Hae
Kutsu vapauteen

Keittiön siivous HAASTE

Saan mieletöntä mielenrauhaa siitä, että keittiö on ihan putipuhdas ja siisti: tasot kiiltävät puhtauttaa ja niillä on ainoastaan välttämättömät tarvikkeet, kaappien ja laatikoiden ovissa ei ole sormenjälkiä eikä tahroja, pöydällä on ihanan värisiä kukkia, kahvikeittimessä porisee tuore kahvi, jonka tuoksu leviää koko taloon…Eikö kuulostakin ihanalta ja idylliseltä? Todellisuus on ainakin meillä useimmiten aivan muuta. Vaikka olen muutoin aika kova siivoamaan, niin elämän jäljet näkyvät ennenkaikkea juuri keittiössä: ylimääräisiä tavaroita tasoilla, sormenjälkiä siellä täällä ja pinttyneitä tahroja mitä ihmeellisimmissä paikoissa siitä huolimatta, että kävelen rätti kädessä hulluna heiluen keittiössä ihan koko ajan? Ja olen hyväksynyt sen. Ei meidän keittiö voi olla kaiken aikaa kuin suoraan sisustuslehdestä, koska meillä tehdään paljon ruokaa, leivotaan, valmistetaan raakasuklaata ja palautusjuomia ja yleensä tämä kaikki tehdään pikku kiireessä? Ja sitten vielä rakas Hilmatsu, joka tietenkin tuo oman mausteensa tähänkin soppaan- varsinkin keittiössä? Mutta joskus voi, ainakin pienen hetken…


Tänä aamuna tein jälleen (tai no, teen tätä ihan liian harvoin, että tuo sana jälleen on aika ylioptimismia) kerran keittiön siivouksen meditatiivisen hitaasti ja täydellisesti. Blogissani on keittiön siivous meditaatio harjoitus, joka on arjen meditaatiota parhaimmillaan ja siitä tässä haasteessa onkin kyse: tehdään arkinen ja päivittäin toistuva juttu ihan uudella tavalla.

Jännä, miten ihana olo minulla on kun tasot ovat aivan tyhjät ja puhtaat. Ihan surettaa alkaa täyttämään niitä yhtään millään ja usein luovunkin sellaisista tavaroista, mitkä eivät ole aivan välttämättömiä. Uskomatonta huomata, miten putipuhdas keittiö karsittuna kaikesta turhasta ja ylimääräisestä vaikuttaa omaan mieleen! Toki pakko myöntää, että mielenrauha saattaa kaikota salamannopeasti, kun joku ihana ”rähmäkäpälä” tulee putipuhtaaseen keittiöön tekemään vaikkapa palautusjuomaa?? Samalla kun katselet heraproteiinin pöllyämistä puhdistetuille tasoille, tunnet vähintäänkin olevasi elossa? Mutta tänä viikonloppuna olemme koko viikonlopun mieheni kanssa kahdestaan kotona ja mielenrauha keittiön osalta säilyy normaalia pidempään.


HAASTANKIN SINUT KULTA PIENI MUSSUKKA TEKEMÄÄN VIIKONLOPUN AIKANA KEITTIÖNSIIVOUSMEDITAATION! Yksityiskohtaiset ohjeet siivouksen tekemiseen löydät täältä. Kun olette saaneet hommat päätökseen, niin laittakaa kuvia ihanista keittiöistänne b
login facebooksivustolle eli tänne. Saadaan sitten katsella toistemme ihania puhtaita keittiöitä?? Ja saa niistä sotkuisistakin keittiöistä kuvia laittaa!! Olisi kiva myös kuulla fiiliksiänne siivouksen jälkeen- onko kenelläkään muulla yhtä ”puhdistunut” olo kuin minulla, ihan kuin olisi siivonnut omaa sisintään kaikesta turhasta roinasta mitä sinne on ajan myötä kertynyt? Ja muistakaahan palkita itsenne jollakin ihanalla siivouksen jälkeen!


Seuraa blogia facebookissa ja instagramissa

Blogin etusivulle pääset klikkaamalla tätä linkkiä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä. 


Päivitän myös säännöllisesti blogin uusimpia ruokakuvia instagramiin, jonka löydät klikkaamalla tätä linkkiä.


Blogin terveellisiä ruokaohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.