Hae
Kutsu vapauteen

Sukuamme on kohdannut suuri suru:(

sanat loppuvat jo alkumetreillä

 

 

Meitä on kohdannut suuri suru ja järkytys. Asia, jota on vaikea kohdata ja ymmärtää. Sanat loppuvat jo alkumetreillä ja ainut asia mitä pystyy ajattelemaan on se, ettei tämmöistä vaan voi tapahtua kenellekään ja että tämä ei voi olla totta. Mutta on se ja meidän on jotenkin pystyttävä jatkamaan elämää vaikka se ei jatku enää koskaan samanlaisena kuin ennen. On aika ennen Nellin kuolemaa ja kuoleman jälkeen.

 

 

Tänään piti saunoa ja mennä syömään

 

 

Veljentyttöni ja kummityttöni Nellin piti tulla eilen meille Jyväskylään viikonloppua viettämään. Vielä viikko sitten lauantaina viestittelimme asiasta innoissamme. Meidän piti saunoa, käydä sushilla, lenkkeillä ja pitää ”tyttöjen” meikki-ilta. Odotimme molemmat tapaamista tosi paljon. Olisi ollut niin paljon puhuttavaa. Niin paljon kerrottavaa ja jaettavaa. Nelli oli minulle hyvin rakas ja meillä oli aina voimakas yhteys, jossa ei aina edes sanoja tarvittu.

 

 

 

Ei noin kaunis ja suosittu tyttö voi kuolla

 

 

Aikaisin maanantai aamuna sain äidiltäni elämäni järkyttävimmän tiedon, jossa kerrottiin että Nelli on kuollut edellisenä yönä. Suutuin äidille ja syytin häntä huonosta huumorista. Eihän noin nuori, kaunis ja suosittu tyttö voi olla kuollut vieläpä erittäin traagisesti!!! En pystynyt muuta kuin huutamaan. Ja se sama itkun sekainen epäuskoinen huuto ja vaikerrus on kuulunut viimeisen 5 päivän ajan läheisteni ja tuntemattomien suusta. Kotipaikkakuntani Ähtäri on pysähtynyt tapahtuneen johdosta. Normaalin arjen sijaan kaikkien meidän huulilla on kysymys: MIKSI. Sama kysymys pyöri päässäni viimeksi elokuussa kun rakkaan ystäväni poika menehtyi. Kirjoitin silloin postauksen Kuolema kosketti ihoani, lue se täältä.

 

 

Olin 5 päivää myöhässä

 

 

Olin 5 päivää myöhässä. Tiedän, etten hallitse elämää ja kuolemaa. Siitä huolimatta olin myöhässä, auttamattomasti. Lupaan Sinulle Nelli Rakas, että et kuollut turhaan. En ymmärrä tällä hetkellä miksi kirjoitan näin. Mutta tämä ajatus on pyörinyt päässäni kuolemastasi saakka. Nelli, huolehdin siitä että et kuollut turhaan. Se on vähintä mitä voin eteesi tehdä. Ja tiedän, että Sinä enkelinä tulet auttamaan minua toisesta ulottuvuudesta, että saan tehtyä sen mitä minun pitää tehdä. Se on tästä päivästä eteenpäin elämäntehtäväni. Se on ensimmäinen asia joka tulee mieleeni aamulla herätessäni ja viimeinen asia kuin suljen silmäni. Hyvää matkaa Sinulle Rakas Kaunotar- ikävä ja kaipaus on järkyttävä.

 

29 kommenttia

 1. Leena Kekkonen kirjoitti:

  Lämmin osanottoni suureen suruun.Voimia päiviin vaikeisiin,lohtua hetkiin haikeisiin <3

 2. Minna kirjoitti:

  Voimia suureen suruunne. Nellille valoa ja rakkautta taivasmatkalle. Itse olen vieressä kulkenut neljän ystävän nuoren äkillisen kuoleman kohdalla. Kyllä nuo kohtaamiset vetävät sanattomaksi. Onneksi on usko johonkin suurempaan ja kannattelevaan.

 3. Marjukka Paaso kirjoitti:

  Istun metrossa ja itken maskin takana luettuani noin järkyttävästä surustanne. Sielukas, kaunis, ihana nuori, vasta elämän alkupuolella, ja sitten pitää tapahtua noin. Taas tuntuu elämä ja menetys kohtuuttomalta. Mutta, uskon Satu sinun laillasi, Nelli näkee, kuulee ja lukee kaikki teidän ajatuksenne, huutonne ja rukouksenne.
  ❤️Marjukka

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Kiitos ihana Marjukka<3 Kyllä se näin on, kyllä Nelli kuulee kaiken.

 4. Äiti myös kirjoitti:

  Osanotto suureen suruun. Mihin hän kuoli?

 5. Päivi kirjoitti:

  Miten Nelli kuoli.. ??.. Niin kaunis.. Enkelikasvoinen..

 6. Joni kirjoitti:

  Otan osaa suruunne ja toivon että Jeesus antaa voimaa teille kaikille nyt kun sitä eniten tarvitsette ?

 7. Jaana kirjoitti:

  Hei!
  Meni niin iholle tämä tekstisi. Ite oon tehy työtä kehitysvammaisten/ erityisnuorten, -lasten ja -aikuisten parissa pitkästi yli 20 v., koska se oli päätökseni jo 6 v. pikkutyttönä. Monenmoista on tullut vastaan työssäni. Monet kerrat oon kokenu riittämättömyyttä omassa työssäni ja sitten on ollut niitä ihmisiä, jotka ovat jopa vähätelleet antautumistani ja omistautumistani tälle työlle.

  Sinä aamuna, kun puhelin piippasi ja sain viestin, että Nelli on kuollut yöllä, tuntu aivan kamalalta. Johonakin kohtaa alon miettiä, että miten mää en voinu huomata mittää. Miten tämmöstä voi tapahtua. Sanoin työtoverille/ystävälleni, että nykkö täs pitää alata vahtaamaan koko ajan kaikkien ilmeitä ja eleitä yms., ettei tällästä tapahtus enää. Siitä ei vaan tuu mittään. Ei kukkaa jaksa semmosta. Tälle on tehtävä jottai muuta.

  Jokku nuoret kyssyy multa, että miten mennee. Oon luullu huomioivani nuoret, oon luullu olevani aikuinen, joka on heleppo kohata, oon luullu koko tähän astisen elämäni… Surullista. Tarvittiin yksi turha kuolema, että luulevat huomais miten vähän sitä on oikeesti tullu nähtyäkään, huomattua ja ennenkaikkea puututtua. Mää oon ollu niin ehoton, että pittää huomioija kanssakulukija ja auttaa. Nyt mää mokasin.

  Nelli on nyt se taivaan kirkkain tähti ja valo, jota mä saan loistaa, viijä etteenpäin ja joka tekkee kaikesta ehejää ❤?

  Lämmin osanotto ❤

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Kiitos ihanasta viestistä<3 Me kaikki mokattiin ja luultiin. Kaikkea hyvää<3

 8. Hannele Heinonen kirjoitti:

  Paljon voimia teille suureen suruun. Antakaa itsellenne nyt paljon aikaa, siis paljon.
  Ystäväni kuoli marraskuussa ja meni viikkoja, ennen kuin näkyi yhtään valoa ja tulevaisuutta. Nyt näkyy jo vähän.
  Voimia!

 9. Minna Seppälä-Töyrylä kirjoitti:

  Syvä osanottomme❤️Näen silmissäni kuvan kun Nelli istui ostoskärryssä. Oli ostamassa synttäriherkkuja äitinsä kanssa?Voimia tulevaan.

 10. Karoliina Piironen kirjoitti:

  Lämmin osanotto meidän koko perheeltä, voimia ❤️ ootte ollu ajatuksissa, olisi mukava nähdä kunhan aika on oikea. Pitäkää huolta toisistanne ?

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Kiitos<3 Juuri eilen ajattelin teitä. Tavataan kun olemme hieman toipuneet tästä!

 11. Marjut Raiski-Pitkänen kirjoitti:

  Järkyttävää, traagista, koskettavaa & niin kovin surullista ? Nuoren elämän päättyminen, joka vasta pitäisi olla alkamassa.Pysäyttävää,jään miettimään elämän tarkoitusta. Voimia suureen suruun teille omaisille! ?? Serkunne Marjut

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Voi kiitos Marjut<3 Ihana kuulla susta vaikkakin näin surullisissa merkeissä! Kaikkea hyvää<3<3<3

 12. Irja Koski (ent. Vuorinen) kirjoitti:

  Olen myötäelänyt tämän kovan kohtalon teidän kanssanne.
  Paljon haleja ja jaksamista teille kaikille omaisille, varsinkin äidillesi paljon terveisiä ja jaksuhaleja. Hän on niin monet kerrat minuakin lohduttanut ja auttanut <3 , silloin kun Ähtärissä asuin.

 13. Olen pahoillanni! kirjoitti:

  Hei kamalaa. Onko tää se kolari juttu? Missä vissiin 3 nuorta oli? Vai mikä juttu tää on voimia?

 14. moi kirjoitti:

  mihin nelli kuoli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.