Hae
Kutsu vapauteen

Vähähiilihydraattinen suolainen piirakka

Päätin yllättää pojat suolaisella piirakalla kun he tulevat nälkäisinä kotiin. Halusin kokeilla lupiinijauhon soveltuvuutta suolaiseen piirakkapohjaan. Mielestäni se sopii siihen todella loistavasti tosin antaen pohjaan hivenen kellertävän värin. Pohja ja näin ollen koko piirakka on todella vähähiilarinen ja tietenkin myös gluteeniton ja viljaton. 
”Todella hyvää”, sanoi blogin virallinen laadunvalvoja poikani Noppa, joka salilta tultuaan yritti kumota koko piirakan. Ehdin kuitenkin väliin ja sain säästettyä Allullekin palasen. Noppa söi alkupalaksi 4 broilerin isoa rintafilettä ja riisä ja se oli vasta päivän kolmas ateria:) Että semmoista- kehittyvä body tarvitsee runsaasti ravintoa ja sitä tästä piirakasta saa aika kivasti, koska se on runsasproteiininen eikä sitä ole pilattu höttöhiilareilla.
Täytteet jokainen sitten valitsee ihan itse. Minä tein nyt tämmöisen äijäpiirakan, jossa oli punaista jauhelihaa, homejuustoa ja iso sipuli. Homeille altistuneiden pitää miettiä kaksi kertaa laittaako piirakkaan homejuustoa, sillä siitä voi tulla oireita. Sen voi korvata vaikka kasviksilla, esimerkiksi paprikalla. Ja tietenkin suosittelen, että piirakka syödään runsaan vihreän raikkaan salaatin kera- eikös niin?:)
Pohja esittää tässä(kin) piirakka melko olematonta roolia ulkonäkönsä puolesta. Maku on sitten sitäkin parempi. Itse laitoin pohjaan liian vähän jauhoja, joten siitä tuli hieman liian löysää. Lisäsin jauhojen määrää tähän ohjeeseen vahingosta viisastuneena. Pohja on melko ohut enkä edes yrittänyt sitä taputella vuoan reunoille, koska ei olisi todennäköisesti siellä pysynyt. 
Mitä jos tekisit jälkkäriksi tiikerikakkua tuorejuustolla, jonka ohjeessa on käytetty samaa jauhocomboa, mitä tässä ohjeessa eli manteli- ja lupiinijauhoa. Yksi blogini parhaimmista kakkuohjeista- ihan ehdottomasti! Miten on, maistuisiko? Tiikerikakun ohje löytyy täältä.
Ohje (pohja):
– 100 g voita/*kookosöljyä
– 1,5 dl *mantelijauhoa
– 0,5 dl *lupiinijauhoa
– 1 dl juustoraastetta
– 1/2 tl suolaa

Sulata rasva. Nypi rasvan sekaan muut aineosat. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle. Esipaista 175 asteessa noin 10 minuuttia, jonka jälkeen voit levittää täytteet.

Täyte:
– 300 g jauhelihaa
– 1 iso sipuli
-2 rkl tai enemmän homejuustoa
– 3 munaa
– 1 dl juustoraastetta
– 2 dl kasvimaitoa/ creme fraichea/kermaa
– grillausmaustetta tai suolaa ja mustapippuria

Sekoita munat, juustoraaste ja kasvimaito/kerma keskenään. Paista jauheliha ja mausta. Levitä täytteet esipaistetun pohjan päälle. Kaada muna-juusto-maitoseos täytteiden päälle. Paista vielä 175 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TILAA OHJEESSA TUMMENNETULLA TEKSTILLÄ OLEVIA TUOTTEITA EDULLISESTI FITNESSFIRSTISTIN NETTIKAUPASTA

Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista.Täältä pääset Fitnessfirtin nettikauppaan. Täältä löydät lisää blogin ruokaohjeita.

HUOM! Olen päivittänyt taas instaani uusia ketoruokakuvia ja syvien selkä- ja vatsalihasten harjoitusvideoita. Käypä kurkkaamassa, insta löytyy nimellä satusjoholm.
Mamma sano, että Meikä on pyöristynyt sterkan jälkeen, joten en saanut palakaan piirakkaa. Meikä otti kovat keinot käyttöön eli murjotusilmeen. Sen seurauksena mamma heltyi antamaan mulle kuivatun kananamin…

Seuraa ketogeenistä matkaani facebookissa ja instagramissa

Päivitän myös säännöllisesti blogin uusimpia ketogeenisiä ruokakuvia instagramiin, jonka löydät klikkaamalla tätä linkkiä.
Blogin terveellisiä ruokaohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.
Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä. 

*Postaus sisältää mainoslinkkejä

6 kommenttia

 1. päivi Vuorimies kirjoitti:

  Hei
  Voiko lupiinijauhot korvata jollain muulla jauholla? Tai mikä olisi vastaavaa?

 2. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Manteli-tai kookosjauholla?

 3. sisumake kirjoitti:

  minkä kokoinen piirakkavuoka?

 4. Riitta Virtanen kirjoitti:

  Nämä reseptit ei taida olla vähävaraisen ulottuvilla, mielenkiintoisia kylläkin.

 5. Unknown kirjoitti:

  Lidlistä saa mantelijauhoa edullisesti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *