Hae
Kutsu vapauteen

Ohjeita miehelle vaimon joululahjan hankintaan:)

Tässä muutama ohje, joita noudattamalla voi välttyä jouluaaton katastrofilta ja joulun jälkeiseltä lahjojen palautusrumbalta. Tai lievemmissä tapauksissa ainakin vaivaantuneelta nieleskelyltä ja epäaidolta ”tää on ihan kiva” kommentilta. 
 
Meikä toivoo joululahjaksi 15 kilon kinkkua

kannattaako rahoja tuhlata turhuuteen?


Meillä menee mieheni ostamat lahjat lähes aina palautukseen, mikäli en ole itse lahjoja etukäteen valinnut tai kertonut suoraan, mitä toivoisin lahjaksi. Joku saattaa pitää tätä toimintatapaa kylmäkiskoisena, mutta minä en valitettavasti osaa näytellä kiitollista ja ilahtunutta, mikäli lahja ei ole mieleinen 😆 Enkä aio opetella mielistelemisen taitoa enää näin vanhanakaan 😛 En nyt kuitenkaan ole mikään noita-akka, joka tieten tahtoen haluaa loukata hyvää tarkoittanutta miespoloa, vaan ne lahjat, jotka on palautettu, on palautettu ihan hyvässä hengessä. Jokainen tajuaa, ettei rahoja kannata tuhlata sellaiseen mikä ei ole tarpeellista tai mieluista- nekin rahat kannattaa lahjoittaa mieluummin vaikkapa hyväntekeväisyyteen. Enkä myöskään loukkaannu siitä, jos joku haluaa vaihtaa tai palauttaa minun ostaman lahjan vaan suorastaan kehoitan läheisiäni siihen, mikäli näyttää siltä, ettei lahja ole mieluinen.

traumoja toby hyörysilittäjästä

Voi että, minulla olisi tuhat tarinaa teille kerrottavana niistä lahjoista, jotka ovat menneet palautukseen ja nopeasti. On ollut Toby höyrysilittäjää, pari outoa pipoa ja auton vanteet 😎 Tuosta Toby höyrysilittäjästä voisi kirjoittaa ihan oman postauksen, se ansaitsisi sen ehdottomasti! Ja jotta nyt ei tule ihan vääristynyttä kuvaa miehestäni, täytyy sanoa, että hän ostaa minulle ihania lahjoja pääsääntöisesti, mutta kyllähän ihan huippytyyppikin voi joskus sortua virhearviointeihin. Ja koska hän ei ole mikään tussukka, joka kulkee panta kaulassa vaimonsa vetämässä narussa, niin voitte olla ihan tukuuvarmoja, että kaikista varmistelusta huolimatta joka ikinen joulu Herra Sjöholm vetää ässä kortin hiasta eli antaa vähintään yhden ”oman näköisensä” lahjan.  Tämä lahja ei mene palautukseen vaan sille yleensä nauretaan vedet silmissä koko aattoilta.

JA NYT NE OHJEET:

 1. Älä osta mitään käytännöllistä, ei siis mitään. Jos et tiedä, mikä on käytännöllinen lahja, niin sillä voi tehdä esimerkiksi jotain kotitöitä. Hyvänä esimerkkinä mainitsen Toby höyrysilittäjän, joita saa mainostv:stä kaksi yhden hinnalla. Tai ainakin joskus on saanut.
 2. Käytä hieman aikaa sen pohtimiseen mistä vaimosi pitää. Vaimo on saattanut pitkin vuotta antaa pieniä hienovaraisia vihjeitä tyyliin ”voi että olisi ihana joskus saada…” Toivon, ettet ole silloin tuijottanut golfia televisiota tai räplännyt kännykkääsi…
 3. Osta mieluummin yksi laadukas lahja kun monta pikku krääsä pakettia. Harvat naiset pitävät tilbehööristä ja lisäksi vaimosi pääsee helpommalla, jos palauttaa vain yhden lahjan yhteen liikkeeseen.
 4. Osta lahja, josta vaimosi pitää. Ei siis lahjaa, josta vain sinä pidät. Esimerkkiksi jos vaimosi inhoaa yli kaiken stringejä, niin älä herran jumala osta hänelle lahjaksi niitä!
 5. Nyt ei ole oikea hetki alkaa säästäväiseksi ja pihiksi. Sen voi tehdä joulun jälkeen.
 6. Mikäli sinulla on niin viisas vaimo, että on antanut tarkat ohjeet lahjan hankintaa, noudata niitä. 
 7. Ota tämä lista mukaasi kun menet lahjaostoksille. Vielä kassalla ennen maksutapahtumaa lue lista uudelleen. Mikäli olet jo ostanut lahjan, kannattaa se palauttaa ihan varmuuden vuoksi ja harkita uudestaan.
 8. Osta vaimolle lahjoja pitkin vuotta. Silloin ei tulee liian suuria odotuksia joululahjan suhteen.
Mikäli vaimo kommentoi joululahjaansa ”tää on ihan kiva”, niin pieleen meni…
Lopuksi vielä ihanat joulun toivotukset kaikille ihanille Mussukoille<3 Ihan vakavasti ottaen, jokainen ihminen on lahjan arvoinen ja lahjassa on tietenkin tärkeintä ajatus- mutta kyllähän te sen jo tiesittekin.
 
Lue myös suosikkipostaus: Mies kaupassa vaimon kirjoittaman kauppalapun kanssa.

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

2 kommenttia

 1. Riitta kirjoitti:

  Ehdottomasti juuri näin! On kuitenkin ihanaa voida huokaista rauhallisin mielin ja sieluin; me emme mieheni kanssa osta toisillemme lahjoja. Emme joulu- emmekä synttärisellaisia. Ei mitään paineita, eikä mitään vääriä valintoja.
  Ainahan voi silti ostaa jotain, jos siltä tuntuu. Tänäänkin ostin hänelle tiettyä erityistä tummaa suklaata, jonka tapaisista tiedän hänen pitävän. Tällaista tapahtuu ehkä kerran, ehkä kahdesti vuodessa. Ihana vapaus sen suhteen, että voi muistaa toista tai olla muistamatta, ja vaikuttimena vain ihan se, että itsestä tuntuu siltä että ”tämän haluan antaa hänelle”.
  Onnellista joulua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *