimerkiksi kookos- tai täysraakaruokosokerilla. Muistathan aina blendata koivu- ja karppisokerin etteivät ne narsku ärsyttävästi hampaissa.

Koristelin tällä kertaa kakun cashewtahnatyrni kuorrutteella ja tyrnimarjoilla. Voit jättää kuorrutteen tekemättä jos haluat sillä suklaakuorrute riittää vallan hyvin. Parhaimmillaan kakku on seuraavana päivänä.

 

Tuotteita edullisesti FitnessFirstin nettikaupasta
Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista.
Täältä pääset Fitnessfirtin nettikauppaan.
Täältä löydät lisää blogin ruokaohjeita.

 

 

 

Ohje (pohja):
1 dl blendattua karppi– tai koivusokeria
200 g tummaa suklaata tai raakasuklaamassaa
100g voita tai maidotonta margariinia
4 kananmunaa
Sulata rasva ja suklaa miedossa vesihauteessa. Vatkaa munat. Sekoita sulaneen rasvasuklaaseoksen sekaan mun
at ja blenderissa blendattu sokeri. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun korkeareunaiseen irtppohjavuokaan (halkaisija 20 cm). Paista 180 asteessa noin 20 minuuttia.

Täyte:
1 dl karppi tai koivusokeria
2 kananmunaa
2 kananmunan keltuaista
2 rkl tai enemmän tyrnimehua*
100 g voita tai maidotonta margariinia
4 liivatelehteä
4 dl vispi, kaura- tai soijakermaa

*Voit korvata sitruunamehulla

Sekoita sokeri, kananmunat ja 1 rkl tyrnimehua miedossa vesihauteessa. Sekoita huolellisesti etteivät kananmunat kokkaroidu. Kun tahna on sakeutunut, lisää joukkoon voi ja sekoita niin kauan kun voi on sulanut. Annan seoksen jäähtyä kunnolla.
Liota liivatteita kylmässä vedessä vähintään 5 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mittaa kattilaan 1 rkl (tarvittaessa lisää määrää) tyrnimehua ja kuumenna se kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kuuman veden sekaan. Sekoita niin kauan kunnes ne ovat sulaneet tasaiseksi seokseksi. Sekoita keskenään muna-sitruuna-voiseos ja vaahdotettu kerma. Lisää jäähtynyt liivateseos ja sekoita tasaiseksi.
Ota jäähtynyt kakkupohja varovasti pois vuoasta ja poista leivinpaperi. Vuoraa vuoka kelmulla ja laita kakkupohja takaisin vuoan pohjalle. Kaada jäähtynyt täyte kakkupohjan päälle ja tasoita sileäksi. Jäähdytä jääkaapissa vähintään 2 tuntia ennen kuorrutteen levittämistä ja koristelua.
Kuorrute:
100 g tummaa suklaata
1 dl kookos-, kaura- tai soijakermaa

Sulata tumma suklaa ja vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita jäähtynyt suklaa kerman joukkoon. Levitä seos kakun päälle ja tasoita. Voit koristella kakun heti tai antaa kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa hetken aikaa ennen koristelua.
Koristelu (ei pakollinen):
1 dl tyrnishottia tai tyrnimehua (tiivistettä)
1 dl cashewtahnaa

Sekoita aineosat keskenään. Koristele kakku tyrnicashewtahnalla haluamallasi tavalla esimerkiksi pursottamalla. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli ennen tarjoamista. Parhaimmillaan kakku on seuraavana päivänä. Säilytä kakku jääkaapissa.
Tyrnishotin valmistus:
2 dl tyrnimarjoja

Tyrnishotin valmistuksesta voit lukea täältä ja tyrnimehun täältä.

 

Olethan jo maistanut blogin vhh suklaakakkua? Ohje löytyy blogista

KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

 

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä.

 

8 kommenttia

  1. Kanelitytön kakkuparatiisi kirjoitti:

    Tosi mielenkiintoinen ja vähän erilainen resepti! Näyttää tosi herkulliselta ?

  2. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Kiitos❤️ Tämä on kyllä hyvää��

  3. Tuuletuksia Jantunen kirjoitti:

    Hyvät hyssykät miten herkullisen oloinen resepti, täytyy ehdottomasti kokeilla <3 Kiitoksia 🙂

  4. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Kiitos❤️❤️

  5. Sani kirjoitti:

    Mitä tarkoittaa tahma? Kuinka paksua pitäisi tulla? Ei tahmaannu ainakaan minun mielestäni. On litkua..

  6. Annika kirjoitti:

    Aivan huippu hyvä kakku. Kiitos reseptistä???

    • kutsuvapauteen kirjoitti:

      Kiitos kun kerroit, tämä on ollut kyllä hyvin suosittu ohje:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *