Hae
Kutsu vapauteen

Virkistävä tyrnishotti

Olimme menossa miniäni Moona Partasen kanssa koirien kanssa peltojäljelle. Kun Moona ja Kara tuli autoon, niin hän ojensi minulle pienen pikarillisen valmistamaansa tyrnishottia. Olimme edellisenä päivänä keränneet porukalla meidän tyrnipensaista marjoja ja itse olin keittänyt ensimmäisen satsin mehuksi. Helpon tyrnimehuohjeen löydät täältä. Ravitsemustieteitä opiskeleva Moona kertoi minulle, että tässä tyrnishotissa vitamiinit säilyvät optimaalisesti, koska marjoja ei keitetä. Shotin voi tehdä juuri kerätyistä tuoreista marjoista tai pakastetuista. Pakastetuista marjoista tulee vielä paremman makuista kuin tuoreista- toki makuasioitahan nämä ovat. Marjoja ei kannata pitkää aikaa säilyttää edes jääkaapissa vaan käyttää ja pakastaa heti keräämisen jälkeen vitamiinihävikin minimoimiseksi.

Shotti maistui tosi hyvältä vaikka siihen ei ollut lisätty yhtään mitään makeuttajaa eikä muutakaan. Valmistus kestää muutaman minuutin eli tämän helpommaksi ei enää homma mennä. Ainut mitä tarvitset valmistukseen on teho- tai sauvasekoitin ja siivilä tai harsokangasta. Tyrnimehun valmistamisen sijaan olenkin joka aamu kerännyt kipollisen tyrnejä pensaasta aamulenkin jälkeen ja tehnyt koko perheelle shotit. Virkistävän vaikutuksen huomaa välittömästi ja aamu saa parhaimman mahdollisen aloituksen. Voit halutessasi makeuttaa shotin vaikkapa stevialla tai hunajalla, mutta se ei ole mielestäni tarpeellista. Kyse on tujusta shotista, joten itse nautin juoman pienestä shottilasista yhdellä tai kahdella kulauksella. Suosittelen!

Vaikka ollaan kerätty tyrnejä oikein urakalla, niin vieläkin niitä riittää kerättäväksi. Pakastin alkaakin olla ihan täynnä. Apuna minulla on ollut tietenkin saksanpaimenkoiramme Tuto, joka pallo suussa katsoo tuntikaupalla kun tiputan marjoja kuppiin. Toisena apulaisena on ollut poikani Allun ja Moonan saksanpaimenkoiranpentu Kara, joka syö tyrnejä niin paljon kun kerkiää ja asettelee tennispalloaan marjakuppiin?? Jos hetkeksikin käännän selkäni, niin kauhukaksikko syö kilpaa tyrnejä suoraan kupista- onhan se niin tietty kivempaa että joku ne kerää valmiiksi. Välillä kun toisen pallo on kupissa, toisen häntä on melkein suussa ja molemmat tapittaa koko ajan suoraan silmiin tulee kyllä mieleen ajatus, että olisiko tämä homma helpompaa ilman kauhukaksikkoa. No olisihan se, tosin heidän kanssaan se on paljon hauskempaa!


Valmistus

No niin se valmistus sitten. Laita kupillinen (1 dl=pieni pikarillinen) marjoja blenderiin ja blendaa sileäksi. Voit käyttää myös sauvasekoitinta. Kaada seos siivilän tai ohuen harsokankaan läpi kuppiin. Painele siivilään/kankaaseen jääneistä marjoista vielä kaikki mehut kuppiin. Katsele hetki energisen väristä oranssia juomaa, tuoksuttele ja nauti välittömästi- ja hymyile?

Vinkki: lisää muutama jäinen mansikka tyrnin sekaan- maku sen vaan paranee?

Parin päivän kuluttua julkaisen blogissa ihanan makuisen vähähiilihydraattisen tyrnisuklaakakun ohjeen

MUISTAKAA OSALLISTUA ARVONTOIHIN


Muistakaahan osallistua blogin facebook sivustolla kahteen eri arvontaan, joissa voi voittaa sekä Puhdas+:n lahjakortin (arvo 69 euroa) ja AQVA ULTRA hanasuodattimen (arvo 69 euroa). Blogin facebook sivustolle pääset täältä.

Seuraa blogia facebookissa ja instagramissa


Blogin uusimmat ruokaohjeet ja muut terveyteen liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä. Päivitän myös säännöllisesti blogin uusimpia ruokakuvia instagramiin, jonka löydät klikkaamalla tätä linkkiä.


Täältä löydät lisää blogin terveellisiä ruokaohjeita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *